CHAMPIONS LEAGUE

Συγκλονιστική πρόκριση για το ΑΠΟΕΛ με... déjà vu!

Players of APOEL, Nicosia celebrated a goal against Wisla Krakow, Poland, during the Champions League playoff round second leg soccer match at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Tuesday, Aug. 23, 2011. (AP Photo/Petros Karadjias)
Players of APOEL, Nicosia celebrated a goal against Wisla Krakow, Poland, during the Champions League playoff round second leg soccer match at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Tuesday, Aug. 23, 2011. (AP Photo/Petros Karadjias) AP

Με τρομερή ανατροπή το ΑΠΟΕΛ πέρασε για δεύτερη φορά σε ομίλους του Champions League, νικώντας 3-1 την Βίσλα. Προκρίθηκαν επίσης Μπάγερν, Βιγιαρεάλ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στα πέναλτι η Γκενκ (videos)

To ΑΠΟΕΛ συνεχίζει να γράφει ιστορία και έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στους ομίλους του Champions League! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αν και έχασε το πρώτο ματς στην Πολωνία από την Βίσλα με 1-0 και δέχθηκε "μαχαιριά" στο ΓΣΠ στο 71' (2-1), βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει.

Πίεσε την εστία των αντιπάλων της και στο 87' ο Αϊλτον πέτυχε το γκολ-χρυσάφι στέλνοντας τους πρωταθλητές Κύπρου στην κλήρωση των ομίλων την Πέμπτη (25/08, 18:45) χάρη στο τελικό 3-1.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο σε όλη την διάρκεια του αγώνα και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς με ένα... περίεργο γκολ στο 29'. Ο Μαντούκα εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, πήρε ανάποδα φάλτσα και ο πορτιέρο της Βίσλα προσπαθώντας να την διώξει την έβαλε στα δίχτυα.

Στην επανάληψη ο Αΐλτον έβαλε το ΑΠΟΕΛ σε τροχιά ομίλων (54'), ωστόσο ο Βιλκ μείωσε για τους Πολωνούς (71') "παγώνοντας" προσωρινά το ΓΣΠ καθώς σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα η κυπριακή ομάδα έμενε έξω (σ.σ. ο σκόρερ μάλιστα εκείνου του γκολ στην Κρακοβία είχε σηκώσει τη φανέλα και από κάτω φορούσε μπλουζάκι με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β'!),

Ακόμα όμως και να... βοηθούσε την Βίσλα ο μακαρίτης Πάπας από ψηλά, το ΑΠΟΕΛ δεν πτοήθηκε και με τον κόσμο στο πλευρό του πάλεψε για το όνειρο. Και τα κατάφερε! Στο 87' και πάλι ο Αΐλτον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (3-1) για να έρθει το τελευταίο σφύριγμα λίγο αργότερα που συνοδεύτηκε μαζί με έξαλλους (δικαιολογημένα) πανηγυρισμούς.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αΐλτον την σεζόν 2009/2010 έπαιζε στην Κοπεγχάγη η οποία στο πρώτο ματς των play-offs είχε νικήσει με 1-0 το ΑΠΟΕΛ. Στην ρεβάνς του ΓΠΣ οι Κύπριοι προηγήθηκαν με 2-0, μείωσαν σε 2-1 οι Δανοί για να έρθει το τελικό 3-1 της πρόκρισης.

Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται (ακριβώς με την ίδια διακύμανση των σκορ) για το ΑΠΟΕΛ και όχι σαν φάρσα! Και ευτυχώς για τον Βραζιλιάνο στράικερ ήταν στην σωστή ομάδα φέτος.

Κάπως έτσι η κυπριακή ομάδα έδειξε για δεύτερη φορά τον δρόμο σε όσους δικαιολογούν τις ελληνικές ομάδες που δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς λεφτά. Ένας κανονικός προπονητής χρειάζεται, έξυπνες μεταγραφικές κινήσεις και σωστή προετοιμασία...


szólj hozzá: APOEL 1-0 Wisla

szólj hozzá: APOEL 2-0 Wisla

szólj hozzá: Apo 2-1 Wis

szólj hozzá: APOEL 3-1 Wisla

Ανατροπή και για Βιγιαρεάλ

Στην Ισπανία η Οντένσε πίστεψε στο θαύμα για ένα ημίχρονο και λίγα λεπτά στην επανάληψη μέχρι να μιλήσει ο Ρόσι. Ο Ιταλός επιθετικός σκόραρε δύο φορές (50', 66) για να σφραγιστεί η πρόκριση στο 82' από τον Κάρλος Μαρτσένα. Ο αριστερός μπακ, που απασχόλησε φέτος τον Ολυμπιακό, είχε περάσει στο ματς στο 75'.

Αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή του "κίτρινου υποβρυχίου" στην διοργάνωση στην οποία επιστρέφει μετά από τη σεζόν 2008/2009 όπου και είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στους "16".


szólj hozzá: Villarreal 1-0 Odense

szólj hozzá: Villarreal 2-0 Odense

szólj hozzá: Villarreal 3-0 Odense

Άνετα η Μπάγερν

Στην Ελβετία η Μπάγερν πήγε με σκορ ασφαλείας (2-0) και πολύ νωρίς καθάρισε την πρόκριση. Ο Γκόμες στο 7' σκόραρε και με αυτό το γκολ οι Γερμανοί νίκησαν και εκτός την Ζυρίχη (1-0).

Η ομάδα του Μονάχου πέρασε λοιπόν χωρίς άγχος τον σκόπελο των προκριματικών με αποτέλεσμα να πάρει για 15η φορά μέρος στους ομίλους.


szólj hozzá: Zur 0-1 Bay

Άγγιξε το θαύμα η Μάλμε

Η Ντιναμό παραλίγο να... αυτοκτονήσει καθώς παρά το 4-1 του Ζάγκρεμπ είδε τον εφιάλτη του αποκλεισμού κατάματα! Οι Κροάτες έμειναν με 10 στο 50' (αποβολή Βρσάλκο) και με 2-0 πίσω στο σκορ στο 86', αλλά οι Σουηδοί (που έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 93') δεν μπόρεσαν να πετύχουν το πολυπόθητο τρίτο τέρμα.

Έτσι η Nτιναμό Ζάγκρεμπ επιστρέφει στους ομίλους μετά τις δύο διαδοχικές και μοναδικές της συμμετοχές τις σεζόν 1998/1999 (έπαιξε και με Ολυμπιακό) και 1999/2000.


szólj hozzá: Malmo FF 1-0 D. Zagreb

szólj hozzá: Malmo FF 2-0 D. Zagreb

Στη ρώσικη ρουλέτα "μίλησε" ο Ούγγρος

Ο Κέτελες ήταν ο ήρωας της Γκενκ καθώς έπιασε δύο πέναλτι στην ομώνυμη διαδικασία δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του (4-1 στα πέναλτι). Πρώτοι εκτέλεσαν οι Βέλγοι (που ευστόχησαν και στα 4 δικά τους), ενώ οι Ισραηλινοί είδαν το "στοπ" του Ούγγρου στα δύο πρώτα τους.

Στην κανονική διάρκεια το 2-1 που οδήγησε το ματς στην παράταση και στα πέναλτι, διαμορφώθηκε από το 35' έως το 41'. Η Γκενκ θα βρεθεί στους ομίλους για δεύτερη φορά, με τη σεζόν 2002/2003 να κάνει ντεμπούτο κόντρα σε Ρεάλ, Ρόμα και ΑΕΚ.


szólj hozzá: Genk 1-0 Maccabi Haifa


szólj hozzá: Genk 1-1 Maccabi Haifa


szólj hozzá: Genk 2-1 Maccabi Haifa

Τα αποτελέσματα:

(με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν)

ΑΠΟΕΛ - Βίσλα Κρακοβίας 3-1 (0-1)

(29' αυτ. Παρέικο, 54', 87' Αΐλτον / 71' Βιλκ)

Μάλμε - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0 (1-4)

(69' Φιγκεϊρέδο, 86' Γιάνσον)

Βιγιαρεάλ - Οντένσε 3-0 (0-1)

(50', 66' Ρόσι. 82' Mαρτσένα)

Ζυρίχη - Μπάγερν 0-1 (0-2)

(7' Γκόμες)

Γκενκ - Μακάμπι Χάιφα 2-1, 4-1 πεν. (1-2)

(35' Φόσεν, 41' Μπουφέλ / 37' Γκολάσα)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ