CHAMPIONS LEAGUE

Τα ρεκόρ που έσπασαν στο Ντόρτμουντ - Λέγκια

Τα ρεκόρ που έσπασαν στο Ντόρτμουντ - Λέγκια

Δώδεκα γκολ συνολικά σημειώθηκαν στο Ντόρτμουντ - Λέγκια (8-4), ο μεγαλύτερος αριθμός τερμάτων σε ματς στην ιστορία του Champions League, πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης πέντε γκολ πριν το 25ο λεπτό, για πρώτη φορά επτά γκολ τόσο γρήγορα. Η επίδοση του Σίνζι Καγκάουα. (video)

Η Ντόρτμουντ προηγείτο με 3-2 επί της Λέγκια Βαρσοβίας ήδη από το 24ο λεπτό κι αυτή είναι η πρώτη φορά σε ματς στην ιστορία του Champions League που σημειώνονται πέντε γκολ πριν το 25ο λεπτό. Μάλιστα το πρώτο και το δεύτερο γκολ της Ντόρτμουντ, αμφότερα από τα πόδια του Σίνζι Καγκάουα, είχαν χρονική απόσταση 77 δευτερολέπτων (17ο και 18 λεπτό).

Αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση ποδοσφαιριστή, να πετυχαίνει δηλαδή δύο γκολ σε τόσο μικρή χρονική απόσταση του δευτέρου από το πρώτο. Αναλυτικά:

Γκάρεθ Μπέιλ (το 2010 απέναντι στην Ίντερ) - 76 δευτερόλεπτα

Σίνζι Καγκάουα (σήμερα απέναντι στη Λέγκια) - 77 δευτερόλεπτα

Μάρκο φαν Μπάστεν (το 1992 απέναντι στην Γκέτεμποργκ) - 82 δευτερόλεπτα

Μάλιστα, αυτό είναι το πρώτο ματς στην ιστορία του Champions League, στο οποίο σημειώνονται επτά γκολ τόσο γρήγορα, αφού το 5-2 του πρώτου ημιχρόνου είχε διαμορφωθεί από το 32ο λεπτό. Στην αναμέτρηση της Μονακό με την Ντεπορτίβο το 2003 (8-3 το τελικό σκορ) είχαν σημειωθεί επτά γκολ, αλλά σε 45 λεπτά.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 8-4. Συνολικά 12 (!) γκολ στο ματς. Δώδεκα γκολ σε ένα μόνο ματς. Αυτό έμελλε να είναι το παιχνίδι με τον μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων στην ιστορία της διοργάνωσης. Ξεπέρασε τα 11 τέρματα που είχαν σημειωθεί το 2003 στο Μονακό - Ντεπορτίβο. Εννιά γκολ είχαν σημειωθεί στις αναμετρήσεις Παρί Σεν-Ζερμέν - Ρόσενμποργκ (7-2), Λιόν - Βέρντερ (7-2) και Βιγιαρεάλ - Άαλμποργκ (6-3).

Η Λέγκια πάει ολοταχώς για αρνητικό ρεκόρ! Έχει δεχθεί 24 γκολ στα πρώτα πέντε ματς. Τον ίδιο αριθμό (24) τερμάτων είχε δεχθεί η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 2014, ενώ 22 είχαν δεχθεί η Νόρντζελαντ και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ το 2012 και το 2011, αντίστοιχα. Έστω κι ένα γκολ να δεχθεί από τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας, στις 7 Δεκέμβρη στη Βαρσοβία για την τελευταία (6η) αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, η Λέγκια γίνεται μόνη κάτοχος του αρνητικού ρεκόρ με το μεγαλύτερο παθητικό τερμάτων σε φάση ομίλων της διοργάνωσης.

Δείτε και τα δώδεκα γκολ του ματς:

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ