CHAMPIONS LEAGUE

Το "φάντασμα" της Οντένσε οδηγός για την Μπάγερν

Munich's scorer Arturo Vidal, right, and his teammates Arjen Robben, center, and Philipp Lahm, left, celebrate the opening goal during the Champions League quarterfinal first leg soccer match between FC Bayern Munich and Real Madrid, in Munich, Germany, Wednesday, April 12, 2017. (Matthias Balk/dpa via AP)
Munich's scorer Arturo Vidal, right, and his teammates Arjen Robben, center, and Philipp Lahm, left, celebrate the opening goal during the Champions League quarterfinal first leg soccer match between FC Bayern Munich and Real Madrid, in Munich, Germany, Wednesday, April 12, 2017. (Matthias Balk/dpa via AP) AP

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει προκριθεί στα 30 από τα 31 νοκ-άουτ ματς, έχοντας νικήσει εκτός έδρας στο πρώτο εξ' αυτών. Η δανέζικη Οντένσε είναι η μοναδική που απέκλεισε τους "μερένγκες" και δίνει... ελπίδες στην Μπάγερν. (video)

Πολύ κοντά στην εξασφάλιση της παρουσίας της στα ημιτελικά του Champions League βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης νίκησε εκτός έδρας με 2-1 την Μπάγερν Μονάχου, κι έκανε το πρώτο μεγάλο κι αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Άλλωστε, όταν νικούν εκτός έδρας στο πρώτο ματς σχεδόν πάντα περνούν οι "μερένγκες". Σχεδόν, γιατί το έχουν καταφέρει στις 30 από τις 31 περιπτώσεις που τους παρουσιάστηκαν. Η μοναδική που δεν τα κατάφεραν ήταν το 1994 για τη φάση των "16" του Κυπέλλου UEFA.

Στις 22 Νοέμβρη εκείνου του έτους, η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας είχε επικρατήσει με 3-2 εκτός έδρας επί της Οντένσε. Οι Ζαμοράνο, Αμαβίσκα και Λάουντρουπ είχαν πετύχει τα γκολ των "μερένγκες", ενώ οι Σχιόνμπεργκ - Κρίστενσεν και Χιορτ αυτά των Δανών.

Ωστόσο, η ρεβάνς του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", ήταν "εφιαλτική" για τη Ρεάλ. Ο Πέντερσεν άνοιξε το σκορ στο 71ο λεπτό και ο Μπίσγκααρντ έκανε το 0-2 στο 90ό δίνοντας μια επική πρόκριση στην Οντένσε και σκορπίζοντας θλίψη στους "μερένγκες". Η Μπάγερν καλείται να ακολουθήσει το παράδειγμα των Δανών και να γίνει η δεύτερη ομάδα που θα αποκλείσει τη "βασίλισσα" με αυτόν τον τρόπο.

Στην ενδεκάδα της ισπανικής ομάδας βρισκόταν μεταξύ άλλων και ο νυν τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, ο πρώην του Ολυμπιακού και νυν της Μάλαγα, Μίτσελ, και ο Σαντιάγκο Κανιθάρες.

Photo credits: Matthias Balk/dpa via AP

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ