CHAMPIONS LEAGUE

Σε μπελάδες ο Ολυμπιακός, 0-0 με την Χάποελ Μπερ Σεβά

Σε μπελάδες ο Ολυμπιακός, 0-0 με την Χάποελ Μπερ Σεβά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης αλλά δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Χάποελ Μπερ Σεβά και θα παίξει την πρόκριση του στο Ισραήλ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Χάποελ Μπερ Σεβά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στην πρώτη κόντρα των δύο ομάδων στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, με έπαθλο το εισιτήριο της πρόκρισης στα play offs της διοργάνωσης.

Το πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα. Με τους Πειραιώτες να έχουν την υπεροχή (54% -46% κατοχή μπάλας και 4-1 τελικές), αλλά να δυσκολεύονται στην παραγωγή φάσεων εντός της αντίπαλης περιοχής.

Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους έδιναν έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι και δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο σε δύο καλές στιγμές που είχαν σε αυτό το διάστημα.

Ίδια η εικόνα και στην επανάληψη, με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να μετουσιώσει την αγωνιστική του υπεροχή σε κάτι ουσιαστικό. Ο Γκόρες σταμάτησε τον Μιλιβόγεβιτς στο 88', ο Καπίνο τον Νουακέμε στο 91' και το ματς ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα.

Με το σφύριγμα της λήξης εκδηλώθηκε δυσαρέσκεια από τους φίλους του Ολυμπιακού, που προφανώς περίμεναν περισσότερα πράγματα από τον Βίκτορ Σάντσεθ και τους παίκτες του.

Πλέον οι Πειραιώτες μπήκαν σε δύσβατα μονοπάτια καθώς καλούνται να πάρουν την πρόκριση εκτός έδρας, στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 3 Αυγούστου στο Ισραήλ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Manuel De Sousa (POR)

Βοηθοί: Alvaro Mesquita (POR),Paulo Soares (POR)

Τέταρτος διαιτητής: Luis Miguel Rodrigues Ferreira (POR)

Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας (λ.τ. 39' Ντα Κόστα), Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (63' Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Ντουρμάζ (58' Ντομίνγκες), Σεμπά, Ιντέγε.

Χάποελ Μπερ Σεβά (Μπακχάρ): Γκόρες, Μπίτον, Βίτορ, Ουίλιαμ Σοάρες, Νταβιτζάντα, Μπάρντα, Ταά, Μπρουν, Μέλικσον (76' Ράντι), Νουακέμε, Όγκου.

Γκολ: - / -

Κάρτες: 49' Μποτία, 53' Φιγκέιρας / 26' Όγκου, 54' Βίτορ, 68' Μπίτον

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η πρόκριση θα κριθεί στο Ισραήλ

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν ξεκάθαρη η διάθεση του Ολυμπιακού να επιβάλει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο. Ψηλά τις γραμμές του και κατοχή της μπάλας ήθελε ο Βίκτορ Σάντσεθ, με σκοπό να στριμώξει τους Ισραηλινούς.

Ο Μιλιβόγεβιτς κατέβαινε χαμηλά για να πάρει την πρώτη πάσα και να οργανώσει την επίθεση, την στιγμή που Φιγκέιρας και Ντε λα Μπέγια ανέβαιναν ψηλά για να γίνουν ακραίοι χαφ και ταυτόχρονα οι Ντουρμάζ - Σεμπά έπαιρναν μέτρα προς τον άξονα για να βρεθούν πιο κοντά και στην πλάτη του Ιντέγε.

Από την πλευρά τους οι Ισραηλινοί αιφνιδίασαν με την επιλογή του Μπαράκ Μπακχάρ να παρατάξει την ομάδα του με τρεις στόπερ, κάτι που δεν συνήθιζε μέχρι το ματς του Φαλήρου. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σε σχηματισμό 5-4-1, που μεταβαλλόταν σε 5-2-3 σε φάση ανάπτυξης. Περιμένοντας τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο και με την ελπίδα να βρουν την ευκαιρία να "χτυπήσουν" βρίσκοντας κενούς χώρους στην αντεπίθεση.

Πρόλαβε το κακό ο Καπίνο

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Φιγκέιρας έκανε ένα εντελώς λανθασμένο γύρισμα δίνοντας από το πουθενά την ευκαιρία στον Νουακέμε να απειλήσει,όμως ο Καπίνο έσωσε βγήκε έγκαιρα από την εστία του βγάζοντας εκτός πορείας τον κυνηγό της Χάποελ Μπερ Σεβά.

Απειλητικός μετά το 20'

Ο Ολυμπιακός είχε σταθερά κατοχή μπάλας άνω του 65% αλλά δυσκολευόταν να μπει στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Από το 20ο λεπτό οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές, ωστόσο οι προσπάθειες των Φορτούνη (20', 22') και Σεμπά (24') δεν βρήκαν στόχο υπό καλές προϋποθέσεις.

Έσωσε ο Μποτία, έχασε τον Σιόβα

Η Χάποελ απορρόφησε χωρίς απώλειες την πίεση, σταδιακά ισορρόπησε και έγινε ξανά απειλητική στο 38'. Όταν ο Μπάρντα από δεξιά έκανε το γύρισμα στην μικρή περιοχή, ο Μπρουν βγήκε πρώτος στην μπάλα και εκτέλεσε με το δεξί, όμως ο Μποτία έβαλε σωτήρια κόντρα σώζοντας τον Ολυμπιακό από μια δύσκολη κατάσταση. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έχασε τον Σιόβα, που βγήκε λαβωμένος παραχωρώντας τη θέση του στον Ντα Κόστα.

Στο ίδιο μοτίβο το ματς

Από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η εικόνα της αναμέτρησης στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά όχι και τον τρόπο να απειλήσει ευθέως την εστία του Γκόρες. Από την άλλη η Χάποελ δεν έλεγε να ξεμυτίσει από το δικό της μισό του γηπέδου, παρά μόνο όταν είχε προϋποθέσεις κόντρας.

Ο Γκόρες είπε "όχι" στο 88'

Η μεγάλη φάση του δεύτερου μέρους ήταν αυτή στο 88', όταν ο Μιλιβόγεβιτς άλλαξε ωραία με τον Σεμπά αλλά ο Γκόρες έδιωξε σωτήρια με τα ακροδάχτυλα στο σουτ του Σέρβου μέσου.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καπίνο σταμάτησε το σουτ του Νουακέμε με το αριστερό μέσα από την περιοχή.

Η φάση του αγώνα

Αυτή στο 88', με τον Γκόρες να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση στην προσπάθεια του Μιλιβόγεβιτς και την μπάλα να κατευθύνεται χαμηλά στην δεξιά του γωνία.

Ο διαιτητής

Ουκ ολίγες φορές εκνεύρισε τους γηπεδούχους ο Πορτογάλος ρέφερι, αφήνοντας ατιμώρητα κάποια μαρκαρίσματα των Ισραηλινών που σε ορισμένες περιπτώσεις σήκωναν και κίτρινη κάρτα. Δεν του έτυχε η δύσκολη φάση και σίγουρα δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα με τα σφυρίγματα του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Καλό ματς από τον Ντε λα Μπέγια. Σωστές τοποθετήσεις αμυντικά, ορθές και μετρημένες επιλογές όταν ανέβηκε την πλευρά επιθετικά, με ωραίες σέντρες στην αντίπαλη περιοχή. Ώριμο παιχνίδι από τον Ισπανό μπακ.

Μας άρεσε

Για την προσπάθεια του ξεχώρισε και ο Σεμπά, που δεν παράτησε φάση. Σίγουρα ο Βραζιλιάνος δεν έδωσε επιθετικά τα απαιτούμενα για ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν μπορεί όμως να μην του πιστωθεί ότι τα έδωσε όλα σε κάθε στιγμή του αγώνα. Είχε συμμετοχή και στην μεγάλη φάση του 88' για τον Ολυμπιακό, όντας αυτός που έσπασε την μπάλα για τον Μιλιβόγεβιτς.

Δεν μας άρεσε

Κακό ματς από τον Φιγκέιρας, που έδειχνε εκτός κλίματος και σοβαρότητας της κατάστασης. Λίγο έλειψε να κάνει ολέθρια γκέλα στο 2', αλλά έσωσε την κατάσταση ο Καπίνο. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις, που στοίχισαν και μια κίτρινη στον Μποτία που πρόλαβε τα χειρότερα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ