CHAMPIONS LEAGUE

Σκέψεις για Champions League και το Σαββατοκύριακο

Σκέψεις για Champions League και το Σαββατοκύριακο
2016 GETTY IMAGES

Η UEFA επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να διεξάγονται ματς του Champions League και Σάββατο ή Κυριακή. Δείτε γιατί.

Αγώνες Champions League, το Σάββατο και την Κυριακή; Κι όμως μπορεί να γίνει. Όπως αποκάλυψαν οι "Times", η UEFA σκέφτεται τη διεξαγωγή αναμετρήσεων το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους φιλάθλους από την Ασία.

Ωστόσο, για ενδεχόμενη τέτοια αλλαγή θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2021. Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι δεν έγκειται περιορισμός στα ματς που πιθανόν να διεξαχθούν Σαββατοκύριακο, καθώς θα μπορούν να είναι είτε φάσης ομίλων, είτε προημιτελικών και ημιτελικών.

"Έχουμε μια σειρά συζητήσεων με τις ομάδες για τους τρόπους, που μπορούμε να βελτιώσουμε το Champions League. Ένας από αυτούς είναι να γίνονται ματς Champions League, το Σαββατοκύριακο", υποστήριξε αξιωματούχος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Με την κλασική ώρα (Ελλάδας) διεξαγωγής των ματς του Champions League (21:45), λόγω διαφοράς ώρας, είναι ασύμφορο για τις χώρες της Άπω Ανατολής, καθώς συμπίπτει με αρκετά προχωρημένη βραδινή ώρα. Δεδομένου ότι τα ματς διεξάγονται μεσοβδόμαδα - δηλαδή σε εργάσιμες ημέρες - πολλοί είναι που αδυνατούν να παρακολουθήσουν.

Για παράδειγμα ο τελικός της διοργάνωσης (Ατλέτικο - Ρεάλ), θα μεταδοθεί στο Πεκίνο σε απευθείας σύνδεση στις 2:45 τα ξημερώματα, ενώ στο Τόκιο στις 3:45.

Μπορεί η ασιατική αγορά να είναι οικονομικά ιδιαίτερα συμφέρουσα για την UEFA, ωστόσο η πρώτη αντίδραση (έστω κι ανεπίσημη) ήρθε από την Premier League. "Αδιανόητο, τα Σαββατοκύριακα είναι δεσμευμένα για τις εγχώριες διοργανώσεις". Σε κάθε περίπτωση μοιάζει ενδιαφέρουσα η αναπροσαρμογή των ημερομηνιών διεξαγωγής των εγχώριων διοργανώσεων, μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ