CHAMPIONS LEAGUE

Στα... βράχια Παρί και Μπάγερν

Στα... βράχια Παρί και Μπάγερν

Λίγες έως ελάχιστες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης της Παρί και της Μπάγερν στην επόμενη φάση του Champions League. Αντίθετα, η Ρεάλ, είναι φαβορί κόντρα στην Ατλέτικο ενώ ισορροπημένo είναι το ματς Μονακό-Γιουβέντους. Δείτε τους αριθμούς.

Επαναληπτικοί στο Τσάμπιονς Λιγκ απόψε(21/4) με τους αγώνες Μπαρτσελόνα - Παρί και Μπάγερν - Πόρτο. Οι αναμετρήσεις έχουν φαβορί και αουτσάιντερ.

Από την σεζόν 2003-04 οι ομάδες που αγωνίζονται εκτός έδρας στο πρώτο ματς στην φάση των "16" έχουν περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ποσοστό πρόκρισης φθάνει το 72% (69 ομάδες) και μόλις 28% (27 ομάδες) το ποσοστό πρόκρισης των ομάδων που δίνουν το πρώτο ματς στην έδρα τους.

Σημαντικό ρόλο αποτελεί το γεγονός ότι οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλο τους παίζουν πάντα το δεύτερο ματς στην έδρα τους απέναντι στις ομάδες που προκρίθηκαν ως δεύτερες από τον όμιλο τους.

Στα προημιτελικά, το ποσοστό είναι πιο ισορροπημένο. Είκοσι έξι ομάδες που έδωσαν το πρώτο ματς εκτός έδρας προκρίθηκαν στα ημιτελικά (ποσοστό 59%) και 18 ομάδες (ποσοστό 41%) που έπαιξαν το πρώτο ματς στην έδρα τους πήραν το εισιτήριο για τους "4".

Στα ημιτελικά, 14 ομάδες (ποσοστό 64%) που έδωσαν το πρώτο ματς στην έδρα τους προκρίθηκαν στον τελικό και μόλις 8 ομάδες (ποσοστό 36%) πήγαν τελικό όταν έπαιξαν το πρώτο ματς εκτός έδρας.

Στα... βράχια Παρί και Μπάγερν

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει την πιο δύσκολη αποστολή απέναντι στην Μπαρτσελόνα μετά την ήττα από τους "μπλαουγκράνα" με 3-1 στην έδρα τους. Μόλις το 2.1% των ομάδων στην ιστορία της διοργάνωσης Κύπελλο Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ, ανέτρεψαν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Λίγες είναι και οι ελπίδες πρόκρισης της Μπάγερν με αντίπαλο την Πόρτο. Μόλις το 22.6% των ομάδων προκρίθηκαν στην επόμενη φάση έχοντας χάσει στο πρώτο ματς εκτός έδρας με 3-1. Η Μπάγερν δεν έχει προκριθεί ποτέ όταν έχασε το πρώτο ματς εκτός έδρας σε νοκ άουτ φάση με δύο ή περισσότερα γκολ διαφορά.

Αντίθετα, η Μονακό έχει σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Γιουβέντους. Οι Μονεγάσκοι έχασαν 1-0 στο Τορίνο και το 46.3% των ομάδων στην ιστορία της διοργάνωσης ανέτρεψαν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Το ποσοστό πρόκρισης για την Ρεάλ Μαδρίτης φθάνει το 68.3% μετά την "λευκή" ισοπαλία με την Ατλέτικο στο "Βιθέντε Καλντερόν".

Στα... βράχια Παρί και Μπάγερν

Πηγή: UEFA.com

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ