CHAMPIONS LEAGUE

Στη Βαλένθια ο Μάθιου Ράιαν, βασικός γκολκίπερ της Μπριζ

Στη Βαλένθια ο Μάθιου Ράιαν, βασικός γκολκίπερ της Μπριζ

Στην Ισπανία για να περάσει από ιατρικά τεστ και να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην Βαλένθια βρίσκεται ο βασικός γκολκίπερ της Μπρίζ, ο 24χρονος Αυστραλός Μάθιου Ράιαν.

Ένα ανέλπιστο "δώρο" έκανε στον Παναθηναϊκό η Βαλένθια καθώς οι "νυχτερίδες" ενεργοποιήθηκαν άμεσα για να ολοκληρώσουν την απόκτηση του Μάθιου Ράιαν από την Μπριζ έναντι του ποσού των 7 εκατ. ευρώ.

Κάτι το οποίο σημαίνει πως ο 24χρονος Αυστραλός γκολκίπερ των Βέλγων, καλύτερος του πρωταθλήματος τα τελευταία δυο χρόνια, δεν θα βρεθεί αντίπαλος του τριφυλλιού.

Μάλιστα η είδηση υπάρχει και στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπριζ με τίτλο "Ο Μάθιου Ράιαν στον δρόμο για την Βαλένθια" και υπότιτλο: "Ο Μάθιου Ράιαν ταξιδεύει σήμερα στην Βαλένθια για να περάσει από ιατρικά τεστ και να ολοκληρώσει την μεταγραφή του".

Στο κείμενο σημειώνεται: "Ο Ράιαν αγωνίζεται στην Μπριζ από το 2013 και τα δυο τελευταία χρόνια ψηφίστηκε ως ο καλύτερος γκολκίπερ στο Βέλγιο ενώ έχει κατακτήσει και ένα Κύπελλο. Τον Ιανουάριο του 2015 κέρδισε το Κύπελλο Ασίας και αναδείχτηκε σε καλύτερο γκολκίπερ του τουρνουά. Οι "νυχτερίδες" την περσινή σεζόν τερμάτισαν στην 4η θέση πίσω από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης".

Επίσης υπάρχουν και δηλώσεις του ίδιου του 24χρονου πορτιέρου που λέει: "Εάν περάσω τις ιατρικές εξετάσεις όντως θα φύγω από το κλαμπ. Ήταν χαρά μου θα δουλέψω σε ένα τόσο ζεστό και οικογενειακό κλαμπ. Ο σύλλογος έκανε τα πάντα για να με κρατήσει έναν ακόμα χρόνο στην ομάδα, κάτι που έκανε την επιλογή μου ακόμα πιο δύσκολη. Πέρασα πολύ καλά στην Μπριζ. Αλλά νοιώθω ότι είναι η ώρα για το επόμενο βήμα.

Την περσινή χρονιά είπα όχι σε αρκετές προτάσεις αλλά τώρα δεν μπορούσα να αρνηθώ. Είμαι ευγνώμων στο κλαμπ για τις ευκαιρίες που μου έδωσε ως νέος ποδοσφαιριστής και δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο μέρος για να εξελιχθώ. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο μέλλον της ομάδας και θα παρακολουθώ την εξέλιξη του ως οπαδός. Επίσης θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καλύτερους οπαδούς στο Βέλγιο".

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπριζ φιλοξενούνται δηλώσεις και για του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Βίνσεντ Μάνναερτ ο οποίος είπε:

"Δεν θέλαμε να δούμε τον Μάθιου να φεύγει αλλά καταλάβαμε πως για αυτόν είναι ένα λογικό επόμενο βήμα στην καριέρα του. Κάναμε τα πάντα για να τον κρατήσουμε για μια χρονιά ακόμα στον σύλλογο αλλά το είχε πάρει απόφαση. Εμείς όμως είμαστε ευγνώμονες στην πίστη που έδειξε στο κλαμπ τα δυο προηγούμενα χρόνια. Ο Ματ είναι νικητής μέσα και έξω από το γήπεδο και πιστεύω ότι θα το δείξει και στην Ισπανία. Αυτή η απομάκρυνση δεν μειώνει όμως τις φιλοδοξίες μας για την ερχόμενη σεζόν".

Θα αγοράσει γκολκίπερ, ο Μπρουζέζ με Παναθηναϊκό

Η αποχώρηση του Ράιαν δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην θέση κάτω από τα γκολπόστ της Μπριζ καθώς ο έτερος γκολκίπερ ο Σεμπαστιάν Μπρουζέζ δεν έχει τόσο μεγάλη εμπειρία έχοντας αγωνιστεί τα τελευταία επτά χρόνια σε 24 παιχνίδια. Και το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει παίξει ποτέ σε Ευρωπαϊκό ματς.

Οι ιθύνοντες της Μπριζ θα κινηθούν για την απόκτηση ενός γκολκίπερ αλλά φυσικά δεν θα είναι σε θέση να παίξει στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ