CHAMPIONS LEAGUE

Στους "16" η Λέστερ

Στους "16" η Λέστερ

Το παραμύθι για την Λέστερ συνεχίζεται, καθώς στην πρώτη της συμμετοχή στο Champions League προκρίθηκε στους "16", έπειτα από τη νίκη της επί της Μπριζ (2-1). Χωρίς γκολ Κοπεγχάγη και Πόρτο (videos)

Μία ακόμη σπουδαία επιτυχία για την Λέστερ στο 2016, καθώς μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Μπριζ εξασφάλισε πρόκριση στους "16" του Champions League, στην πρώτη συμμετοχή της στην διοργάνωση.

Οκαζάκι και Μαχρέζ πέτυχαν τα γκολ των "αλεπούδων", οι οποίες δέχτηκαν τέρμα για πρώτη φορά στο τουρνουά, ενώ η Πόρτο έφυγε με το 0-0 από την Κοπεγχάγη, έτσι διατηρήθηκε στην 2η θέση με +2 από τους Δανούς.

Οι "δράκοι" θέλουν νίκη επί της Λέστερ για πρόκριση την τελευταία αγωνιστική, καθώς αν πάρουν μόνο έναν βαθμό και η Κοπεγχάγη νικήσει την Μπριζ, τότε η ομάδα της Δανίας θα προκριθεί στην ισοβαθμία (1-1 το Πόρτο - Κοπεγχάγη).

Στους "16" η Λέστερ

Λέστερ - Μπριζ 2-1

Σκόρερς: 5' Οκαζάκι, 30' πέν. Μαχρέζ / 52' Ισκιέρδο

Γήπεδο: "King Power", Λέστερ

Διαιτητής: Ρουντί Μπουκέ (Γαλλία)

Ο Σίνζι Οκαζάκι πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League, ανοίγοντας στο 5ο λεπτό το σκορ για τη Λέστερ με εξαιρετικό αριστερό στην κίνηση, από σέντρα του Φουχς.

Ο Ολμπράιτον κέρδισε πέναλτι από τον Κουλς και ο Ριγιάντ Μαχρέζ στο 30' έκανε από τα 11 βήματα το 2-0, με τον Αλγερινό να φτάνει τα 4 τέρματα στην διοργάνωση.

Το πρώτο γκολ στο CL το δέχτηκε η Λέστερ από τον Ισκιέρδο στο 52', με τρομερό σουτ στην κλειστή γωνία του Τσίλερ (τραυματίας ο Σμάιχελ).

ΛΕΣΤΕΡ: Τσίλερ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Ντρινκγουότερ, Κινγκ, Μαχρέζ (68' Σλουπ), Ολμπράιτον (78' Αμάρτεϊ), Οκαζάκι (68' Γκρέι), Βάρντι.

ΜΠΡΙΖ (5-4-1): Μπουτέλ, Κουλς, Πουλέν, Σίμονς, Μέχελε, Ντε Μποκ (71' Φαν Ράιν), Τομάς Πίνα (61' Λιμπόμπ), Κλαουντεμίρ (84' Ουέσλεϊ), Βανάκεν, Ισκιέρδο, Βόσεν.

Στους "16" η Λέστερ

Κοπεγχάγη - Πόρτο 0-0

Γήπεδο: "Parken", Κοπεγχάγη

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Λίγο ο Ίκερ Κασίγιας και λίγο η αστοχία των Δανών, κράτησαν στο 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο ο άλλοτε τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν, έχει κάνει τρομερή τριπλή επέμβαση σε προσπάθειες του Αντρέ Σίλβα από τη μικρή περιοχή!

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Όλσεν, Άνκερσεν, Ματίας Γέργκενσεν, Γιόχανσον, Αουγκούστινσον, Κβιστ, Ντιλέινι, Φαλκ (75' Κουσκ), Τουτού (75' Γκρέγκους), Βέρμπιτς, Πάβλοβιτς.

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Αλέξ Τέλες, Ντανίλο Περέιρα, Όλιβερ Τόρες, Ντιόγκο Ζότα, Κορόνα (89' Σιλβέστρε Βαρέλα), Οταβίνιο (84' Εβάντρο), Αντρέ Σίλβα.

Στους "16" η Λέστερ

Η βαθμολογία

1. Λέστερ 13 (7-1)

2. Πόρτο 8 (4-3)

3. Κοπεγχάγη 6 (5-2)

4. Μπριζ 0 (2-12)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η τελευταία αγωνιστική (7/12)

Πόρτο - Λέστερ

Μπριζ - Κοπεγχάγη

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Λέστερ - Μπριζ 2-1

Κοπεγχάγη - Πόρτο 0-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ