CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1

Real Madrid's French forward Karim Benzema (L) celebrates after scoring their third goal during the Champions League football match between Real Madrid and CSKA Moscow at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 14, 2012.    AFP PHOTO/JAVIER SORIANO. (Photo credit should read JAVIER SORIANO/AFP/Getty Images)
Real Madrid's French forward Karim Benzema (L) celebrates after scoring their third goal during the Champions League football match between Real Madrid and CSKA Moscow at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 14, 2012. AFP PHOTO/JAVIER SORIANO. (Photo credit should read JAVIER SORIANO/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Ρεάλ νίκησε με 4-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Μαδρίτη και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για δεύτερη σερί χρονιά. Σκόρερς οι Ιγκουαΐν, Ρονάλντο (2) και Μπενζεμά (video)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, νικώντας με 4-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο πρώτο ημίχρονο και οι Κριστιάνο Ρονάλντο (2), Καρίμ Μπενζεμά στο δεύτερο πέτυχαν τα γκολ της "βασίλισσας", ενώ ο Ζόραν Τόσιτς απλά μείωσε με εξαιρετικό τέρμα για τους Ρώσους.

Θυμίζουμε πως το πρώτο ματς στην Ρωσία είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο με 1-1, ενώ η Ρεάλ δεν την... πάτησε όπως δύο χρόνια πριν, όταν είχε αποκλειστεί στους "16" από την Λιόν.

Ρεάλ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1

Σκόρερς: 26' Ιγκουαΐν, 55' και 94' Κρ. Ρονάλντο, 70' Μπενζεμά / 77' Τόσιτς

Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Στο 8ο λεπτό οι φίλαθλοι στο "Μπερναμπέου" καρδιοχτύπησαν, καθώς από την πάσα του Ντζαγκόεβ ο Ντουμπιά μέσα από την περιοχή έπιασε το σουτ στην κίνηση και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Ρεάλ, αλλά ο Τσεπτσουγκόβ εύκολα μπλόκαρε το αδύναμο πλασέ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από την προσπάθεια του Ρονάλντο από δεξιά και τον απομάκρυνση του Σενικόβ, η μπάλα στρώθηκε στον Κακά, αλλά κατέληξε λίγο άουτ από το σουτ του Βραζιλιάνου στο 18'.

Στο 26' "λύγισε" η άμυνα των Ρώσων, με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να ανοίγει το σκορ για την Ρεάλ. Ο Κεντίρα με εξαιρετική πάσα έβγαλε το Κακά στην πλάτη της άμυνας από αριστερά και ο Βραζιλιάνος έδωσε έτοιμο γκολ στον Ιγκουαΐν που από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσεπτσουγκόβ για το 1-0.

Μετά το εξαιρετικό σουτ του Μούσα από το ύψος της περιοχής, ο Ίκερ Κασίγιας στο αριστερό "γάμα" του έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ στο 34'.

Το δεύτερο ημίχρονο

Οι ελπίδες των Ρώσων για πρόκριση εξανεμίστηκαν στο 55', όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το 2-0 για την "βασίλισσα".

Ο Πορτογάλος σκόραρε με μακρινό σουτ για 5η φορά φέτος στην διοργάνωση, αλλά ουσιαστικά αυτό το χρωστάει στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Σεργκέι Τσεπτσουγκόβ, καθώς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Η ΤΣΚΚΑ έχασε την ευκαιρία να μπει ξανά στο ματς στο 66', με τον Ντουμπιά να περνάει τον Κασίγιας, αλλά να κάνει κακό πλασέ από πλάγια αριστερά.

Λίγα δευτερόλεπτα χρειάστηκε στον αγωνιστικό χώρο για να σκοράρει ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος αντικατέστησε τον Ιγκουαΐν στο 69' και στο 70' έκανε το 3-0 από κοντά με διπλή προσπάθεια (μετά την απόκρουση του Τσεπτσουγκόβ), πετυχαίνοντας και αυτός το 5ο γκολ του στο φετινό CL.

Στο 77' η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μείωσε σε 3-1 με τον Ζόραν Τόσιτς να σκοράρει με άπιαστο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, αφού είχε αποφύγει με εξαιρετική κοφτή ντρίμπλα τον Πέπε (τον... άδειασε).

Στο 94' ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το 2ο γκολ στο ματς και 6ο στην διοργάνωση διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με πλασέ σε κενό τέρμα από ασίστ του Μπενζεμά.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Κακά (76' Γκρανέρο), Μεσούτ Εζίλ (88' Λασανά Ντιαρά), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (69' Μπενζεμά).

ΤΣΣΚΑ: Τσεπτσουγκόβ, Αλεκσέι Μπερεζούτσκι, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενικόβ, Βέρνμπλουμ, Αλντονίν (46' Μαμάεβ), Τόσιτς (81' Νέτσιντ), Ντζαγκόεβ, Μούσα (60' Ολίσε), Ντουμπιά.

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

10 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

6 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

4 γκολ

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

Ρεάλ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ