CHAMPIONS LEAGUE

Σάλκε - Ίντερ 2-1

CAPTION CORRECTION - SCHALKE'S SPANISH STRIKER RAUL (R)  --- Inter Milan's defender Andrea Ranocchia (L) vies for the ball with Schalke's Spanish striker Raul during to the UEFA Champions League quarter final, second leg match Schalke 04 vs Inter Milan on April 13, 2011 in Gelsenkirchen, western Germany. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ (Photo credit should read PATRIK STOLLARZ/AFP/Getty Images)
CAPTION CORRECTION - SCHALKE'S SPANISH STRIKER RAUL (R) --- Inter Milan's defender Andrea Ranocchia (L) vies for the ball with Schalke's Spanish striker Raul during to the UEFA Champions League quarter final, second leg match Schalke 04 vs Inter Milan on April 13, 2011 in Gelsenkirchen, western Germany. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ (Photo credit should read PATRIK STOLLARZ/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Σάλκε προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, νικώντας στο Γκέλζενκιρχεν για δεύτερη φορά την Ίντερ με 2-1, έχοντας κορυφαίο τον Ραούλ (videos)

Ο Ισπανός στράικερ, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, πέτυχε το 71ο του γκολ σε αυτήν ανοίγοντας το σκορ στο 45', ενώ στο 81' έκανε εξαιρετική ασίστ για να κάνει το 2-1 για τους Γερμανούς ο Μπένεντικτ Χέβεντες.

Οι "νερατζούρι" είχαν καταφέρει να ισοφαρίσουν στο 49' με τον Τιάγκο Μότα, αλλά οι κάτοχοι του τίτλου δεν απέφυγαν και την δεύτερη ήττα, έτσι αποκλείστηκαν με συνολικό σκορ... 3-7!

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν ξανά βασικός παίζοντας ως αμυντικό χαφ δίπλα στον Ζοέλ Ματίπ, ενώ έπαιξε και ο Άγγελος Χαριστέας ως αλλαγή.

Η Σάλκε πλέον έχει στα ημιτελικά μια μεγάλη πρόκληση, καθώς θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται την Τρίτη του Πάσχα (26/04) στο "Αρίνα ΆουφΣάλκε" και την ρεβάνς στο "Ολντ Τράφορντ" την Τετάρτη 4 Μαΐου.

Στις εξέδρες ήταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και παρακολούθησε τον επόμενο αντίπαλό της ομάδας του, ενώ δίπλα του καθόταν ο Ότο Ρεχάγκελ.

Σάλκε - Ίντερ 2-1

Σκόρερς: 45' Ραούλ, 81' Χέβεντες / 49' Τιάγκο Μότα

Γήπεδο: "Αρίνα ΆουφΣάλκε", Γκέλζενκιρχεν

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Έπρεπε να συμπληρωθεί το 16ο λεπτό της αναμέτρησης για να δημιουργηθεί η πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Χουράδο να κάνει την σέντρα από αριστερά, τον Ραούλ να πιάνει την κεφαλιά, αλλά τον Ζούλιο Σέζαρ να μπλοκάρει την μπάλα.

Η Ίντερ για πρώτη φορά φάνηκε απειλητική στο 36', με τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς να πιάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Μάνουελ Νόιερ στο δεξί του "γάμα" να διώχνει σε κόρνερ εντυπωσιακά με το αριστερό χέρι.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με γκολ, από ποιον άλλον (;) ... τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, τον Ραούλ Γκονθάλεθ.

Στο 45' λοιπόν ο Μπάουμγιοχαμ τροφοδότησε από τον άξονα τον Χουράδο και αυτός έκανε την ασίστ στον Ραούλ βγάζοντάς τον τετ-α-τετ με τον Ζούλιο Σέζαρ, ο έμπειρος στράικερ τον προσπέρασε άνετα και και με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ίντερ για το 1-0 με το 71ο του γκολ στην διοργάνωση.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 49' η πρωταθλήτρια Ιταλίας και Ευρώπης κατάφερε να ισοφαρίσει με την κοντινή προβολή του Τιάγκο Μότα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ και κεφαλιά-πάσα του Λούσιο.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε φυσικά ως αμυντικό χαφ μαζί με τον Καμερουνέζο, Ζοέλ Ματίπ, είχε μια καλή ευκαιρία στο 57', όταν από σέντρα του Μπάουμγιοχαν έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Έλληνας άσος είχε και δεύτερη ευκαιρία στο 64' με νέα κεφαλιά να περνά άουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χουράδο, ενώ στο 66' ο Παπαδόπουλος είχε κίτρινη κάρτα όταν έκανε προβολή προ του Ζούλιο Σέζαρ στην προσπάθειά του να σκοράρει.

Το δεύτερο γκολ για την Σάλκε ήρθε στο 81' με τον Ραούλ αυτήν την φορά να είναι δημιουργός και κάνει φανταστική ασίστ στον Μπένεντικτ Χέβεντες, ο στόπερ των γηπεδούχων βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζούλιο Σέζαρ και τον νίκησε με πλασέ για το τελικό 2-1.

ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ουτσίντα, Μέτσελντερ, Χέβεντες, Σάρπεϊ, Ματίπ, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μπαουμγιόχαν (73' Ντράξλερ ), Χουράδο (87' Σμιτζ), Ραούλ, Εντού (77' Χαριστέας).

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Ρανόκια, Λούσιο, Ναγκατόμο, Τιάγκο Μότα, Στάνκοβιτς (46' Πάντεβ), Σανέτι, Σνάιντερ (80' Κοουτίνιο), Ετο'ό, Ντιέγκο Μιλίτο.

***στον πάγκο για την Σάλκε έμειναν οι Σόμπερ, Πλέσταν, Γιουνμίν, και Καρίμι, ενώ για την Ίντερ οι Καστελάτσι, Κόρντομπα, Καρζά, Ματεράτσι και Καμπιάσο

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

9 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

8 γκολ

Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)

7 γκολ

Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

6 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

5 γκολ

Ραούλ (Σάλκε)

4 γκολ

Εντουάρντο (Σαχτάρ)

Μάρκο Μποριέλο (Ρόμα)

Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)

Λουΐζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ)

Χέφερσον Φαρφάν (Σάλκε)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Χαβιέρ Ερνάντες (Μάν. Γιουν.)

* ΑΣΙΣΤΣ: 6 Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ). 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα), Άαρον Λένον (Τότεναμ) και Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ). 4 Ράιαν Γκιγκς (Μάν. Γιουν.), Χουάν Κούλιο (Κλουζ) και Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ). 3 Γκόραν Πάντεβ (Ίντερ), Λουΐς Σουάρες (Άγιαξ), Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Ντόουγκλας Κόστα (Σαχτάρ), Σαμίρ Νασρί (Άρσεναλ), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ) και Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ)

Σάλκε - Ίντερ 2-1 (highlights)

Σάλκε - Ίντερ 2-1 (goals)


szólj hozzá: S1-0I

szólj hozzá: S1-1I

szólj hozzá: S2-1I
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ