CHAMPIONS LEAGUE

Στο Ντα Λουζ χωρίς άγχος και πρέπει

Στο Ντα Λουζ χωρίς άγχος και πρέπει
INTIME SPORTS

Το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα (21.45, ΔΤ) δεν είναι από αυτά που χαρακτηρίζονται ως "αγώνας δίχως αύριο" αλλά ο Μίτσελ έχει τους παίκτες και δεν φοβάται να πάει για την υπέρβαση στο κάστρο της Μπενφίκα, το στάδιο "Ντα Λουζ". Το σημαδεμένο ματς το πήρε ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο και τώρα θα κυνηγήσει... τ' αστέρια και ότι βγει. Οι αετοί όμως δεν είναι Άντερλεχτ και χρειάζονται άλλη αντιμετώπιση.

Ο Ολυμπιακός καλείται να παίξει στη Λισαβόνα ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, με ότι συνεπάγεται αυτό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπει στον αγωνιστικό χώρο του Ντα Λουζ με την πλάτη στον τοίχο και το άγχος στις δικές του πλάτες. Άλλωστε στα χαρτιά που βγήκαν μετά την κλήρωση, το "σημαδεμένο" ματς ήταν αυτό με την Άντερλεχτ και όχι το σημερινό. Η δουλειά έγινε με το 0-3 πριν δύο εβδομάδες και τώρα πάει την υπέρβαση.

Πολύ απλά, το διπλό στο Βέλγιο δίνει στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να φοράει το Ευρωπαϊκό του κουστούμι, όπως ακριβώς και ο Εντινγκά*: Με έξω το πουκάμισο, χαλαρή τη γραβάτα αλλά το επίσημο στυλ να παραμένει. Ο Μίτσελ δείχνει να μην φοβάται (με αυτά που έχει δείξει δεν θα φοβηθεί ούτε τη Ρεάλ) αλλά το παιχνίδι στην Πορτογαλία δεν έχει καμία σχέση με αυτό κόντρα στην Άντερλεχτ. Φυσικά και το ξέρει αυτό ο Ισπανός, ο οποίος μόνο χαζός και άμπαλος δεν είναι (θα πέσει φωτιά να μας κάψει).

Πριν το ματς στο Βέλγιο αλλά ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα έγινε πολύ συζήτηση για την 11άδα που κατέβασε ο Ισπανός. Αρκετοί μίλησαν για θράσος και ζαριά που "έκατσε" στον Μίτσελ για να έρθει το διπλό αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ένας προπονητής σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ επέλεξε να παίξει με την τύχη και τίποτε άλλο.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων πόνταρε στην ανωτερότητα των επιθετικών του έναντι αυτών της Άντερλεχτ, στη λογική ότι με τις ίδιες ευκαιρίες θα βάλουμε περισσότερα γκολ (γιατί είμαστε καλύτεροι) και μαζί με την εξαιρετική εμφάνιση του Ρομπέρτο πήρε αυτό που ήθελε.

Δεν είναι τυχαίο πως Βάις, Σαβιόλα και Μήτρογλου ακούμπησαν τη μπάλα για να έρθει το 0-1, με τους τρεις να βρίσκονται πολύ κοντά στην μπάλα. Δεν είναι τύχη το γεγονός πως στο διώξιμο του Εντιγκά ο Μήτρογλου είναι μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα, γιατί πολύ απλά κάποιοι έχουν στο νου τους τον Σαβιόλα και μένει ελεύθερος να πυροβολήσει ο "Μητρογκόλ". Αν ο Έλληνας φορ ήταν απομονωμένος στην επίθεση να είστε σχεδόν σίγουροι πως θα είχε παίκτη δίπλα του σε αυτή τη φάση.

Άλλη ομάδα, άλλοι παίκτες, άλλη έδρα

Βέβαια η λογική του "έχω καλύτερους παίκτες και χτυπάω το ματς στα ίσια σε μία έδρα που δεν φοβίζει", δεν ισχύει για το αποψινό παιχνίδι. Η Μπενφίκα έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, με εμπειρία και μία έδρα που είναι το απόρθητο κάστρο της. Ο Μίτσελ όμως και πάλι δεν θα φοβηθεί το ματς καθώς ο Μήτρογλου δεν θα είναι μόνος του στην επίθεση.

Αυτό που πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός στο Ντα Λουζ είναι να μείνει όσο μπορεί πίσω από την μπάλα, αλλά όχι πίσω στην άμυνά του. Να προσέξει την Μπενφίκα αλλά όχι να την φοβηθεί. Να απειλήσει στη μισή ευκαιρία που θα έχει, αλλά να δώσει στους Πορτογάλους όσες λιγότερες γίνεται.

Ρόστερ με δυνατότητες

Το βάθος του ρόστερ που έχει στην διάθεσή του ο Μίτσελ του δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσει αρκετά πράγματα. Μπορεί να ξεκινήσει ο Σαβιόλα αλλά μπορεί να πάρει φανέλα βασικού ο Ντομίνγκεζ. Μπορεί να ξεκινήσει ο Φουστέρ και κατά τη διάρκεια να μπει μέσα ο Κάμπελ. Να παίξει ο Μανιάτης στα χαφ και να έρθει σαν αλλαγή ο Εντιγκά. Ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τον φορμαρισμένο εφέτος Πάουλο Μασάντο. Όλες αυτές οι επιλογές είναι στα χέρια του Ισπανού χωρίς να διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, γιατί αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η τακτική που θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός, η οποία δεν πρέπει να είναι ίδια με αυτή στο Βέλγιο. Ακόμα και αν οι παίκτες είναι οι ίδιοι.

Υπομονή και προσήλωση στο στόχο

Οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν περισσότερη υπομονή και ο κάθε ένας ξεχωριστά θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στη δουλειά που θα του ανατεθεί. Για παράδειγμα, ο Βάις θα πρέπει να βοηθήσει την ομάδα του περισσότερο από όσο το κάνει μέχρι τώρα ανασταλτικά. Ο Μήτρογλου θα πρέπει να πιέσει όσο μπορεί και ο Σάμαρης να προσέξει εντός της περιοχής.

Παίκτες κλειδιά για την Ευρώπη

Η αποστολή του Ολυμπιακού είναι δύσκολη αλλά οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει μπορούν να κάνουν την υπέρβαση στο Ντα Λουζ. Σε μία δύσκολη έδρα, όπου οι αετοί της Λισαβόνας μεταμορφώνονται θεαματικά προς το καλύτερο ο Μίτσελ θα τους χρειαστεί όλους στο 100%. Τόσο τον μεγάλο σταρ Σαβιόλα, όσο τον μαέστρο Ντομίνγκεζ (έχει παίξει τελικό ο άνθρωπος μην το ξεχνάμε) ή τον Μήτρογλου που σκοράρει ακόμα και με το... βλέμμα, αλλά και τον "γίγαντα" Ρομπέρτο

Ο Ρομπέρτο είναι ΚΑΙ αυτός ποδοσφαιριστής

Ο Ισπανός όπως και ο κάθε παίκτης μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι. Επειδή είναι τερματοφύλακας δεν σημαίνει πως πρέπει να βγει έξω από την εξίσωση. Αν μπορέσει να κατεβάσει πάλι ρολά, ο Ολυμπιακός δεν θα είναι τυχερός αλλά θα έχει έναν ικανό τερματοφύλακα σε ένα ακόμα 90λεπτο. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους επιθετικούς που τα βάζουν. Ή με τους μέσους που δίνουν τα γκολ.

Ο αετός πεθαίνει στον αέρα

Τα στημένα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ένα κομμάτι στο οποίο ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως υστερεί όταν αντιμετωπίζει ομάδες εκτός Ελλάδας. Στην πρεμιέρα με την Παρί οι σέντρες που έγιναν μέσα στην περιοχή θύμιζαν... πέναλτι με τους "Γάλλους" να κάνουν πάρτι στον αέρα. Στο Ντα Λουζ αυτή η αδυναμία θα πρέπει να διορθωθεί αν θέλει ο Μίτσελ να ελπίζει σε κάτι καλό. Ο Ισπανός έχει δουλέψει αρκετά σε αυτόν τον τομέα αλλά μόνο αυτό δεν φτάνει. Η ομάδα που παίζει μαν του μαν εναποθέτει τις ελπίδες της στα προσωπικά μαρκαρίσματα και εκεί ο προπονητής δεν μπορεί να κάνει πολλά. Με την Παρί το κόλπο με τον Ιμπραΐμοβιτς έξω από την περιοχή δούλεψε καλά αδειάζοντας την περιοχή από τον καλό αμυντικό των ερυθρολεύκων στο ψηλό παιχνίδι, αλλά αυτοί που έμειναν μέσα σε αυτήν δεν ανταποκρίθηκαν.

Στο κάτω-κάτω της γραφής o Ολυμπιακός δεν έχει υπολογίσει "διπλό" στην Πορτογαλία πάση θυσία. Το ήθελε στο Bέλγιο και θέλει νίκη οπωσδήποτε στο Καραϊσκάκη με την Μπενφίκα. Αν απόψε μπει βαθμός στο σακούλι τότε τ' αστέρια είναι δικά του...

Στο Ντα Λουζ χωρίς άγχος και πρέπει

Ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης:

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ