CHAMPIONS LEAGUE

Στους ομίλους του Champions League με τριάρα η Πόρτο

Στους ομίλους του Champions League με τριάρα η Πόρτο

Η Πόρτο νίκησε με 3-0 τη Ρόμα - η οποία έπαιζε με εννιά παίκτες από το 50ό λεπτό - στο "Ολίμπικο" και είναι στους ομίλους του Champions League. Στην κλήρωση θα είναι και οι Μονακό, Λέγκια, Λουντογκόρετς και Σέλτικ.

Επιβλητικοί ήταν οι "δράκοι" στην ιταλική πρωτεύουσα καθώς επικράτησαν με 3-0 της Ρόμα, η οποία είχε τον Κώστα Μανωλά στο αρχικό της σχήμα. Βέβαια, οι "τζαλορόσι" έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 39ο λεπτό (αποβολή Ντε Ρόσι) και με εννιά παίκτες από το 50ό λεπτό (αποβολή Έμερσον Παλμιέρι - ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Παρέδες στο 42ο λεπτό). Σε κάθε περίπτωση, ορθές και πέρα έως πέρα δίκαιες αποφάσεις και οι δύο.

Η Πόρτο έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της στο "Ολίμπικο". Ο Φελίπε με κεφαλιά απέναντι σε μια εν υπνώσει ιταλική άμυνα, νίκησε τον Στσέσνι κι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του ματς.

Στο 39', ο Ντε Ρόσι είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Σιμόν Μαρτσίνιακ, διαιτητή της αναμέτρησης, για χτύπημα στον Μάξι Περέιρα. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι πέρασε τον Έμερσον Παλμιέρι στη θέση του Παρέδες για να συμμαζέψει λίγο την ομάδα, αλλά ο Βραζιλιάνος υπέπεσε σε νέο αντιαθλητικό μαρκάρισμα - πάνω στον Χεσούς Κορόνα αυτή τη φορά - στο 50ό λεπτό κι άφησε την ομάδα του με εννιά παίκτες στο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, το ματς αποτέλεσε τυπικά διαδικασία για την πορτογαλική ομάδα. Οι δύο Μεξικανοί, Μιγκέλ Λαγιούν και Χεσούς Κορόνα, διαμόρφωσαν το τελικό 0-3 της πρόκρισης των "δράκων".

Ανησύχησε αλλά πέρασε η Λέγκια

Στο "Stadion Wojska Polskiego" της Βαρσοβίας, η Λέγκια είχε να υπερασπιστεί το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από την Ιρλανδία. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι της Ντάνταλκ έπιασαν στον ύπνο τους Πολωνούς και δεκαεννιά λεπτά μετά την έναρξη του ματς άνοιξαν το σκορ με το γκολ του Ρόμπερτ Μπένσον με εξαιρετικό σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης.

WARSAW, POLAND - AUGUST 23: Robert Benson of Dundalk FC scores the goal for his team during Legia Warsaw v Dundalk FC - UEFA Champions League Play Off 2nd Leg at the Wojsko Polskie Stadium on August 23, 2016 in Warsaw, Poland. (Photo by Adam Nurkiewicz/Getty Images)
WARSAW, POLAND - AUGUST 23: Robert Benson of Dundalk FC scores the goal for his team during Legia Warsaw v Dundalk FC - UEFA Champions League Play Off 2nd Leg at the Wojsko Polskie Stadium on August 23, 2016 in Warsaw, Poland. (Photo by Adam Nurkiewicz/Getty Images) GETTY IMAGES

Αυτό ανησύχησε τη Λέγκια, αλλά η Ντάνταλκ ήταν ιδιαίτερα νευρική με την μπάλα στα πόδια με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να απειλήσει ουσιαστική την εστία του γκολκίπερ των Πολωνών, Μάλαρτς. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ανησυχητικά για τους γηπεδούχους με το αριθμητικό μειονέκτημα που δημιούργησε η αποβολή του Άνταμ Χλούσεκ.

Οι Ιρλανδοί δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια ιστορική πρόκριση, απεναντίας δέχθηκαν και την ισοφάριση από τον Κούχαρτσικ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης. Πρώτη πρόκριση πολωνικής ομάδας σε ομίλους Champions League μετά το 1995.

Στους ομίλους με δύο στις δύο νίκες

Στο "Stade Louis II" του Μονακό, η τοπική γαλλική ομάδα διαχειρίστηκε υποδειγματικά το πλεονέκτημα πρόκρισης που απέκτησε από την Ισπανία και το πρώτο ματς με τη Βγιαρεάλ.

Στους ομίλους του Champions League με τριάρα η Πόρτο

Οι ντρίμπλες του Βραζιλιάνου επιθετικού του "κίτρινου υποβρυχίου", Αλεσάντρε Πάτο, ήταν εντυπωσιακές ως προς την έμπνευση τους, αλλά όχι ιδιαίτερα ουσιαστικές με αποτέλεσμα οι Μονεγάσκοι να πάρουν αυτό που ήθελαν από το ματς. Και μάλιστα και δεύτερη νίκη, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαμπίνιο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αστεράτοι Βούλγαροι

Στην "Doosan Arena" του Πλζεν, η ομάδα στην οποία θα αγωνίζεται ο Έργκους Κάτσε τη νέα σεζόν ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, Βικτόρια, έπρεπε να ανατρέψει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Βουλγαρίας.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους Τσέχους με τον Ντούρις να ανοίγει το σκορ, μόλις επτά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Κι ενώ η Βικτόρια πίεζε και για το δεύτερο γκολ, η Λουντογκόρετς βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα της εστίας του Κόζατσικ, με τον Βούρα να ισοφαρίζει σε 1-1 δέκα λεπτά αργότερα (17').

Στους ομίλους του Champions League με τριάρα η Πόρτο

Με όσα ψυχικά αποθέματα της είχαν απομείνει, η Βικτόρια Πλζεν έβαλε και δεύτερο γκολ με τον Ματέγιου στο 64ο λεπτό. Ωστόσο, οι Βούλγαροι είχαν και πάλι την απάντηση. Με τον Κέσερου στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν δεν είχε απομείνει ελπίδα καμία στους Τσέχους.

Το θαύμα δεν έγινε ποτέ

Στο Ισραήλ, η ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στον τρίτο προκριματικό γύρο είχε εξ' αντικειμένου δύσκολο έργο. Αλλά μπήκε... φορτσάτη στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με το χαμένο πέναλτι του Ράντι, ένα τέταρτο μετά την έναρξη του ματς.

Ο Μπεν Σαχάρ πέρασε στο 19ο λεπτό ως αλλαγή στη θέση του Μαρανιάο και δύο λεπτά μετά άνοιξε το σκορ για τους Ισραηλινούς. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χομπάν έκανα το 2-0 και όλοι στο Μπερ Σεβά πίστεψαν ότι θα έρθει το γκολ στον εναπομείναντα χρόνο. Μάταια, όμως, η επική πρόκριση επί της Σέλτικ, δεν ήρθε ποτέ για τη Χαπόελ.

ΛΕΓΚΙΑ: Μάλαρτς, Μπροζ, Λέβτσουκ, Πάζνταν, Χλούσεκ Οτζιτζά-Οφοέ, Λανζίλ (65' Γκιλιέρμε), Γιοντλόβιετς, Μουλέν (90'+3' Πρίγιοβιτς), Κουχάρτσικ, Νίκολιτς (71' Μπερεστσίνσκι)

ΝΤΑΝΤΑΛΚ: Ρότζερς, Γκάνον, Μπάρετ, Μπόιλ, Μάσεϊ, Σιλντς (83' Μίναν), Μπένσον, Φιν, Χόργκαν, ΜακΈλενι (88' Ο' Κόνορ), ΜακΜίλαν

* 67' κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) Χλούσεκ

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Ράγκι, Γκλικ, Ζέμερσον, Σιντιμπέ, Μπακαγιόκο, Φαμπίνιο, Ντιράρ, Σίλβα, Λεμάρ (68' Ζοάο Μοουτίνιο), Ζερμέν (81' Καρίγιο)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Μάριο Γκασπάρ, Μουσάτσιο, Βίκτορ Ρουίθ, Χοσέ Άνχελ (67' Χάουμε Κόστα), Καστιγιέχο, Τριγκέρος, Μπρούνο, Σοριάνο (80' Εν'Ντιαγέ), Σάντος Μπορέ (75' Λεονάρντο Σουάρες), Πάτο

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: Κόζατσικ, Ματέγιου, Χέιντα, Χούμπνικ, Λιμπέρσκι, Πετρζέλα (83' Κόβαρικ), Χρομάντα, Χοράβα (88' Μπάρανεκ), Κόπιτς, Ντούρις, Μπάκος (84' Κρμεντσικ)

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Στογιάνοφ, Μίνεφ, Μότσι, Παλομίνο, Ναταναέλ, Ντιακόφ (80' Καμπανιάρο), Σάσα, Μαρσελίνιο, Ουάντερσον (85' Πλάστουν), Βούρα (76' Κέσερου), Καφού

ΡΟΜΑ: Στσέσνι, Μπρούνο Πέρες, Μανωλάς, Ντε Ρόσι, Ζουάν Ζεζούς, Στρόοτμαν, Παρέδες (42' Έμερσον Παλμιέρι), Σαλάχ, Ναϊνγκολάν, Περότι (86' Ζέρσον), Τζέκο (59' Ιτούρμπε)

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα (45'+2' Λαγιούν), Φελίπε, Μαρκάνο, Τέγιες, Έκτορ Ερέρα, Ντανίλο Περέιρα, Χεσούς Κορόνα, Οταβίνιο (57' Σέρχιο Ολιβέιρα), Αντρέ Αντρέ, Αντρέ Σίλβα (66' Αντριάν)

* 39' κόκκινη ο Ντε Ρόσι

*50' κόκκινη ο Έμερσον Παλμιέρι

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ: Γκορές, Μπεν Μπιτόν, Μιγκέλ Βίτορ (75' Σαμπτάι), Τζέντεκ, Νταβιντάτζε, Ράντι, Ογκού, Χομπάν, Μέλικσον (34' Μπουζάλιο), Μαρανιάο (19' Μπεν Σαχάρ), Νουακαέμε

ΣΕΛΤΙΚ: Γκόρντον, Λάστιγκ, Κόλο Τουρέ, Τέρνι, Γιάνκο, Νιρ Μπιτόν, Μπράουν, ΜακΓκρέγκορ (65' Σβιατσένκο), Σινκλέρ, Φόρεστ (46' Ρόγκιτς), Γκρίφιθς (57' Ντεμπελέ)

Τα ματς των playoffs του Champions League:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Τρίτη 23 Αυγούστου

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-1 (90'+2' Κούχαρτσικ / 19' Μπένσον) [2-0]

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 2-2 (7' Ντούρις, 64' Ματέγιου / 17' Βούρα, 90' +5' Κέσερου) [0-2]

Χαπόελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) - Σέλτικ (Σκωτία) 2-0 (21' Σαχάρ, 48' Χόμπαν) [2-5]

Τετάρτη 24 Αυγούστου

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Κοπεγχάγη (Δανία) [0-1] (21:45)

Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Ντίναμο Ζάγκρεμπ [1-1] (21:45)

ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Τρίτη 23 Αυγούστου

Μονακό (Γαλλία) - Βιγιαρεάλ 1-0 (90'+1' πεν. Φαμπίνιο) [2-1]

Ρόμα (Ιταλία) - Πόρτο (Πορτογαλία) 0-3 (8' Φελίπε, 73' Λαγιούν, 75' Χεσούς Κορόνα)) [1-1]

Τετάρτη 24 Αυγούστου

Γκλάντμπαχ (Γερμανία) - Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) [3-1] (21:45)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) [5-0] (21:45)

Ροστόβ (Ρωσία) - Άγιαξ (Ολλανδία) [1-1] (21:45)

Ρόμα - Πόρτο 0-3

Μονακό - Βιγιαρεάλ 1-0

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 2-2

Χαπόελ Μπερ Σεβά - Σέλτικ 2-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ