CHAMPIONS LEAGUE

Στα βήματα του πατέρα

Στα βήματα του πατέρα

Ο Λούκα Ζάχοβιτς, γιος του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ζλάτκο, σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης απέναντι στη Σπόρτινγκ από την Πορτογαλία, χώρα στην οποία γεννήθηκε. (VIDEO)

Ο Λούκα Ζάχοβιτς έκλεψε τις εντυπώσεις με το γκολ που σημείωσε στο τέλος της αναμέτρησης της Μάριμπορ με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στους ομίλους του Champions League.

Ο 19άχρονος Λούκα Ζάχοβιτς σκόραρε απέναντι σε ομάδα της χώρας στην οποία γεννήθηκε, καθώς μπορεί να είναι Σλοβένος διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες αλλά είδε το πρώτο φως στο Γκιμαράες του πορτογαλικού Βορρά όπου ο μπαμπάς Ζλάτκο, αγωνιζόταν την τριετία 1993-1996, πριν δηλαδή μεταπηδήσει στην Πόρτο. Ο πατέρας του σημερινού σκόρερ της Μάριμπορ είναι αθλητικός διευθυντής της ομάδας.

Οι Πορτογάλοι, σύμφωνα με πολύ πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, θέλουν να τον ντύσουν στα χρώματα της "Σελεσάο ντας Κίνας" προσπαθώντας να τον πείσουν μέσω του πατέρα του, που όμως είναι και αυτός που δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι βλέπει και με τόσο καλό μάτι αυτή την εξέλιξη.

Ο ίδιος ο Λούκα πάντως, πρόσφατα δήλωσε: "Εάν έφτανε εκείνη η ώρα που θα δεχόμουν πρόταση, θα έπρεπε να σκεφτώ αρκετά, αλλά προφανώς θα επέλεγα την Πορτογαλία. Ζω σε μία οικογένεια περισσότερη πορτογαλική, παρά σλοβένικη. Το γεγονός ότι οι γονείς μου είναι Σλοβένοι, δεν έχει καμία σχέση."

Ένας από τους καλύτερους του φίλους είναι Πορτογάλος διεθνής (αν και γεννημένος Βραζιλιάνος), ο Μάρκος Λόπες που αγωνίζεται στη Λιλ, ως δανεικός της Μάντσεστερ Σίτι. "Κάθε φορά που επισκέπτομαι τη Λισαβόνα, όπου και περνώ συνήθως τις διακοπές μου, προσπαθώ να συναντηθώ με τον Μάρκος και τον Ζοάο Νούνες (δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα)".

πηγή: Record, o jogo

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ