CHAMPIONS LEAGUE

Τα σενάρια πρόκρισης για τους "16"

Τα σενάρια πρόκρισης για τους "16"

Με το πέρας των αγώνων της Τρίτης, το Sport24.gr παρουσιάζει τα σενάρια πρόκρισης στους "16" του Champions League για κάθε όμιλο. Τι ισχύει για τις 2 πρώτες θέσεις και την 3η που οδηγεί στο Europa League.

Η πρώτη βραδιά της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε και μας έκανε... σοφότερους, αφού ξεκαθάρισαν αρκετά πράγματα όσον αφορά στις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στη φάση των "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Βέβαια, υπάρχουν κι αρκετές ανοιχτές υποθέσεις, οι οποίοι θα διαλευκανθούν την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Γι' αυτό το λόγο, το Sport24.gr παρουσιάζει αναλυτικά τα σενάρια πρόκρισης για κάθε γκρουπ. Μέχρι στιγμής έχουν πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση οι: Ατλέτικο, Μπάγερν, Άρσεναλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μονακό, Λεβερκούζεν, Γιουβέντους, Λέστερ, Ρεάλ και Ντόρτμουντ.

Group E

Η Μονακό κι η Λεβερκούζεν έχουν κατακτήσει και μαθηματικά την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι να γίνει γνωστή η ομάδα που θα τερματίσει 3η και θα πάρει το εισιτήριο για τους "32" του Europa League. Η Τότεναμ θα πρέπει να μην χάσει απ' την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να βγει 3η.

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Τα σενάρια πρόκρισης για τους "16"

Group F

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ κι η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκονται ήδη στους "16" της διοργάνωσης. Την τελευταία αγωνιστική διασταυρώνουν τα ξίφη τους για να γίνει γνωστό ποια εκ των δύο θα τερματίσει στην 1η θέση. Οι "μερένγκες" χρειάζονται μόνο νίκη επί των Βεστφαλών για να τερματίσουν 1οι. Σε διαφορετική περίπτωση, η ομάδα του Τόμας Τούχελ θα τερματίσει στην κορυφή του 6ου ομίλου. Όσον αφορά στην μάχη για την 3η θέση, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα πρέπει να μην χάσει απ' την Λέγκια Βαρσοβίας για να πάρει αυτή το εισιτήριο για τους "32" του Europa League.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Τα σενάρια πρόκρισης για τους "16"

Group G

Η Λέστερ έχει "κλειδώσει" την πρωτιά στον 7ο όμιλο με 13 βαθμούς. Έτσι, την τελευταία αγωνιστική θα δοθεί μάχη ανάμεσα σε Πόρτο και Κοπεγχάγη για τη 2η θέση, αφού η Μπριζ είναι ουραγός με μηδέν βαθμούς και δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης είτε στους "16" του Champions League, είτε στους "32" του Europa League. Οι Δανοί θέλουν νίκη επί της Μπριζ και την ίδια ώρα η Πόρτο να μην κερδίσει την Λέστερ. Οι "δράκοι" θέλουν τη νίκη για να μην εξαρτώνται απ' το άλλο παιχνίδι, αφού υστερούν σε πιθανή ισοβαθμία με την Κοπεγχάγη.

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Τα σενάρια πρόκρισης για τους "16"

Group H

Η Γιουβέντους, ύστερα απ' τη νίκη με 3-1 επί της Σεβίλλης, προκρίθηκε και μαθηματικά στην επόμενη φάση. Πλέον, μένει να φανεί αν θα κατακτήσει την 1η ή τη 2η θέση. Αν κερδίσει την -αδιάφορη- Ντίναμο Ζάγκρεμπ την τελευταία αγωνιστική, τότε είναι σίγουρα 1η. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει η Σεβίλλη να μην κερδίσει την Λιόν στο Ζερλάν την τελευταία αγωνιστική. Οι "λιονέ" παίρνουν την πρόκριση για τους "16" και στέλνουν τη Σεβίλλη στους "32" του Europa League, μόνο σε περίπτωση που επικρατήσουν με διαφορά δύο γκολ, αφού στο πρώτο ματς είχαν γνωρίσει την ήττα με 1-0 απ' τους Σεβιγιάνους. Σε κάθε άλλο αποτέλεσμα η Σεβίλλη είναι -τουλάχιστον- 2η.

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Τα σενάρια πρόκρισης για τους "16"

Οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής:

GROUP E

Γιουβέντους - Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Λιόν - Σεβίλλη

GROUP G

Πόρτο - Λέστερ

Μπριζ - Κοπεγχάγη

GROUP F

Λέγκια - Σπόρτινγκ

Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ

GROUP H

Τότεναμ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Λεβερκούζεν - Μονακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στους "16" η Λέστερ
Ιστορική νίκη η Ντόρτμουντ, 8-4 τη Λέγκια
Ανατροπή πρόκρισης για τη Γιουβέντους
Πρωτιά η Μονακό, πέρασε και η Λεβερκούζεν
Όλα τα γκολ του Champions League
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ