CHAMPIONS LEAGUE

Στην ελίτ των σκόρερ του Champions League ο Μπενζεμά

Στην ελίτ των σκόρερ του Champions League ο Μπενζεμά

Ο Καρίμ Μπενζεμά επέστρεψε από τον τραυματισμό του για να "ξελασπώσει" την ομάδα του στον αγώνα της Τρίτης (22/11) απέναντι στη Σπόρτινγκ, αλλά και να πλησιάσει περισσότερο προς το "ταβάνι" της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ του Champions League.

Ο Αντρέ Σίλβα “απάντησε” από πλευράς Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο γκολ του Ράφαελ Βαράν, ισοφαρίζοντας σε 1-1 κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Τρίτης (22/11) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεδομένου του χρονικού σημείου στο οποίο επιτεύχθηκε η ισοφάριση (80'), η "πλάστιγγα" έγειρε υπέρ της ισοπαλίας. Αυτά, μέχρι να εμφανιστεί ο Καρίμ Μπενζεμά και να λυτρώσει τη "Βασίλισσα" (87').

Το εν λόγω τέρμα ήταν το 48ο του Γάλλου στη διοργάνωση, κάτι το οποίο τον κατατάσσει στην έκτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ του Champions League, παρέα με τους Αντρέι Σεφτσένκο και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Παράλληλα, απέχει μόλις δύο γκολ από το να ξεπεράσει τον Τιερί Ανρί, ενώ η λογική λέει ότι θα αφήσει πίσω του και τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, που “φιγουράρει” στην τέταρτη θέση με 56 τέρματα.

Ο 28χρονος φορ των "Μερένγκες" έφτασε στο συγκεκριμένο επίτευγμα έπειτα από 87 συμμετοχές στη διοργάνωση, τη στιγμή που πίσω του έχει αφήσει ορισμένους τεράστιους επιθετικούς, όπως οι Ντρογκμπά, Ιντζάγκι, Ντελ Πιέρο, Ετό.

Ως γνωστόν στις δύο ψηλότερες κορυφές εντοπίζονται οι Ρονάλντο (95) και Μέσι (92), που δίνουν τη δική τους -ιδιάζουσα και πάντα ενδιαφέρουσα- ποδοσφαιρική μάχη.

Αναλυτικά, οι δέκα πρώτοι της σχετικής λίστας:

1. Κριστιάνο Ρονάλντο - 95

2. Λιονέλ Μέσι - 92

3. Ραούλ - 71

4. Ρουντ Φαν Νίστελροϊ - 56

5. Τιερί Ανρί - 50

6. Καρίμ Μπενζεμά - 48

7. Αντρέι Σεφτσένκο - 48

8. Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς - 48

9. Φιλίπο Ιντζάγκι - 46

10. Ντιντιέ Ντρογκμπά - 44

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ