CHAMPIONS LEAGUE

Τα δίδυμα-φωτιά στο Γιουβέντους-Μπάγερν

Τα δίδυμα-φωτιά στο Γιουβέντους-Μπάγερν

Γιουβέντους και Μπάγερν συνθέτουν το μεγαλύτερο ντέρμπι στη φάση των "16" του φετινού Champions League και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις 7 μεγάλες μάχες που περιμένουμε να δούμε πάνω στο χορτάρι.

Όταν η Μπάγερν Μονάχου του Γιουπ Χάινκες συνάντησε τη Γιουβέντους του Αντόνιο Κόντε το 2013 δεν άφησε στους Τορινέζους κανένα περιθώριο αμφισβήτησης καθώς επιβλήθηκε με δύο νίκες στα προημιτελικά του Champions League και λίγο αργότερα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία της.

Τα δίδυμα-φωτιά στο Γιουβέντους-Μπάγερν

"Αυτά τα τρία χρόνια μοιάζουν σαν να έχουν περάσει τρεις αιώνες", αναφέρει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η τορινέζικη "Τuttosport" θέλοντας να δείξει πόσο πολύ έχει βελτιωθεί η Γιουβέντους και η άποψη αυτή δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα αν αναλογιστεί κανείς πως η "βέκια σινιόρα" έκανε άλματα προόδου και έφτασε μάλιστα πέρυσι μέχρι τον τελικό του Champions League, την ώρα που οι Βαυαροί σταματούσαν στα ημιτελικά.

Τα δίδυμα-φωτιά στο Γιουβέντους-Μπάγερν

Φέτος οι δρόμοι των δύο ομάδων στην Ευρώπη ξανασμίγουν πρόωρα, στη φάση των "16" του Champions League, και όλοι περιμένουν μία πραγματική μάχη όπου ο τελικός νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ο χαμένος θα αποχαιρετήσει πολύ νωρίς το όνειρο ενός ευρωπαϊκού θριάμβου.

Τα δίδυμα-φωτιά στο Γιουβέντους-Μπάγερν

Λίγες ώρες πριν την πρώτη σέντρα στο "Juventus Stadium" το Sport24.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει 7 ζευγάρια που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και στην άκρη του πάγκου και τα οποία αναμένεται να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα όλου του φίλαθλου κόσμου. Αυτά είναι:

Τζανλουίτζι Μπουφόν vs Μάνουελ Νόιερ

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία σύγκρουση ποδοσφαιρικών γιγάντων, καθώς οι Τζανλουίτζι Μπουφόν και Μάνουελ Νόιερ εκπροσωπούν ό,τι καλύτερο υπάρχει στη θέση του τερματοφύλακα στη νοκ-άουτ φάση του Champions League. Ο 38χρονος Τζίτζι μετράει ήδη 92 ματς στο Champions League με τη φανέλα της Γιουβέντους (κόντρα στη Μπάγερν θα γίνει ρέκορντμαν συμμετοχών αφήνοντας στην 2η θέση τον Ντελ Πιέρο) ενώ μέσα στο 2016 έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ (!) και έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία των "μπιανκονέρι" στα 8 από τα 9 ματς που έχει αγωνιστεί.

Τα δίδυμα-φωτιά στο Γιουβέντους-Μπάγερν

Στον αντίποδα o Μάνουελ Νόιερ αποτελεί τον ορισμό του γκολκίπερ-λίμπερο ο οποίος βγαίνει ακόμα και μέχρι την... σέντρα για να ανακόψει τους αντιπάλους ενώ η μεγαλύτερη αναγνώριση για αυτόν ήρθε χωρίς αμφιβολία το 2014 όταν ήρθε τρίτος στην ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα πίσω από τους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. "Ο Τζίτζι ήταν το πρότυπό μου και είναι υπέροχο που θα τον βρω αντίπαλο", τονίζει ενόψει της αποψινής τους κόντρας ο 29χρονος κίπερ.

Κλάουντιο Μαρκίζιο vs Τσάμπι Αλόνσο

Μπορεί οι Αντρέα Πίρλο και Αρτούρο Βιδάλ (βασικά στελέχη της σούπερ επιτυχημένης Γιουβέντους των τελευταίων χρόνων) να αποχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι ωστόσο η μεσαία γραμμή της "βέκια σινιόρα" εξακολουθεί να εμπνέει σεβασμό σε κάθε αντίπαλο και ένας από τους παίκτες που φροντίζουν για αυτό είναι ο Κλάουντιο Μαρκίζιο. Παίκτης που βγήκε μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας και ο οποίος έχει καταγράψει αμέτρητα χιλιόμετρα τόσο με την ασπρόμαυρη φανέλα όσο και με αυτή της Εθνικής Ιταλίας. Αρκετά αξιόπιστος αμυντικά αλλά και σημαντικό γρανάζι στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν πως θα έχει παρτενέρ στο χώρο του κέντρου τον Σάμι Κεντίρα (στο 4-4-2 του Αλέγκρι).

Τα δίδυμα-φωτιά στο Γιουβέντους-Μπάγερν

Στον αντίποδα ο Πεπ Γκουρδιόλα αναμένεται να παρατάξει τη Μπάγερν με έναν μόνο αμυντικό μέσο (σύστημα 4-1-4-1), δείγμα του πόσο πολύ εμπιστεύεται την κλάση τον Τσάμπι Αλόνσο. Αν και 34 ετών πλέον ο Βάσκος μέσος είναι το απόλυτο πολυ-εργαλείο για τους Βαυαρούς στο χώρο του κέντρου (έχει φέτος 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις) και πέρα από την κάλυψη που παρέχει στα μπακ, από τα πόδια του περνάει πολλές φορές η μπάλα για να φτάσει στους μέσους και στους επιθετικούς.

Πολ Πογκμπά vs Αρτούρο Βιδάλ

Έζησαν τρομερές χαρές με τη Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια και ήταν αμφότεροι στην αρχική ενδεκάδα των "μπιανκονέρι" στον τελικό του Champions League του 2015 όμως τώρα ήρθε η ώρα να βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι. "Ξέρουμε την ποιότητα του Αρτούρο, είναι πολύ δυναμικός, τρέχει πολύ και μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή. Είναι πολύ επιδέξιος, μπορεί να κάνει εξαιρετική τελική πάσα και συνιστά έναν ολοκληρωμένο παίκτη. Τον ξέρουμε οπότε θα του δώσουμε μερικά χτυπήματα, όχι πάντως βρώμικα! Ελπίζω να νικήσω τον φίλο μου "Αρτουρίτο", δηλώνει ο Πολ Πογκμπά, ο οποίος θα πάρει θέση στην αριστερή πτέρυγα και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα ισχυρά χαρτιά της ομάδας του με τις κούρσες και τις εφορμήσεις του. Η διοίκηση των Τορινέζων τον κοστολογεί γύρω στα 100.000.000 ευρώ όμως αυτό ουδόλως αγχώνει τον Γάλλο μέσο ο οποίος κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και καλύτερος.

Τα δίδυμα-φωτιά στο Γιουβέντους-Μπάγερν

Από την πλευρά του ο Αρτούρο Βιδάλ δεν κρύβει την ανυπομονησία του για την επιστροφή στο άλλοτε σπίτι του και την πρώτη κόντρα με την πρώην ομάδα του: "Τη στιγμή της εισόδου στο γήπεδο θα συγκινηθώ, θα είναι παράξενο να βλέπω τις ασπρόμαυρες φανέλες στο γήπεδο και να ξέρω πως είναι αντίπαλοί μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Γιουβέντους για τα 4 υπέροχα χρόνια μέσα στα οποία άλλαξα 100%. Ωρίμασα και ως παίκτης και ως άνθρωπος. Υπόσχομαι πως αν σκοράρω δεν θα πανηγυρίσω", δηλώνει ο 28χρονος Χιλιανός μέσος ο οποίος αναμένεται να δώσει μεγάλες μάχες με τους άλλοτε "συντρόφους" του στο χορτάρι του οικείου για αυτόν "Juventus Stadium".

Χουάν Κουαδράδο vs Άριεν Ρόμπεν

Στα 2,5 χρόνια παρουσίας του στη Φιορεντίνα ο Χουάν Κουαδράδο κατάφερε να εκτοξεύσει τις μετοχές του στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και να αναγκάσει πολλά φημισμένα κλαμπ εντός και εκτός Ιταλίας να ενδιαφερθούν για αυτόν, με την Τσέλσι να κερδίζει τελικά την άτυπη κούρσα τον Ιανουάριο του 2015. Δεν κατάφερε όμως ποτέ να προσαρμοστεί στην Premier League (δεν πήρε και πολλές ευκαιρίες από τον Μουρίνιο) και το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στο Καμπιονάτο, αυτή τη φορά ως δανεικός στη Γιουβέντους, με την κίνηση αυτή να αποδεικνύεται... ευεργετική για την καριέρα του. Ο 27χρονος Κολομβιανός θυμίζει ξανά τον παίκτη που απολαύσαμε όλοι στη Φιορεντίνα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αλέγκρι, κάτι που πιστοποιούν και οι 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις φέτος (20 στη Serie A). Η απόδοσή του στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ενδεχομένως να αποτελέσει βαρόμετρο για τη "Γιούβε" κόντρα στους Βαυαρούς.

Τα δίδυμα-φωτιά στο Γιουβέντους-Μπάγερν

Όσον αφορά στη δεξιά πτέρυγμα της Μπάγερν, εκεί θα δούμε τον Άριεν Ρόμπεν, ο οποίος αποτελεί έναν από τους αρτιότερους τεχνικά παίκτες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Έχει την ικανότητα να διαλύσει την κάθε άμυνα και σίγουρα θα χρειαστεί διπλό μαρκάρισμα κάθε φορά που θα πλησιάζει την περιοχή της Γιουβέντους για να αναχαιτιστεί. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι μετράει 8 σερί ματς χωρίς να έχει σκοράρει, με την τελευταία φορά που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα να είναι στις 7 Νοεμβρίου, στο 4-0 της Μπάγερν επί της Στουτγκάρδης. "Δεν ανησυχώ για την έλλειψη γκολ. Παίζω αρκετά καλά, αισθάνομαι καλά, αλλά η μπάλα δεν θέλει να μπει μέσα", δηλώνει ενόψει του ματς στο Τορίνο ο ταχύτατος winger.

Πάουλο Ντιμπάλα vs Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι

"Ο Ντιμπάλα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επίθεση της Γιουβέντους, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτόν", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας ο Άριεν Ρόμπεν, γεγονός που δείχνει το πόσο πολύ υπολογίζουν οι Γερμανοί τον Αργεντινό άσο. Και όχι άδικα καθώς ο 22χρονος επιθετικός είναι μακράν ο κορυφαίος σκόρερ της Γιουβέντους τη φετινή σεζόν στη Serie A (με 13 γκολ μοιράζεται με τον Κάρλος Μπάκα της Μίλαν τη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ) ενώ είναι ο ποιοτικότερος επιθετικός από τους 4 που έχει στη διάθεσή το ο Αλέγκρι (οι άλλοι τρεις είναι οι Μάντζουκιτς, Μοράτα και Τζάτζα). Αυτό που ίσως να τον αγχώσει είναι πως μετά από 6 συμμετοχές στο Champions League (αγωνίστηκε σε όλα τα ματς της φάσης των ομίλων) δεν έχει ακόμα στείλει τη μπάλα στο πλεκτό...

Τα δίδυμα-φωτιά στο Γιουβέντους-Μπάγερν

Στον αντίποδα το "βαρύ πυροβολικό" της Μπάγερν προκαλεί φόβο και τρόμο στο πέρασμά του, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να είναι πρώτος σκόρερ στη Bundesliga με 22 γκολ σε 21 ματς και συνολικά να μετράει 32 γκολ σε ισάριθμα φετινά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις! Highlight της καριέρας του είναι φυσικά τα πέντε γκολ που σημείωσε μέσα σε 9 λεπτά κόντρα στη Βόλφσμπουργκ πριν μερικούς μήνες, ενώ αυτή την εποχή το όνομά του είναι από τα πιο "hot" στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς πολλές είναι οι ομάδες που ενδιαφέρονται να κάνουν το "κόλπο γκρόσο" και να τον αρπάξουν έναντι αστρονομικού ποσού από τη Μπάγερν.

Μάριο Μάντζουκιτς vs Τόμας Μίλερ

Ο Μάριο Μάντζουκιτς είναι ο δεύτερος κατά σειρά σκόρερ της Γιουβέντους στη φετινή Serie A και θα αποτελέσει το στήριγμα του Ντιμπάλα στην επίθεση, με το δίδυμο αυτό να έχει άλλωστε δοκιμαστεί αρκετές φορές και να έχει αποδειχτεί ότι "κουμπώνει" καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο στη γραμμή κρούσης της "βέκια σινιόρα". Ο 29χρονος φορ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον είχε αφήσει εκτός δράσης από τις 27 Ιανουαρίου και επιστρέφει για να κάνει δυνατή την τετράκις πρωταθλήτρια Ιταλίας και στις εναέριες μονομαχίες, με το ψηλό παιχνίδι να είναι η "σπεσιαλιτέ" του. Φυσικά το ματς αποτελεί τεράστια πρόκληση για τον Κροάτη αφού απέναντί του θα έχει την ομάδα με την οποία κατέκτησε το Champions League το 2013 αλλά και τον Πεπ Γκουαρδιόλα που εισηγήθηκε την αποχώρησή του από το Μόναχο έναν χρόνο αργότερα...

Τα δίδυμα-φωτιά στο Γιουβέντους-Μπάγερν

Από την άλλη πλευρά ο Τόμας Μίλερ είναι αδιαμφισβήτητα το ιδανικό συμπλήρωμα του Λεβαντόβσκι στην επίθεση της Μπάγερν, με τον Γερμανό να είναι από τους πλέον φορμαρισμένους στράικερ στην Ευρώπη. Μετράει ήδη 88 γκολ σε 219 ματς πρωταθλήματος με τους Βαυαρούς ενώ φέτος κάνει την καλύτερη χρονιά του έχοντας ήδη πετύχει 17 γκολ στη Bundesliga (τις τρεις προηγούμενες είχε σταματήσει στα 13) και 5 στο Champions League. Σκοράρει με το κεφάλι, με το δεξί πόδι, με το αριστερό, με θεαματικούς τρόπους, με απλούς, κοινώς έχει 1000+1 τρόπους για να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα...

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι vs Πεπ Γκουαρδιόλα

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ξεπέρασε πέρυσι κάθε προσδοκία καθώς στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της Γιουβέντους, όχι μόνο την οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ (πρώτο μετά το 1995) αλλά την έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League μετά από 19 ολόκληρα χρόνια. Φέτος φιλοδοξεί να ζήσει ανάλογες μεγάλες στιγμές με τους Τορινέζους, με την ομάδα του να βρίσκεται στην κορυφή του Καμπιονάτο με +1 από τη Νάπολι και 12 αγωνιστικές να απομένουν και με το... ενάμισυ πόδι στον τελικό του Coppa Italia (3-0 την Ίντερ στον πρώτο ημιτελικό) και να ξεκινάει τώρα τη μάχη της στα νοκ-άουτ ματς του Champions League. "Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε μία σπουδαία βραδιά σε ένα ματς που θα το δει όλος ο πλανήτης, για μας θα είναι ένα σημαντικό τεστ κόντρα στη Μπάγερν. Η κόντρα αυτή δεν θυμίζει μάχη για τη φάση των "16" αλλά ημιτελικό Champions League", δήλωσε ο Αλέγκρι, ο οποίος μάλιστα δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τον Γκουαρδιόλα και την τρομερή επιτυχία του στη Μπαρτσελόνα.

Τα δίδυμα-φωτιά στο Γιουβέντους-Μπάγερν

Όσον για τον Γκουαρδιόλα, το Champions League αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για αυτόν στην τρίτη και τελευταία σεζόν του στη Μπάγερν (το καλοκαίρι θα μετακομίσει στη Μάντσεστερ Σίτι) καθώς το 2014 οι Βαυαροί αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από τη Ρεάλ Μαδρίτης και το 2015 από το άλλοτε δημιουργημά του, τη Μπαρτσελόνα. Στόχος φυσικά για τον Καταλανό είναι η επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης, εκεί που η ομάδα του έφτασε το 2013 με τον Γιουπ Χάινκες, προκειμένου να αποχαιρετήσει τη Μπάγερν "καβάλα στο άλογο" λίγο πριν από τη νέα του περιπέτεια στην Premier League. Ο 45χρονος θα παρατάξει μία άκρως επιθετική ομάδα στο Τορίνο καθώς έχει δηλώσει πως θέλει τουλάχιστον ένα γκολ, με το μήνυμά του να είναι το εξής: "Θα πρέπει να επιτεθούμε έξυπνα και να μη δίνουμε εύκολα φάουλ κοντά στην περιοχή μας διότι η Μπάγερν είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στην εκμετάλλευση στημένων φάσεων".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ