CHAMPIONS LEAGUE

Στο τέλος, κερδίζει ο Ολυμπιακός!

Στο τέλος, κερδίζει ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει θετική παράδοση τα τελευταία χρόνια καθώς έχει μόνο νίκες στην 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Δείτε videos και θυμηθείτε τι έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" όταν παίζονταν προκρίσεις στην Ευρώπη. Από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ μέχρι την Άντερλεχτ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μάλμε στην τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και με θετικό αποτέλεσμα θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του… περιπέτεια και τους επόμενους μήνες!

Μονόδρομος η νίκη... Ολυμπιακός - Μάλμε αποκλειστικά με 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ! Τα τρία τελευταία χρόνια στο Καραϊσκάκης, την τελευταία αγωνιστική των ομίλων το... σημείο είναι 1 & Over 2,5 στο 2.10 MONO στο Stoiximan.gr!

Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει την καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια την τελευταία αγωνιστική στους ομίλους της διοργάνωσης. Από το 2007 και μετέπειτα ο Ολυμπιακός συνεχίζει πάντα στην Ευρώπη είτε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είτε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Πέρσι ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 την Άντερλεχτ και προκρίθηκε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Ιστορική ήταν η νίκη του Ολυμπιακού επί της Βέρντερ το 2007 ενώ από το 2009 και μετέπειτα ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τρεις φορές την Άρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Θυμηθείτε τους αγώνες του Ολυμπιακού στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ που έδωσαν πρόκριση στην Ευρώπη. Από το ματς με την Ντινάμο στο παγωμένο Ζάγκρεμπ το 1998 μέχρι τον θρίαμβο επί της Άντερλεχτ.

9/12/1998 Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 1-1

Η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός προκρίθηκε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν την σεζόν 1998-99. Την τελευταία αγωνιστική οι "ερυθρόλευκοι" απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ χάρις στο γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου.

Ντινάμο (Βέλιμιρ Ζάετς): Λάντιτς, Τόκιτς, Μάριτς, Τζούριτς, Μουτζίν, Σίμιτς, Μίκιτς(82' Αμπράμοβιτς), Σάριτς, Γέλισιτς(87' Τζούρσιτς), Μπίσκαν(69' Σίμιτς)

Ολυμπιακός(Ν. Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Νινιάδης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος(80' Αλεξανδρής), Γκόγκιτς(85' Οφορίκουε), Τζόρτζεβιτς(62' Λουτσιάνο), Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Ανατολάκης

3/11/1999 Ολυμπιακός - Πόρτο 1-0

Η νίκη με 1-0 επί της Πόρτο στο ΟΑΚΑ την τελευταία αγωνιστική του ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 1999-00, με γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου, έξασφάλισε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ολυμπιακός(N. Mπάγεβιτς): Eλευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης(46' Γκόγκιτς), Γιαννακόπουλος, Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Πασσαλής, Οφορίκουε(46' Καραπιάλης), Ζάχοβιτς, Άντζας(79' Αμπονσά)

Πόρτο(Φ. Σάντος): Iλάριο, Ζούνιορ, Άλβες, Σεκρετάριο, Σόουζα(64' Φέχερ), Ντρούλοβιτς, Κορέια(64' Σαϊνιο), Ολιβέιρα, Σάντος, Αλμέιδα(72' Ντούντα), Σίλβα

7/11/2000 Λυών - Ολυμπιακός 1-0

Ένα βαθμό ήθελε ο Ολυμπιακός στο Ζερλάν απέναντι στην Λυών την τελευταία αγωνιστική του ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2000-01, για να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Δυστυχώς ο Ολυμπιακός γνώρισε οδυνηρή ήττα 1-0 με γκολ του Λάιλ και αποκλείστηκε στην ισοβαθμία (9 βαθμοί) από τους Γάλλους, έχοντας πολλά παράπονα από την διαιτησία του Αυστριακού Μπένκο.

Λυών(Ζακ Σαντινί): Koυπέ, Ντεφλάντρ, Εντμίλσον, Λαβίλ(71' Μπλανκ), Βιολέ, Μαρλέτ, Λάιλ, Άντερσον(85' Γκοβού), Βαϊρέλες(59' Λιναρές), Φοέ, Μπρεσέτ

Ολυμπιακός(Γ. Ματζουράκης): Eλευθερόπουλος, Αμανατίδης, Άντζας, Κόντης, Πατσατζόγλου(75' Γιαννακόπουλος), Ζε Ελίας, Πουρσανίδης(55' Οφορίκουε), Τζόρτζεβιτς, Ζέτεμπεργκ, Ζιοβάνι(55' Μαυρογενίδης), Άλβες

31/10/2001 Ολυμπιακός - Λα Κορούνια 1-1

Η πρόκριση για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ είχε χαθεί σχετικά νωρίς για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2000-01. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κληρωθεί με αντιπάλους τις Μάντσεστερ, Λα Κορούνια και Λιλ και στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου αντιμετώπισαν την Λα Κορούνια με στόχο την 3η θέση που οδηγούσε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η Ισπανική ομάδα απέσπασε ισοπαλία 1-1 (51' Αλεξανδρής - 84' Καμπντεβίλα) αποκλείοντας τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός(Τ. Λεμονής): Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης(21' Κωστούλας), Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης(46' Νινιάδης), Οφορίκουε(66' Πουρσανίδης), Κόντης, Αλεξανδρής, Ανατολάκης

Λα Κορούνια(Χ. Ιρουρέτα): Noύνο, Μαρτίν(40' Ντονάτο), Σίλβα(63' Παντιάνι), Μακάι, Τζαλμίνια, Σκαλόνι, 'Εμερσον, Καμπντεβίλα, Έλντερ, Έκτορ(53' Αμαβίσκα), Κολμενέρο

13/11/2002 Ολυμπιακός - Μακάμπι Χάιφα 3-3

Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός τερμάτισε 4ος στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους τις Μάντσεστερ Γ. Λεβερκούζεν και Μακάμπι Χάιφα. Στον τελευταίο αγώνα του ομίλου ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στην Ριζούπολη την ισραηλινή ομάδα και ήθελε νίκη με πολλά γκολ διαφορά για να πάρει την 3η θέση που εξασφάλιζε την συμμετοχή στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ισοπαλία 3-3 και αποκλεισμός. Τα γκολ για τους "ερυθρόλευκους" σημείωσαν οι 37' Αλεξανδρής, 51' Νινιάδης, 79' Άντζας.

Ολυμπιακός(Σ. Κάτανετς): Eλευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Ζιοβάνι(71' Οφορίκουε), Τζόρτζεβιτς, Ντρασένα, Άντζας, Ζέτεμπεργκ(46' Νινιάδης), Αλεξανδρής

Μακάμπι Χ.(Ι. Σουμ): Nτούντου, Χαράζι, Μπενάντο, Μπαντιέρ, Κεισέ, Γιακούμπου, Ρόσο, Ζανό, Εγιοφόρ, Κατάν(68' Ζάντμπεργκ), Πράλιτσα(79' Αλμοσνίνο)

10/12/2003 Γιουβέντους - Ολυμπιακός 7-0

Στην πιο "μαύρη" βραδιά της ιστορίας του, ο Ολυμπιακός γνωρίζει τη συντριβή με 7-0 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο την τελευταία αγωνιστική στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και τερματίζει για τρίτη σερί χρονιά τελευταίος.

Γιουβέντους(Μ. Λίπι): Χιμέντι, Μοντέρο, Τούντορ, Πεσότο, Κόντε, Μίκολι(66' Ντελ Πίερο), Ιουλιάνο(84' Ζαμπρότα), Μαρέσκα, Μπιριντέλι, Τρεζεκέ(58' Ντι Βάιο), Ζαλαγιέτα

Ολυμπιακός(Ο. Προτάσοφ): Eλευθερόπουλος, Καφές(61' Γκώνιας), Βενετίδης, Καρεμπέ, Καστίγιο, Ζιοβάνι(77' Νινιάδης), Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Πάντος, Ανατολάκης(68' Γεωργιάδης)

08/12/2004 Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 3-1

Ο Ολυμπιακός άγγιξε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο Άνφιλντ με αντίπαλο την Λίβερπουλ. Προηγήθηκε με τον Ριβάλντο και με ήττα 2-1 προκρίνονταν στην επόμενη φάση. Ο Στίβεν Τζέραρντ, με το γκολ της καριέρας του, έσβησε τα όνειρα των "ερυθρόλευκων". Ο Ολυμπιακός τερμάτισε 3ος και συνέχισε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Λίβερπουλ(Ρ. Μπενίτεθ): Kίρκλαντ, Φίναν(85' Χοσεμί), Χίπια, Μπάρος(78' Μέλορ), Ρίισε, Κιούελ, Τζέραρντ, Αλόνσο, Νούνεζ, Τραορέ(46' Πονγκόλ), Κάραγκχερ

Ολυμπιακός(Ν. Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Καφές, Βενετίδης(84' Μάριτς), Ριβάλντο, Στολτίδης, Ζιοβάνι(87' Οκκάς), Τζόρτζεβιτς, Σούρερ, Πάντος, Γεωργιάδης(70' Ρέζιτς), Ανατολάκης

5/12/2006 Ολυμπιακός - Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1

Η μοναδική ισοπαλία του Ολυμπιακού σε αγώνα τελευταίας αγωνιστικής ομίλου Τσάμπιονς Λιγκ, όπου το ματς είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη κόντρα στην Σαχτάρ για να προκριθεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Καστίγιο ισοφάρισε στο 54', το γκολ του Ματουζάλεμ αλλά η τύχη γύρισε την… πλάτη στους "ερυθρόλευκους" που αποκλείστηκαν.

Ολυμπιακός(Τ. Σόλιντ): Nικοπολίδης, Ντομί(83' Γεωργάτος), Στολτίδης, Καστίγιο, Μάριτς, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Πάντος(75' Κωνσταντίνου), Μπαμπαγκίντα(83' Μπόρχα), Σέζαρ

Σαχτάρ(Μ. Λουτσέσκου): Σουστ, Τίμοστσουκ, Κούτσερ, Φερναντίνιο*81' Ελάνο), Ματουζάλεμ(77' Ντούλιατς), Μπραντάο, Ρατ, Τσιγκρίνσκι, Μαρικά(66' Αγκαχόουα), Σρνα, Ζάντσον

11/12/2007 Ολυμπιακός - Βέρντερ 3-0

Πρόκριση με τρία γκολ! Ένας... τρίαμβος, για τον Ολυμπιακό που προκρίθηκε στους ''16'' του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2007-08. Τα γκολ με την Βέρντερ σημείωσαν οι: 12' Στολτίδης, 70', 82' Κοβάσεβιτς.

Ολυμπιακός (Τ. Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Άντζας, Πάντος, Λεντέσμα, Πατσατζόγλου (24' Μενδρινός), Στολτίδης, Γκαλέτι (85' Νούνιες), Κοβάτσεβιτς (82' Μήτρογλου), Λούα Λούα

Βέρντερ Βρέμης (Τ. Σάαφ): Βίζε, Φριτς, Μπάουμαν (82' Τόσιτς), Νάλντο, Πάσανεν, Γιένσεν, Βράνιες (58' Χαντ), Μπορόβσκι, Ντιέγκο, Ρόζενμπεργκ, Σανόγκο (67' Αλμέιδα)

9/12/2009 Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-0

Νίκη ήθελε ο Ολυμπιακός στις 9 Δεκεμβρίου 2009 με την Άρσεναλ, την τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να πάρει την πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο Λεονάρντο στο 47' πέτυχε το πολυπόθητο γκολ για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού (86' Ντομί), Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεονάρντο, Μαρέσκα

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Βέλα, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ, Σονγκ, Σιλβέστρ, Γουίλσιρ (76' Σουνού), Μέριδα, Μπάρτλεϊ, Κρουζ, Γκίλμπερτ.

6/12/2011 Ολυμπιακός - Άρσεναλ 3-1

Στις 6 Δεκεμβρίου 2011 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε ξανά την Άρσεναλ και ήθελε τη νίκη και να μην κερδίσει η Μαρσέιγ μέσα στην Γερμανία την Ντόρτμουντ, έστω να είναι εκείνος που θα πάρει την πρόκριση στους "16" του Τσάμπιιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και επικράτησε των Άγγλων με 3-1, χάρις σε γκολ των Τζιμπούρ, Φουστέρ και Μοδέστο. Ο Μπεναγιούν είχε μειώσει σε 2-1 στο 57'. Στο άλλο ματς, όμως, και παρότι η Ντόρτμουντ ήταν μπροστά στο σκορ, στα τελευταία λεπτά οι Γάλλοι… ανέτρεψαν το σκορ και ο Ολυμπιακός με συγκομιδή 9 βαθμούς συνέχισε την ευρωπαϊκή του... περιπέτεια στο Europa League.

Ολυμπιακός(Ε. Βαλβέρδε): Mέγιερι, Μανιάτης, Μοδεστό, Μέλμπεργκ, Τζεμπούρ(92' Παπάζογλου), Μιραλάς, Φουστέρ(64' Αμπντούν), Χολέμπας(37' Ορμπάιθ), Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Τοροσίδης

'Αρσεναλ(Α. Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι (25' Μανόνε), Βερμάλεν, Σάντος(51' Μιγκέλ), Τσάμπερλέιν, Σκιλασί, Ντζούρου, Αρσάβιν, Φρίμπονγκ, Σαμάκ, Μπεναγιούν, Κοκελίν(67' Ροζίτσκι)

10/12/2013 Oλυμπιακός - Αντερλεχτ 3-1

Την σεζόν 2013-14 ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Άντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ και ήθελε τη νίκη για να προκριθεί στους "16". Ο Σαβιόλα άνοιξε το σκορ στο 33' και ο Κλιεστάν στο 39' ισοφάρισε για τους Βέλγους. Στο 58', ο Αργεντινός φορ έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό και ο Τσόρι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας με πέναλτι το τελικό 3-1!

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μασάντο (53 Βάις), Σάμαρης, Κάμπελ, Σαβιόλα (61΄Ντομίνγκες), Φουστέρ (88' Εντινγκά), Ολαϊτάν

Άντερλεχτ (Φαν ντεν Μπρομ): Προτό, Βάντεν Μπόρε (72' Ατσεαμπόνγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ενσακαλά, Μιλιβόγιεβιτς (53 Νάιτινγκ), Ζιλέ, Κλιέσταν, Ναχάρ, Πρατ (83΄Τίλεμανς), Μίτροβιτς

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ