CHAMPIONS LEAGUE

Το "φρούριο" της Γιουβέντους και το ιστορικό γκολ του Μέσι

Το "φρούριο" της Γιουβέντους και το ιστορικό γκολ του Μέσι

Η Άρσεναλ που γίνεται... Ρεάλ στο CL, το Νο 10.000 γκολ της Μπαρτσελόνα, η πανίσχυρη στο σπίτι της Γιουβέντους και το φαινόμενο Τόμας Μίλερ. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα τα ντεσού μετά από μία χορταστική ποδοσφαιρική βραδιά σε Λονδίνο και Τορίνο.

Γκολ και θέαμα περιελάμβαναν τα δύο ματς της Τρίτης στο Champions League, με την υπερταχεία της Μπαρτσελόνα να μην κάνει στάση ούτε στο Λονδίνο (έφτασε τα 33 σερί ματς αήττητη) και να αγκαλιάζει την πρόκριση στα προημιτελικά με το 2-0 επί της Άρσεναλ και την "refuse to lose" Γιουβέντους να καταφέρνει να μη χάσει από την Μπάγερν Μονάχου (2-2 το τελικό αποτέλεσμα) αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά στο 55ο λεπτό.

Το "φρούριο" της Γιουβέντους και το ιστορικό γκολ του Μέσι

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές μάχες που καθήλωσαν τους ποδοσφαιρόφιλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη...

Αυτά είναι τα αγαπημένα "θύματα" του Λιονέλ Μέσι.

Άρσεναλ vs Μπαρτσελόνα

► Από τις 10 αγγλικές ομάδες που ηττήθηκαν εντός έδρας στο πρώτο ματς στην Ευρώπη με διαφορά 2+γκολ, καμία δεν κατάφερε να προκριθεί.

► Η Άρσεναλ κοιτάζει πλέον κατάματα το φάσμα του αποκλεισμού για έκτη συνεχόμενη χρονιά από τους "16" του Champions League, κάτι που έχει συμβεί μόνο στη Ρεάλ Μαδρίτης (2004-2010). Επιπλέον οι "κανονιέρηδες" μετρούν τέσσερις σερί εντός έδρας ήττες σε νοκ-άουτ ματς στο Champions League ενώ στα προηγούμενα 17 παιχνίδια είχαν μόλις 2 αποτυχίες.

► Μόνο νίκες μετρούν οι ισπανικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης μέσα στο 2016, έχοντας πλέον να επιδείξουν το εντυπωσιακό "6 στα 6" με απολογισμό τερμάτων 15-0! Στο Champions League πήραν σπουδαίες εκτός έδρας νίκες οι Μπαρτσελόνα (2-0 την Άρσεναλ) και Ρεάλ Μαδρίτης (2-0 τη Ρόμα) που τους έχουν φέρει αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά ενώ στο Europa League πανηγύρισαν οι: Σεβίλλη (3-0 τη Μόλντε), Βιγιαρεάλ (1-0 τη Νάπολι), Βαλένθια (6-0 τη Ραπίντ Βιέννης) και Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-0 εκτός τη Μαρσέιγ).

Το "φρούριο" της Γιουβέντους και το ιστορικό γκολ του Μέσι

► Η Μπαρτσελόνα επέκτεινε το αήττητο σερί της σε 33 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (27 νίκες-6 ισοπαλίες, 106-19 τα τέρματα) με την τελευταία ήττα των "μπλαουγκράνα" να είναι στο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος με τη Σεβίλλη (1-2) στις 3 Οκτωβρίου.

► Ο Λιονέλ Μέσι έδωσε τέλος στην "κατάρα" που τον ήθελε να μην σκοράρει απέναντι στον Πετρ Τσεχ σε 6 αναμετρήσεις και μάλιστα με εμφατικό τρόπο καθώς στο 7ο παιχνίδι του απέναντι στον πανύψηλο Τσέχο γκολκίπερ (τα προηγούμενα ήταν σε αναμετρήσεις με την Τσέλσι) ο Αργεντινός επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα, που την στέλνουν ουσιαστικά στους "8" του Champions League.

► Οι Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρες και Νεϊμάρ μετρούν φέτος 93 γκολ για τη Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις, 33 περισσότερα από όσα έχουν σημειώσει όλοι οι ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ.

Το "φρούριο" της Γιουβέντους και το ιστορικό γκολ του Μέσι

► Ο Ολιβιέ Ζιρού απέτυχε να σκοράρει για 8ο διαδοχικό ματς σε όλες τις διοργανώσεις για την Άρσεναλ, με τον Γάλλο να σκοράρει για τελευταία φορά για τους Λονδρέζους στις 13 Ιανουαρίου, στο 3-3 απέναντι στη Λίβερπουλ στο "Anfield" (σκόραρε δις).

► Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στο "Emirates" βρήκε τη Μπαρτσελόνα να μην έχει ούτε μία τελική προσπάθεια στην αντίπαλη εστία, κάτι που είχε συμβεί τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2013!

► Το γκολ του Λιονέλ Μέσι από την άσπρη βούλα με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τη Μπαρτσελόνα ήταν ιστορικό με όλη τη σημασία της λέξης καθώς με αυτό οι "μπλαουγκράνα" έφτασαν τα 10.000 γκολ στην ιστορία τους σε όλες τις διοργανώσεις σε σύνολο 4.375 αγώνων: πετυχαίνουν δηλαδή κατά μέσο όρο 2.28 γκολ ανά παιχνίδι!

Το "φρούριο" της Γιουβέντους και το ιστορικό γκολ του Μέσι

► Ο Ματιέ Φλαμινί υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Λιονέλ Μέσι μόλις 47 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Γιουβέντους - Μπάγερν

► Η Γιουβέντους έχει χάσει μόνο 2 από τα τελευταία 35 εντός έδρας παιχνίδια της στο Champions League (22 νίκες-11 ισοπαλίες), αμφότερα κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου.

► Ο Τόμας Μίλερ (26 χρόνων και 163 ημερών) έγινε ο 4ος νεαρότερος σκόρερ που φτάνει τα 34 γκολ στο Champions League μετά τους Μέσι, Ραούλ και Μπενζεμά. Κόντρα στη Γιουβέντους έφτασε τα 13 από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν και ο μοναδικός που έχει πετύχει περισσότερα από αυτόν στο αντίστοιχο διάστημα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο (22).

► Ο Άριεν Ρόμπεν σκόραρε για πρώτη φορά στο Champions League League μετά 2 χρόνια, με το τελευταίο του τέρμα να είναι στις 9 Απριλίου 2014 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1). Αυτό κόντρα στη Γιουβέντους ήταν συνολικά το 26ο του τέρμα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (τα 23 επιτεύχθηκαν με το αριστερό του πόδι), με τα 14 εξ αυτών να έχουν σημειωθεί στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων.

Το "φρούριο" της Γιουβέντους και το ιστορικό γκολ του Μέσι

► Η Μπάγερν δεν έχασε ούτε στο δεύτερο παιχνίδι της στο νεότευκτο "Juventus Stadium" καθώς το 2013 είχε επιβληθεί με 2-0 της Γιουβέντους για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

► Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετράει πλέον μόλις μία νίκη στα 9 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια που έχει πάρει μέρος στη νοκ-άουτ φάση του Champions League, έχοντας επίσης 4 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες.

► Ο Πάουλο Ντιμπάλα δεν είχε καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε κάποιο από τα 6 ματς της φάσης των ομίλων που αγωνίστηκε όμως στην 7η συμμετοχή του στο Champions League πανηγύρισε το πρώτο του γκολ.

Το "φρούριο" της Γιουβέντους και το ιστορικό γκολ του Μέσι

► Το γκολ του Τόμας Μίλερ ήταν το πρώτο που δέχτηκε η Γιουβέντους μετά από 879 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις.

► Η Μπάγερν έχει πετύχει πρώτη γκολ και στα επτά τελευταία ματς που έχει δώσει στην Ιταλία για ευρωπαϊκά Κύπελλα ενώ έχει δεχτεί γκολ στο ημίχρονο μόνο σε 2 από τα 14 τελευταία παιχνίδια της στο Champions League.

► Ο Αρτούρο Βιδάλ σκόραρε κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά 288 λεπτά στη Γιουβέντους ενώ τώρα χρειάζεται κατά μέσο όρο 688 λεπτά για να σκοράρει με τη φανέλα της Μπάγερν.

Το "φρούριο" της Γιουβέντους και το ιστορικό γκολ του Μέσι

► Ο Φίλιπ Λαμ έγινε ο δεύτερος Γερμανός παίκτης που έφτασε τις 100 συμμετοχές στο Champions League, μετά τον Όλιβερ Καν (103).

Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα 0-2

Γιουβέντους - Μπάγερν 2-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ