CHAMPIONS LEAGUE

Σε αναζήτηση των δραστών της βομβιστικής επίθεσης η Γερμανική Αστυνομία

Police secure the area in front of the stadium, prior to the Champions League first leg quarterfinal soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, Germany, Wednesday, April 12, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Police secure the area in front of the stadium, prior to the Champions League first leg quarterfinal soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, Germany, Wednesday, April 12, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η Γερμανική Αστυνομία και ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας συνεχίζουν να αναζητούν τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης, αφού οι επιστολές δεν δίνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση. Συνελήφθη ένας 26χρονος Ιρακινός που δεν σχετίζεται, όμως, με την επίθεση.

H Γερμανική Αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ το βράδυ της Τρίτης (11/04), λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τη Μονακό για την προημιτελική φάση του Champions League. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Ραλφ Γιάγκερ, ο εκρηκτικός μηχανικός που χρησιμοποιήθηκε ήταν επαγγελματικού επιπέδου και μεγάλης εμβέλειας.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Αστυνομίας υποστηρίζει πως οι τρεις πανομοιότυπες επιστολές που βρέθηκαν στο σημείο της βομβιστικής επίθεσης δεν δίνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση σε ό,τι αφορά στην προέλευση των δραστών. Ο επικεφαλής της Αστυνομίας, Μπούρκχαρντ Φράιερ τόνισε, σε δηλώσεις του, πως οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται δεν μπορούν να συνδεθούν με το Ισλαμικό Κράτος, αφού "το ISIS δεν διαπραγματεύεται".

Αφορμή στάθηκε μία πρόταση στην πρώτη επιστολή, η οποία ζητά απ' την Άνγκελα Μέρκελ την αποχώρηση όλων των μαχητικών αεροπλάνων από τη Συρία, καθώς και την απομάκρυνση της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ράμσταϊν στη Γερμανία. Την Πέμπτη (13/04) ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά ενός 26χρονου Ιρανικού, ο οποίος δεν φαίνεται πως έχει συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση, αλλά έχει σχέσεις με το ISIS.

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ