CHAMPIONS LEAGUE

Στους "16" Άρσεναλ και Παρί Σεν-Ζερμέν

Στους "16" Άρσεναλ και Παρί Σεν-Ζερμέν
© BPI / MICHAEL ZEMANEK

Η Άρσεναλ νίκησε 3-2 στην Βουλγαρία την Λουντογκόρετς, αν και βρέθηκε να χάνει 0-2, έτσι προκρίθηκε στους "16" μαζί με την Παρί Σεν-Ζερμέν, η οποία νίκησε 2-1 στην Βασιλεία με γκολάρα του Μενιέ στο 90' (videos)

Με γκολ του Μεσούτ Εζίλ στο 87', η Άρσεναλ νίκησε 3-2 την Λουντογκόρετς, αν και βρέθηκε να χάνει 0-2 στην Βουλγαρία, ενώ με γκολάρα του Μενιέ στο 90' η Παρί Σεν-Ζερμέν επικράτησε 2-1 στην Βασιλεία.

Άγγλοι και Γάλλοι εξασφάλισαν πρόκριση στους "16" του Champions League και διατηρήθηκαν μαζί στην κορυφή, με την "μάχη" για την πρώτη θέση να συνεχίζεται.

Στους "16" Άρσεναλ και Παρί Σεν-Ζερμέν
C.GAVELLE/PSG

Λουντογκόρετς - Άρσεναλ 2-3

Σκόρερς: 12' Ζόναταν Καφού, 15' Κεσέρου / 20' Γκρανίτ Τζάκα, 42' Ζιρού, 87' Εζίλ

Γήπεδο: "Vasil Levski", Σόφια

Διαιτητής: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία)

Με πρωταγωνιστή τον Ζόναταν Καφού η Λουντογκόρετς κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Άγγλους και να προηγηθεί 2-0 πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα.

Ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ στο 12' με κοντινή προβολή από ασίστ του Βάντερσον και στο 15' ήταν ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος, με τον Κλαούντιου Κεσέρου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα.

Από σέντρα του Μεσούτ Εζίλ στο 20ό λεπτό ήρθε η αγγλική αντίδραση με τον Γκρανίτ Τζάκα να μειώνει με πλασέ στην κίνηση, ενώ ισοφάρισε σε 2-2 ο Ολιβιέ Ζιρού στο 41' από ασίστ του Άαρον Ράμσεϊ.

Στο 87ο λεπτό ο Μεσούτ Εζίλ έβαλε και γκολ, το 4ο του στην διοργάνωση και ολοκλήρωσε την σπουδαία ανατροπή, κρατώντας την Άρσεναλ στην κορυφή.

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Μπόρτζαν, Μίνεφ, Παλομίνο, Μότσι, Ναταναέλ Πιμιέντα, Αντριαναντενενά, Ντιάκοφ, Μαρσελίνιο, Ζόναταν Καφού, Βάντερσον, Κεσέρου (80' Μισίτζαν).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Τζένκινσον, Μουστάφι, Κοσιελνί, Γκιμπς, Κοκελέν, Γκρανίτ Τζάκα (87' Ελνενί), Μεσούτ Εζίλ, Ράμσεϊ (75' Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν), Αλέξις Σάντσες (90' Ιγουόμπι), Ζιρού.

Στους "16" Άρσεναλ και Παρί Σεν-Ζερμέν
Στους "16" Άρσεναλ και Παρί Σεν-Ζερμέν
© EPA

Βασιλεία - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-2

Σκόρερς: 76' Τσούφι / 43' Ματουιντί, 90' Μενιέ

Γήπεδο: "St. Jakob-Park", Βασιλεία

Διαιτητής: Οβίντιου Χατσεγκάν (Ρουμανία)

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου... λύγισε η άμυνα των Ελβετών, με τον Μπλεζ Ματουιντί από κοντά να ανοίγει το σκορ για τους Παριζιάνου από το σουτ του Τομά Μενιέ που... εξελίχθηκε σε ασίστ.

Ο Αλφόνς Αρεολά στο 76' ήταν εκτός εστίας και ο Τσούφι τον... τιμώρησε, ισοφαρίζοντας με εντυπωσιακή σέντρα σουτ, αλλά τελικά επίσης με εντυπωσιακό γκολ η Παρί πήρε το "διπλό".

Στο 90' ο Τομά Μενιέ με τρομερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2, έτσι η Παρί διατηρήθηκε μαζί με την Άρσεναλ στην πρώτη θέση.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάλτσικ, Γκαμπέρ (69' Σποράρ), Σούχι, Μπαλάντα, Ανταμά Τραορέ, Ταουλάντ Τζάκα, Ντιέ, Ντελγάδο (59' Τσούφι), Μπιάρνασον, Στέφεν, Ντουμπιά (59' Γιάνκο).

ΠΑΡΙ ΣΖ: Αρεολά, Μενιέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα (46' Κριχόβιακ), Κουρζαουά, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Ματουιντί (77' Ραμπιό), Λούκας Μόουρα (83' Χεσέ Ροντρίγκεθ), Ντι Μαρία, Καβάνι.

*κόκκινη 84' Ντιέ

Στους "16" Άρσεναλ και Παρί Σεν-Ζερμέν

Η βαθμολογία

1. Άρσεναλ 10 (12-3)

2. Παρί Σεν-Ζερμέν 10 (9-3)

3. Λουντογκόρετς 1 (4-13)

4. Βασιλεία 1 (2-8)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η επόμενη αγωνιστική (23/11)

Λουντογκόρετς - Βασιλεία

Άρσεναλ - Παρί Σεν-Ζερμέν

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Γιόζουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Λουντογκόρετς - Άρσεναλ 2-3

Βασιλεία - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ