CHAMPIONS LEAGUE

Τέλος η διαιτησία για τον βουλευτή - βοηθό του Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός

Τέλος η διαιτησία για τον βουλευτή - βοηθό του Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός

Ο βοηθός διαιτητή του Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός, Ντάγκλας Ρος, αποχώρησε από τη διαιτησία για να μπορεί να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του σκοτσέζικου κοινοβουλίου!

Οι επικρίσεις που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα ο βοηθός διαιτητή Ντάγκλας Ρος, για την απουσία του από τις κρίσιμες νομοθετικές ψηφοφορίες που διενεργήθηκαν στο σκοτσέζικο κοινοβούλιο οδήγησαν στην παραίτησή του από τη διαιτησία.

Ο 34χρονος Σκοτσέζος, εκτός από διαιτητής, διατηρεί και την ιδιότητα του βουλευτή, εκπροσωπώντας την επαρχία του Μόρεϊ στη Βουλή από τον Μάιο του 2016. Παρ' όλα αυτά, οι υποχρεώσεις του στις διεθνείς διοργανώσεις ορισμένες φορές τον αναγκάζουν να απουσιάζει από συνεδριάσεις, όπως συνέβη και προ ημερών, όταν κλήθηκε να βοηθήσει τον διαιτητή Γουίλιαμ Κόλουμ στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό στο "Καμπ Νόου".

Ο βουλευτής των Συντηρητικών είχε πάρει ειδική άδεια για να παρευρεθεί στο παιχνίδι αυτό, αφού την ίδια μέρα διεξαγόταν κρίσιμη ψηφοφορία, με συνέπεια να επικριθεί από αρκετούς συναδέλφους του στη συνεδρίαση. Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, τον υποστήριξε, με αποτέλεσμα να δεχθεί... κόκκινη κάρτα από βουλευτή της αντιπολίτευσης!

Μετά από όλα αυτά, ο Ρος πήρε την απόφαση να μην δέχεται ορισμούς, όσο καιρό βρίσκεται στο Κοινοβούλιο. "Είναι μια δύσκολη, προσωπική απόφαση, αλλά η νο1 προτεραιότητά μου είναι να υπερασπίζομαι τους ανθρώπους του Μόρεϊ", τόνισε σε δηλώσεις του στο "BBC Scotland" ο ίδιος ο Ρος.

Μετά από 15 χρόνια ως διαιτητής, ο Ρος ετοιμάζεται να απουσιάσει από το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού στην καριέρα του, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, στο οποίο πιθανότατα να ήταν παρών.

"Δεν χρειάζεται να σου πει κανείς ότι δεν θες να είσαι στο ραντάρ της πρωθυπουργού για αιτίες όπως αυτή. Θέλεις να είσαι στο ραντάρ της πρωθυπουργού, οποιουδήποτε, για καλούς λόγους", τόνισε και συμπλήρωσε ότι πριν εκλεγεί, είχε υποσχεθεί ότι η εργασία του στο ποδόσφαιρο δεν θα εμπόδιζε το έργο του ως βουλευτής: " Είχα δώσει μία δέσμευση στον κόσμο του Μόρεϊ και ελπίζω αυτό να στείλει μήνυμα ότι ήμουν αυθεντικός γι' αυτήν τη δέσμευση".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ