CHAMPIONS LEAGUE

Τέταρτος διαδοχικός αποκλεισμός για Γκουαρντιόλα

Τέταρτος διαδοχικός αποκλεισμός για Γκουαρντιόλα

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά δεν κατάφερε να οδηγήσει τη ομάδα στην οποία είναι προπονητής στον τελικό του Champions League. Όποιος τον αποκλείει το σηκώνει!

Δεν πάνε στον Πεπ Γκουαρντιόλα οι ημιτελικοί του Champions League. Σε επτά συμμετοχές έχει πέντε αποκλεισμούς μετά από τα όσα έγιναν στους ημιτελικούς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, οι τέσσερις εκ των οποίων είναι διαδοχικοί.

Η "κατάρα" έχει ξεκινήσει από τη σεζόν 2011-12 όταν ήταν ακόμα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Από τον Τόρες στον... Τόρες

Στην τελευταία χρονιά στον πάγκο της Μπαρτσελόνα ο Γκουαρντιόλα ήθελε σίγουρα να πάρει το τρίτο του Champions League. Απέναντι του όμως στα ημιτελικά βρήκε την Τσέλσι η οποία αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Στον αγώνα του Λονδίνου ο Ντρογκμπά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Στη ρεβάνς στη Βαρκελώνη το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Καταλανούς που με τα τέρματα των Μπουσκέτς και Ινιέστα πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Τελικά όμως οι μπλε του Λονδίνου με ένα γκολ του Ραμίρες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ένα ακόμα από τον Τόρες στο τέλος του αγώνα έκανε το 2-2 και πήρε εκείνη την πρόκριση στον τελικό.

Μετά από έναν χρόνο αποχής από τους πάγκους ο Γκουαρντιόλα ανέλαβε το καλοκαίρι του 2013 την Μπάγερν. Οι Βαυαροί σταμάτησαν την εξαιρετική τους πορεία στα ημιτελικά. Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη νίκη με 1-0 στην Ισπανία χάρη σε τέρμα του Μπενζεμά με τη ρεβάνς στη Γερμανία να αποδεικνύεται εφιάλτης για τον Γκουαρντιόλα αφού η Βασίλισσα με το εκκωφαντικό 4-0 (σ.σ. από δύο γκολ Ράμος και Ρονάλντο) πήρε την πρόκριση στον τελικό.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στο δεύτερο χρόνο του στη Γερμανία ο Γκουαρντιόλα να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί δεν άφησαν πιθανότητες αντίδρασης στην Μπάγερν και με συνολικό σκορ 5-3 πήραν την πρόκριση.

Τελευταίος θύτης του αποκλεισμού του Γκουαρντιόλα από τον τελικό του Champions League ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης. Το γκολ του Σαούλ στο πρώτο ματς αποδείχτηκε καθοριστικό και τελικά έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Σιμεόνε που μετά το 1-1 στο Μόχανο πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.

Όποιος τον αποκλείει το σηκώνει

Συνολικά, στα χρόνια της προπονητικής του καριέρας ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει φτάσει επτά φορές στα ημιτελικά του Champions League μετρώντας πέντε αποκλεισμούς και δύο προκρίσεις. Τις δύο φορές που προκρίθηκε κατέκτησε κιόλας το τρόπαιο (2009, 2011), ενώ πέρα από τους τέσσερις αποκλεισμούς που σας αναφέραμε νωρίτερα είχε ακόμα έναν το 2010 από την Ίντερ του Μουρίνιο.

Αυτό είναι ίσως και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την στατιστική αφού όποια ομάδα αποκλείει σύλλογο που στον πάγκο του κάθεται ο Πεπ Γκουαρντιόλα κατακτά μετά το τρόπαιο. Οι πέντε ομάδες που απέκλεισαν σύλλογο που προπονούσε ο Καταλανός πανηγύρισαν την κατάκτηση του Champions League.

Συνοπτικά η πορεία του Πεπ Γκουαρντιόλα στο Champions League:

2008-09 / Προπονητής στην Μπαρτσελόνα / Κατέκτησε το τρόπαιο

2009-10 / Προπονητής στην Μπαρτσελόνα / Αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ίντερ η οποία κατέκτησε τον τίτλο

2010-11 / Προπονητής στην Μπαρτσελόνα / Κατέκτησε το τρόπαιο

2011-12 / Προπονητής στην Μπαρτσελόνα / Αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Τσέλσι η οποία κατέκτησε τον τίτλο

2012-13 Δεν ήταν σε κάποιο πάγκο

2013-14 / Προπονητής στην Μπάγερν / Αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ρεάλ η οποία κατέκτησε τον τίτλο

2014-15 / Προπονητής στην Μπάγερν / Αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Μπαρτσελόνα η οποία κατέκτησε τον τίτλο

2015-16 / Προπονητής στην Μπάγερν / Αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ατλέτικο Μαδρίτης

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ