CHAMPIONS LEAGUE

Τα ρεκόρ στο Champions League

Τα ρεκόρ στο Champions League

Το Champions League ολοκληρώθηκε. H Mπαρτσελόνα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και στην διάρκεια της σεζόν δημιουργήθηκαν νέα ρεκόρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το Champions League ολοκληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα να κατακτά το τρόπαιο. Οι "μπλαουγκράνα" ήταν η καλύτερη ομάδα βάση της εικόνας των παικτών του Λουίς Ενρίκε στο γήπεδο. Στη διάρκεια της σεζόν δημιουργήθηκαν πολλά νέα ρεκόρ, όχι απαραίτητα από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης,

Η Σαχτάρ έκανε την 2η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Champions League και ο Λουίς Αντριάνο έγραψε ιστορία καθώς πέτυχε πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο. Ο Τσάβι είναι πλέον ο πρώτος σε συμμετοχές, ο Μέσι με τον Ρονάλντο είναι οι πρώτοι σκόρερ και η Ρεάλ έγινε η 5η ομάδα που κέρδισε όλα τα ματς στον όμιλο. Δείτε τα στατιστικά της διοργάνωσης.

151: Ο Τσάβι ξεπέρασε σε συμμετοχές τον Ίκερ Κασίγιας στην ιστορία του Champions League. Στον τελικό με την Γιουβέντους o Iσπανός μέσος μπήκε ως αλλαγή στην θέση του Ινιέστα και έφθασε τα 151 ματς στη διοργάνωση. Μία λιγότερη έχει ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης.

77: Το πρώτο από τα τρία γκολ του Μέσι εναντίον του ΑΠΟΕΛ, στην 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ήταν το 72ο συνολικά γκολ του Αργεντίνου στο Champions League. Σε εκείνο το ματς ο Μέσι ξεπέρασε τον Ραούλ στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Mέσι έχει 77 γκολ όσα και ο Ρονάλντο.

5: Στο Βερολίνο η Mπαρτσελόνα και η Γιουβέντους συμμετείχαν για 5η φορά σε τελικό Champions League, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μπάγερν. Το ρεκόρ ανήκει στην Μίλαν με 6 συμμετοχές.

11: Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε ημιτελική φάση του Champions League (11). Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 10 και η Μπάγερν 9.

8: H Mπαρτσελόνα έχει 8 σερί συμμετοχές στην προημιτελική φάση, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στο Champions League. To προηγούμενο ρεκόρ μοιράζονταν η Μάντσεστερ Γ. (1996/97 - 2002/03) με την Ρεάλ Μαδρίτης (1997/98 - 2003/04).

Τα ρεκόρ στο Champions League

26: Eίκοσι έξι ομάδες από τις 88 συνολικά που έχουν φθάσει στα ημιτελικά στην ιστορία του Champions League ήταν από την Ισπανία. Η σεζόν 2014-15 ήταν η 5η σερί χρονιά που οι Ισπανικές ομάδες είχαν πολλαπλή συμμετοχή στα ημιτελικά.

10: H νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Σάλκε στην φάση των "16", στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων, ήταν η 10η σερί της "βασίλισσας", η οποία ισοφάρισε το ρεκόρ της Μπάγερν που είχε κάνει από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2013.

5: Mόνο πέντε φορές στην ιστορία του Champions League μία ομάδα έχει βάλει πέντε ή περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Η Μπάγερν το έκανε φέτος δύο φορές. Εκτός έδρας εναντίον της Ρόμα στην φάση των ομίλων και στην έδρα της εναντίον της Πόρτο στα προημιτελικά.

3.59: H κόκκινη κάρτα που πήρε ο αμυντικός της Σαχτάρ Κούτσερ, στον διασυρμό της ομάδας του από την Μπάγερν με 7-0 στην φάση των "16", ήταν η πιο γρήγορη στην ιστορία της διοργάνωσης. Είχαν περάσει 3 λεπτά και 59 δευτ. όταν δέχτηκε την κόκκινη. Την προηγούμενη πιο γρήγορη την έχει δεχτεί ο Ίσμαελ της Βέρντερ τον Σεπτέμβριο του 2004 με αντίπαλο την Ίντερ, δύο λεπτά αργότερα από την στιγμή που αποβλήθηκε ο Κούτσερ.

1: H Τσέλσι με την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν το 25ο ζευγάρι ομάδων που η πρόκριση κρίθηκε στο εκτός έδρας γκολ αλλά το πρώτο που κρίθηκε στην παράταση.

10: Το εύστοχο πέναλτι του Ρονάλντο στον επαναληπτικό ημιτελικό με την Γιουβέντους, ήταν το 10ο γκολ του Πορτογάλου την φετινή σεζόν. Ήταν η 4η σερί σεζόν που ο Ρονάλντο βάζει διψήφιο αριθμό γκολ στην διοργάνωση.

19: Για 19η φορά και 18η σερί, η Ρεάλ προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση. Ακολουθούν η Άρσεναλ με 12 και η Μπαρτσελόνα με 11.

6: H Ρεάλ έγινε η 5η ομάδα που κέρδισε όλα τα ματς στην φάση των ομίλων και η μοναδική που το έχει κάνει δύο φορές. Οι παίκτες της "βασίλισσας" έβαλαν 16 γκολ και δέχτηκαν μόλις 2. Την σεζόν 2011-12 είχαν βάλει 19 γκολ και είχαν δεχτεί πάλι 2. Οι υπόλοιπες ομάδες που έκαναν μόνο νίκες στον όμιλο στο παρελθόν ήταν οι: Μίλαν(1992-93), Παρί(1994-95), Σπάρτακ Μόσχας(1995-96) και η Μπαρτσελόνα (2002-03). Καμία δεν κατάφερε στο τέλος να κερδίσει το τρόπαιο.

Τα ρεκόρ στο Champions League

8: Για 8η σερί χρονιά η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε ως πρώτη από την φάση των ομίλων. Οι "Καταλανοί" έχουν το ρεκόρ με 16 πρωτιές, συμπεριλαμβανομένου τρεις στην 2η φάση των ομίλων.

1: H Moνακό έγινε η 9η ομάδα που προκρίθηκε από την φάση των ομίλων έχοντας δεχτεί μόλις 1 γκολ. Ένα γκολ είχαν δεχτεί και οι Μίλαν(1992-93), Άγιαξ(1995-96), Γιουβέντους(1996-97, 2004-05), Τσέλσι(2005-06), Λίβερπουλ(2005-06), Βιγιαρεάλ(2005-06) και Μάντσεστερ Γ.(2010-11). Καμιάς ομάδας η εστία δεν έχει μείνει ανέπαφη στην φάση των ομίλων.

24: H Mπάτε Μπορίσοφ έκανε αρνητικό ρεκόρ. Είναι η ομάδα που έφαγε τα περισσότερα γκολ στην φάση των ομίλων (24). Πριν την Μπάτε τα περισσότερα γκολ είχαν δεχτεί η Ντινάμο Ζάγκρεμπ και η Νόρτζελαντ με 22.

38: O Φραντσέσκο Τότι είναι ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Σε ηλικία 38 ετών και 59 ημερών έβαλε γκολ ως παίκτης της Ρόμα εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

9: O επιθετικός της Σαχτάρ Λουίζ Αντριάνο, έβαλε 9 γκολ στην φάση των ομίλων, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ρονάλντο την σεζόν 2013-14. Ο Αντριάνο έγινε ο πρώτος παίκτης που κάνει δύο συνεχόμενες φορές χατ-τρικ (και τα δύο χατ-τρικ εναντίον της Μπάτε) και μόλις ο 2ος που βάζει πέντε γκολ σε ένα ματς μετά τον Μέσι. Επίσης, είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει βάλει τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο.

7-0: H Σαχτάρ νίκησε 7-0 την Μπάτε στην φάση των ομίλων και έγινε η πρώτη ομάδα που έβαλε έξι γκολ σε ένα ημίχρονο. Είναι η 2η μεγαλύτερη νίκη μετά από αυτή της Λίβερπούλ εναντίον της Μπεσίκτας με 8-0 τον Νοέμβριο του 2007. Την ημέρα που η Σαχτάρ διέσυρε την Μπάτε, η Μπάγερν νικούσε 7-1 την Ρόμα στη Ρώμη. Η Ρόμα είναι η πρώτη ομάδα που δέχτηκε επτά γκολ δύο φορές (η πρώτη ήταν τον Απρίλιο του 2007 με αντίπαλο την Μάντσεστερ).

3: O Mπραχίμι της Πόρτο έκανε χατ-τρικ στο ντεμπούτο του στο Champions League. Έγινε ο 7ος παίκτης που κάνει χατ-τρικ στο ντεμπούτο του μετά τους Φαν Μπάστεν(Μίλαν), Ασπρίγια(Νιουκάστλ), Γιακούμπου(Μακάμπι), Ρούνεϊ(Μάντσεστερ), Ιακουίντα(Ουντινέζε) και Γκραφίτε(Βόλφσμπουργκ).

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ