CHAMPIONS LEAGUE

Στους ομίλους Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αστάνα, Λεβερκούζεν, ΜΠΑΤΕ και ΤΣΣΚΑ

Στους ομίλους Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αστάνα, Λεβερκούζεν, ΜΠΑΤΕ και ΤΣΣΚΑ

Το ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με την Αστάνα και δεν μπόρεσε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Εύκολα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λεβερκούζεν, "άντεξε" στο Βελιγράδι η ΜΠΑΤΕ, πρόκριση για ΤΣΣΚΑ στο "θρίλερ" της Μόσχας.

Η Αστάνα έγινε η πρώτη ομάδα από το Καζαχστάν που βρίσκεται στους ομίλους του Champions League καθώς απέκλεισε το ΑΠΟΕΛ με το ισόπαλο 1-1 της Κύπρου. Χατ-τρικ για τον Ρούνεϊ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επικρατεί επιβλητικά με 4-0 της Μπριζ. Άνετα με 3-0 η Λεβερκούζεν του Κυριάκου Παπαδόπουλου, επί της Λάτσιο. Ανατροπή, νίκη και πρόκριση για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί της Σπόρτινγκ (3-1), ανατροπή και νίκη της Παρτίζαν επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (2-1), αλλά η πρόκριση στους Λευκορώσους.

Έστειλε για "ασπιρίνες" τη Λάτσιο

Η Λεβερκούζεν με τον Έλληνα διεθνή αμυντικό, Κυριάκο Παπαδόπουλο, στη σύνθεσή της, μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση της Λάτσιο. Το "γόρδιο δεσμό" της ιταλικής άμυνας, έλυσε ένας Τούρκος. Ο Τσαλχάνογλου στο 40ό λεπτό άνοιξε το σκορ και ο Μεχμέντι, τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκανε το 2-0. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την ομάδα της Ρώμης με την αποβολή του Μαουρίσιο, στο 68ο λεπτό. Ο Μπελαραμπί "σφράγισε" την πρόκριση, διαμορφώνοντας το 3-0. Ξανά στους ομίλους η Λεβερκούζεν, ξανά στους ομίλους ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Ο "νόμος" Ρούνεϊ στο Μπριζ

Εάν υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες για την πρόκριση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μπριζ, τις "διασκέδασε" όλες ο Γουέιν Ρούνεϊ. Στο 20', στο 49' και στο 57' απογοήτευσε και τους πιο αισιόδοξους Βέλγους. Εύκολα κι απλά, η Γιουνάιτεντ αξιοποίησε στο έπακρο την "κληρονομιά" του "Όλντ Τράφορντ" και του Μέμφις Ντεπάι. Ο Ερέρα απλά ανέβασε το δείκτη του σκορ, στα τέσσερα τέρματα. Θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο το σκορ, εάν ο Χαβιέρ Ερνάντες δεν γλιστρούσε.

Πικρή νίκη για Παρτίζαν

Η Παρτίζαν ξεκίνησε δυναμικά απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, αλλά οι Λευκορώσοι απέδειξαν ότι ξέρουν να αξιοποιούν την εμπειρία τους. Το γκολ του Στάσεβιτς, ήταν ικανό για να δώσει την πρόκριση στη ΜΠΑΤΕ και να "κόψει'' τα πόδια των Σέρβων. Η Παρτίζαν έφθασε στην ισοφάριση στο 74ο λεπτό, στη νίκη με το γκολ του Σάπονιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Αλλά νίκη, χωρίς αντίκρυσμα. Η ΜΠΑΤΕ είναι αυτή που βρίσκεται στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Μακσίμοβιτς "πλήγωσε" το ΑΠΟΕΛ

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δύνατα στο "ΓΣΠ", έχασε αρκετές ευκαιρίες, είδε τον Λεάλ να σημαδεύει το δοκάρι, αλλά δεν μπορούσε να φθάσει στο γκολ. Αυτό έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν με τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς, ο Στίλιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του γκολκίπερ της Αστάνα, Έριτς. Ωστόσο, ο Μακσίμοβιτς στο 84ο λεπτό κι ενώ το ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε να πετύχει το γκολ της πρόκρισης, σκόραρε κι έστειλε του Κοζάκους, στους ομίλους του Champions League.

Ανατροπή και πρόκριση για ΤΣΣΚΑ

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Σπόρτινγκ Λισαβόνας να είναι αγκαλιά με την πρόκριση. Ο Τεόφιλο Γκουτιέρες από το 36ο λεπτό είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Ωστόσο, ο Ντουμπιά είχε τη δική του άποψη. Γκολ στο 49', γκολ στο 72'. Σε μία παραπαίουσα Σπόρτινγκ, ο Μουσά στο 85ο λεπτό ήρθε να δώσει τη νίκη-πρόκριση με 3-1 για την ΤΣΣΚΑ. Ο Ζοάο Μάριο αποβλήθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Λίγο πριν το τρίτο γκολ, είχε ακυρωθεί γκολ της πορτογαλικής ομάδας.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ:Λένο, Ταχ, Παπαδόπουλος, Χίλμπερτ, Ουεντέλ, Μπέντερ, Τσαλχάνογλου (88' Κρούζε), Κράμερ, Μπελαραμπί (89' Ραμάλιο), Κίσλινγκ, Μεχμέντι (76' Μπραντ)

ΛΑΤΣΙΟ:Μπερίσα, Ντε Φράι, Μπάστα, Λούλιτς, Ράντου (56' Κίσνα), Μαουρίσιο, Φελίπε Άντερσον (70' Τζεντιλέτι), Παρόλο, Ονάζι (82' Μόρισον), Καντρέβα, Κεϊτά

ΤΣΣΚΑ:Ακινφέεβ, Φερνάντες (34' Ναμπάμπκιν), Ιγκνασέβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σενίκοβ, Βέρνμπλουμ, Τόσιτς, Ντζαγκόεβ, Ερεμένκο, Μουσά (94' Μιλάνοφ), Ντουμπιά (89' Αντρέι Μπερεζούτσκι)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πάουλο Ολιβέιρα, Νάλντο, Σίλβα, Αντριάν Σίλβα, Ακουιλάνι (89' Μοντέρο), Καρίγιο, Ζοάο Μάριο, Μπράιαν Ρουίς (89' Κάρλος Μανέ), Τεόφιλο Γκουτιέρες (68' Σλιμανί)

ΜΠΡΙΖ: Μπολάτ, Καστελετό, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Κλαουντεμίρ, Φόρμερ, Βάθκεθ (62' Φάνακεν), Μπολινγκολί - Εμ' Μπομπό (77' Κουλς), Ντε Σούτερ, Ντιαμπί (63' Ντιέρκχ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ρομέρο, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Σο, Κάρικ, Ερέρα (64' Χαβιέρ Ερνάντες), Μάτα (62' Γιανγκ), Γιανουζάι (46' Σβάινσταϊγκερ), Ντεπάι, Ρούνεϊ

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Ζίβκοβιτς, Βουλίτσεβιτς, Μπάλαζιτς, Φαμπρίσιο, Πέτροβιτς, Μπράσανατς, Μπάμποβιτς, Ζίβκοβιτς, Λούκιτς (63' Ίλιτς), Ουμαρού, Μποζίνοφ (39' Σάπονιτς)

ΜΠΑΤΕ: Τσέρνικ, Ζάβνερτσικ, Πολιάκοβ, Μιλούνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Στάσεβιτς, Αλεκσίεβιτς, Βολόντκο, Χλεμπ (75' Καρνίτσκι), Γκορντέιτσουκ (90' Ρίος), Ροντιόνοβ (16' Σίγκνεβιτς)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρζιο, Καρλάο (83' Γκιλιέρμε), Αστίς, Αντωνιάδης (86' Πιατκόβσκι), Μακρίδης (55' Χαραλάμπους), Στίλιτς, Μοράις, Ντε Βινσέντι, Λεάλ, Βαντέρ

ΑΣΤΑΝΑ: Έριτς, Ίλιτς, Ποστνικόβ, Άνιτσιτς, Σόμκο, Ντζολτσίεβ, Κάνας, Μακσίμοβιτς, Κεθεβοάμα (92' Σκέτκιν), Ζουκόβ (89' Μπεϊσεμπέκοβ), Νουσερμπάγεβ (68' Καμπανανγκά)

Τα ματς των play-offs

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

ΤΡΙΤΗ

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Σκεντερμπέου (Αλβανία) 4-1 (9', 81' Σουνταντί, 15' Χόντζιτς, 55' Τάραβελ / 10' Εσκερντίνια) [2-1]

Μάλμε (Σουηδία) - Σέλτικ (Σκωτία) 2-0 (23' Ρόσενμπεργκ, 54 αυτ. Μπογιατά) [2-3]

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) - Βασιλεία (Ελβετία) 1-1 (24' Ζάχαβι / 11' Τσούφι) [2-2]

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Αστάνα (Καζαχστάν) 1-1 (60' Στίλιτς / 84' Μακσίμοβιτς) [0-1]

Παρτίζαν (Σερβία) - (ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ)(Λευκορωσία) 2-1 (74' αυτ. Ζάβενρτσικ, 93' Σάπονιτς / 25' Στάσεβιτς [0-1]

ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

ΤΡΙΤΗ

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) 2-2 (10' Mάρλος, 27' Γκλάντκι / 13' Σχάουμπ, 22' Χόφμαν) [1-0]

Μονακό (Γαλλία) - Βαλένθια (Ισπανία) 2-1 (17' Ράτζι, 21' Έλντερσον / 4' Νεγρέδο) [1-3]

ΤΕΤΑΡΤΗ

Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Λάτσιο (Ιταλία) 3-0 (40' Τσαλχάνογλου, 48' Μεχμέντι, 88' Μπελαραμπί) [0-1]

Μπριζ (Βέλγιο) - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 0-4 (20', 49', 57' Ρούνεϊ, 63' Ερέρα) [1-3]

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 3-1 (49', 72' Ντουμπιά, 85' Μουσά / 36' Τεόφιλο Γκουτιέρες) [ 1-2]

Δείτε τα γκολ από όλα τα παιχνίδια:

Μπριζ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4

Λεβερκούζεν - Λάτσιο 3-0

ΤΣΣΚΑ - Σπόρτινγκ 3-1

ΑΠΟΕΛ - Αστάνα 1-1

Παρτίζαν - ΜΠΑΤΕ 2-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ