CHAMPIONS LEAGUE

Στα προημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι

"MANCHESTER, ENGLAND - MARCH 15:  Yaya Toure of Manchester City holds off Miguel Veloso of Dynamo Kiev during the UEFA Champions League round of 16 second leg match between Manchester City FC and FC Dynamo Kyiv at the Etihad Stadium on March 15, 2016 in Manchester, United Kingdom.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)"
"MANCHESTER, ENGLAND - MARCH 15: Yaya Toure of Manchester City holds off Miguel Veloso of Dynamo Kiev during the UEFA Champions League round of 16 second leg match between Manchester City FC and FC Dynamo Kyiv at the Etihad Stadium on March 15, 2016 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)" "GETTY IMAGES"

Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της έπειτα από το 0-0 με την Ντινάμο στην Αγγλία, καθώς είχε νικήσει με 3-1 στο Κίεβο (video)

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από την ισοπαλία χωρίς σκορ με τη Ντινάμο Κιέβου στην Αγγλία.

Οι "πολίτες" είχαν επικρατήσει με 3-1 στην Ουκρανία, ενώ το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ", καθώς από τα πρώτα λεπτά αποχώρησαν τραυματίες οι Βενσάν Κομπανί και Νικολάς Οταμέντι.

Στα προημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι - Ντινάμο Κιέβου 0-0

Γήπεδο: "Σίτι οφ Μάντσεστερ", Μάντσεστερ

Διαιτητής: Οβίντιου Χατσεγκάν (Ρουμανία)

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είχε ξεκαθαρίσει πως θα παίξουν οι βασικοί, έτσι στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Βενσάν Κομπανί και Νικολάς Οταμέντι, όμως στο 25' το δίδυμο αποτελούσαν οι Ελιακίμ Μανγκαλά και Μαρτίν Ντεμιτσέλις!

Ο Κομπανί στο 5ο λεπτό τραυματίστηκε μόνο τους και ο Μανγκαλά πέρασε στην θέση του, ενώ στο 24' πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε και για τον Οταμέντι που αντικαταστάθηκε από τον συμπατριώτη του. Σίγουρα υπάρχει αγωνία για το τι θα δείξουν οι εξετάσεις εν όψει του ντέρμπι με την ManUtd (Κυριακή).

Η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία στο ματς ήρθε μετά από μία ώρα παιχνιδιού, και συγκεκριμένα στο 61', με τον Χεσούς Νάβας να την χάνει για τους "πολίτες", καθώς το διαγώνιο σουτ χτύπησε στο δοκάρι του Σοβκόβσκι, ενώ δύο λεπτά μετά κοντά στο γκολ έφτασε και η Ντινάμο, αλλά ο Χαρτ μπλόκαρε το πλασέ του Γιαρμόλενκο.

Στα τελευταία λεπτά ομάδα που ενδιαφέρθηκε περισσότερο να επιτεθεί ήταν η Ντινάμο, είχε δύο-τρεις καλές στιγμές, ενώ ζήτησε και πέναλτι σε χέρι του Φερνάντο στην περιοχή.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί (7' Μανγκαλά), Οταμέντι (24' Ντεμιτσέλις), Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Χεσούς Νάβας, Νταβίντ Σίλβα (79' Στέρλινγκ), Αγκουέρο.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοβκόβσκι, Βίντα, Χατσερίντι, Ντράγκοβιτς, Αντούνες, Γκάρμας (64' Σιντορτσούκ), Μιγκέλ Βελόζο, Γιαρμόλενκο, Χούσιεβ (62' Ιακοβένκο), Μπουγιάλσκι, Τεοντόρσικ (46' Ντέρλις Γκονσάλες).

Στα προημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι

Οι ρεβάνς των "16":

Τρίτη 8/3

Βόλφσμπουργκ - Γάνδη 1-0 [ 3-2 ]

Ρεάλ - Ρόμα 2-0 [ 2-0 ]

Τετάρτη 9/3

Ζενίτ - Μπενφίκα 1-2 [ 0-1 ]

Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-2 [ 1-2 ]

Τρίτη 15/3

Ατλέτικο - Αϊντχόφεν 0-0 [8-7 πέν.] [ 0-0 ]

Μάντσεστερ Σίτι - Ντινάμο Κιέβου 0-0 [ 3-1 ]

Τετάρτη 16/3

Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ [ 2-0 ]

Μπάγερν - Γιουβέντους [ 2-2 ]

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (με λινκ για την ανασκόπηση)

Ο πίνακας των σκόρερς

13 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

6 γκολ

Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

5 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Χαβιέρ Ερνάντες (Λεβερκούζεν)

4 γκολ

Χουλκ (Ζενίτ)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)

Φελίπε Πάρντο (Ολυμπιακός)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Γιούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ)

Μάντσεστερ Σίτι - Ντινάμο Κιέβου 0-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ