CHAMPIONS LEAGUE

Θαυμασμός στην Αγγλία για το comeback της Τότεναμ στο Τορίνο

Tottenham's Christian Eriksen, 4th from right, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the Champions League, round of 16, first-leg soccer match between Juventus and Tottenham Hotspurs, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Tuesday, Feb. 13, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Tottenham's Christian Eriksen, 4th from right, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the Champions League, round of 16, first-leg soccer match between Juventus and Tottenham Hotspurs, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Tuesday, Feb. 13, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Το επικόcomebackτης Τότεναμ στο Τορίνο εναντίον της Γιουβέντους πρώτο θέμα στον αγγλικό τύπο. Τα ρεκόρ που κατέρριψαν οι Λονδρέζοι και η αντίδραση των δύο προπονητών.

Η χθεσινή (13/02) βραδιά στοChampions Leagueέβγαλε μεγάλες κερδισμένες τις αγγλικές ομάδες. Αν για την Μάντσεστερ Σίτι η νίκη με 4-0 στην Ελβετία επί της Βασιλείας ήταν αναμενόμενη, η ισοπαλία με σκορ 2-2 της Τότεναμ στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους ήταν έκπληξη. Άλλωστε, κεντρικό θέμα σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες είναι το εντυπωσιακόcomebackτων Λονδρέζων.

Εξ αρχής , οι ''Spurs'' θεωρούνταν το αουτσάιντερ του ζευγαριού, ειδικά με το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, όμως, όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε από τογρήγορο 2-0 (2', 9') της ''γηραιάς κυρίας'' με ισάριθμα τέρματα του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, αλλά πήρε και μια πολύτιμη για τη ρεβάνς ισοπαλία με σκόρερ τους Χάρι Κέιν και Κρίστιαν Έρικσεν.

Μπορεί η ολική ανατροπή να μην έγινε, αλλά μόνο ως εύκολη υπόθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα για την Τότεναμ και τον Ποτσετίνο, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος.

"Φανταστικό παιχνίδι, αξίζαμε περισσότερο τη νίκη από την ισοπαλία. Είμαστε περισσότερο ώριμοι πλέον. Τις τελευταίες εβδομάδες η ομάδα μεγαλώνει, ο χαρακτήρας που βγάλαμε σήμερα είναι τρομερός. Δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις από το 2-0 στο Τορίνο", τόνισε ο Αργεντίνος τεχνικός.

Και πως να μην είναι ικανοποιημένος ο προπονητής των Λονδρέζων, όταν βλέπει αυτά τα κατορθώματα από την ομάδα του και τα ορόσημα που πέτυχε, τα οποία δεν είναι και λίγα.

Ας δούμε, λοιπόν, την εντυπωσιακή επιστροφή της Τότεναμ, μέσα από διάφορα ενδιαφέροντα στατιστικά:

  • Η Γιουβέντους είχε δεχθεί μόλις ένα γκολ στις 18 τελευταίες αναμετρήσεις της και κανένα μέσα στο 2018.
  • Η εστία του Τζανλουίτζι Μπουφόν είχε να παραβιαστεί 694 λεπτά. Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν τον περασμένο Νοέμβριο στην ήττα της εθνικής Ιταλίας με 1-0 από την Σουηδία για τα play offs των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
  • Οι Ιταλοί είχαν κερδίσει τα τελευταία 10 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο τους τελευταίους δύο μήνες.
  • Είναι η δεύτερη φορά που η Γιουβέντους αποτυγχάνει να κερδίσει ένα εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς, όταν προηγείται με δύο τέρματα διαφορά. Η τελευταία φορά ήταν το 1999 και πάλι από αγγλική ομάδα, όταν ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα ημιτελικά τουChampions League.
  • Η Τότεναμ έγινε η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, όταν βρίσκεται με δύο γκολ πίσω, μετά την ανέγερση τουJuventus Stadiumτο 2011.
  • Η ''γηραιά κυρία'' είχε να δεχθεί δύο εντός έδρας γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από τον Φεβρουάριο του 2016 και την ισοπαλία 2-2 με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου.
  • Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που δέχεται δύο εντός έδρας τέρματα μετά την ήττα από τη Λάτσιο με 2-1 τον Οκτώβριο του 2017.
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon, right, greets Tottenham's Harry Kane at the end of the Champions League, round of 16, first-leg soccer match between Juventus and Tottenham Hotspurs, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Tuesday, Feb. 13, 2018. The match need in a 2-2 draw. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon, right, greets Tottenham's Harry Kane at the end of the Champions League, round of 16, first-leg soccer match between Juventus and Tottenham Hotspurs, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Tuesday, Feb. 13, 2018. The match need in a 2-2 draw. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Από την πλευρά του ο προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, κατανοώντας την δύσκολη βραδιά της ομάδας του προσπάθησε να κρύψει τον εκνευρισμό του, αλλά και να μεταφέρει το άγχος της πρόκρισης στην άλλη πλευρά.

"Η προτεραιότητας της ομάδας μας είναι η κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήματος στη σειρά. Αν θεωρείτε πως μια ισοπαλία μπορεί να μας καταστρέψει, τότε κάνετε λάθος.

Η Γιουβέντους ποτέ δεν ήταν το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι. Είχαμε 50% πιθανότητες πριν το ματς και τις ίδιες έχουμε και μετά το τέλος του", μερικές από τις ατάκες του...

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ