CHAMPIONS LEAGUE

Τα σενάρια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

Τα σενάρια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό στο Τορίνο, αλλά εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι σε σχέση με τη Γιουβέντους, αφού πλεονεκτεί στην ισοβαθμία με τους Ιταλούς. Διαβάστε πώς προκρίνονται οι "ερυθρόλευκοι".

Σωτήρια μπορεί να αποδειχθεί για τον Ολυμπιακό η απόκρουση του πέναλτι του Βιδάλ από τον Ρομπέρτο στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Γιουβέντους. Ο Ισπανός κράτησε το 3-2 , που μπορεί να μην έδωσε κάποιο βαθμό στον Ολυμπιακό, αλλά σε συνδυασμό με το 1-0 του "Γ. Καραϊσκάκης", φέρνει τους "ερυθρόλευκους" σε θέση ισχύος σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Ιταλούς, λόγω των εκτός έδρας γκολ.

Τι σημαίνει αυτό; Πως αν ο Ολυμπιακός, στα δύο εναπομείναντα ματς, κατακτήσει ίσους ή περισσότερους βαθμούς από τη "γηραιά κυρία" και με την προϋπόθεση ότι η Μάλμε δεν θα μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης, τότε οι πρωταθλητές Ελλάδος θα βρεθούν στους "16" του Champions League.

Για παράδειγμα, αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί στη Μαδρίτη και η Γιουβέντους περάσει νικηφόρα από τη Σουηδία, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα θέλουν μόνο νίκη επί της Μάλμε, αλλά ταυτόχρονα και ήττα των Ιταλών μέσα στο Τορίνο από τους "ροχιμπλάνκος", ώστε να ισοβαθμήσουν εκ νέου οι δύο ομάδες στους 9 βαθμούς.

Φυσικά, υπάρχει πάντα και η υπολογίσιμη Μάλμε, ενώ μην ξεχνάμε πως η Ατλέτικο δεν έχει σιγουρέψει τίποτα ακόμα, καθώς μπορεί να προκύψει ακόμα και τετραπλή (!) ισοβαθμία στους 9 βαθμούς. Γι' αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία η απόκρουση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Βιδάλ, αφού κάθε γκολ μπορεί να παίξει το ρόλο του.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1. Ατλέτικο 9 (10-3)

2. Ολυμπιακός 6 (6-7)

3. Γιουβέντους 6 (5-4)

4. Μάλμε 3 (2-9)

Τα παιχνίδια που απομένουν:

5η αγωνιστική (26/11)

Ατλέτικο - Ολυμπιακός

Μάλμε - Γιουβέντους

6η αγωνιστική (09/12)

Ολυμπιακός - Μάλμε

Γιουβέντους - Ατλέτικο

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ