CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ και Λίβερπουλ παίρνουν λιγότερα εισιτήρια από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στους τελικούς

Ρεάλ και Λίβερπουλ παίρνουν λιγότερα εισιτήρια από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στους τελικούς
AP PHOTO/EFREM LUKATSKY

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τον αριθμό των εισιτηρίων που θα λάβει μαζί με τη Ρεάλ για τον τελικό του Champions League, τα οποία ποσοστιαία είναι λιγότερα από τα εισιτήρια ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για τον τελικό κυπέλλου!

Λίγη ώρα μετά από την εξασφάλιση της πρόκρισης στον τελικό του Champions League, η ιστοσελίδα της Λίβερπουλ ανέβασε μία επίσημη ενημέρωση για τα εισιτήρια του τελικού που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο σύλλογος θα παραλάβει από την UEFA μόλις 16.626 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων του, σε ένα γήπεδο που έχει επίσημη χωρητικότητα 70.050 θεατών, η οποία θα μειωθεί σε 63.000 για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τον ίδιο αριθμό εισιτηρίων θα προμηθευτεί και η Ρεάλ για τους φιλάθλους της και μαζί με τα 6.700 εισιτήρια που θα διατεθούν διαδικτυακά και ελεύθερα για το κοινό, το πολύ 63% θα καταλήξει στα χέρια των φιλάθλων των δύο ομάδων, στο σημαντικότερο παιχνίδι στη σεζόν.

Το υπόλοιπο 25% των εισιτηρίων θα διατεθεί για τις ανάγκες φιλοξενίας και για εκείνες των κατόχων των δικαιωμάτων προβολής της διοργάνωσης, το 11% για τους αξιωματούχους του αγώνα, για τις ανάγκες παικτών των δύο ομάδων και για media και το 1% για εμπορικούς συνεργάτες.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Όσον αφορά στις τιμές, όπως δημοσίευσε η Λίβερπουλ, υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες, όλες με δύο υποκατηγορίες: κανονικές θέσεις και θέσεις με περιορισμένη ορατότητα. Στην 4η και πιο φθηνή κατηγορία, οι τιμές είναι 61 και 48 λίρες αντίστοιχα, για την 3η κατηγορία αυξάνονται σε 140 και 109 λίρες, στη 2η κατηγορία φτάνουν τις 280 και τις 223 λίρες και τα πιο ακριβά εισιτήρια αγγίζουν τις 394 και 315 λίρες αντιστοίχως.

Επιπλέον, η UEFA έχει επιβάλλει περιορισμό για μάξιμουμ 200 σετ εισιτηρίων για έναν ενήλικα κι ένα παιδί, με κόστος 122 λίρες.

Η διάθεση είναι ίδια και για τις δύο φιναλίστ και γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μπορεί να έγινε μεγάλη συζήτηση για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο, ωστόσο μετά από δύο συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, αποφασίστηκε κάθε ομάδα να πάρει 17.196 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων της. Επιπλέον, η ΕΠΟ θα διαθέσει 4.758 εισιτήρια και προσκλήσεις και κάθε ΠΑΕ θα λάβει και από 200 προσκλήσεις για τους επισήμους της.

Με δεδομένο ότι η χωρητικότητα του ΟΑΚΑ είναι 69.618 θεατών, τότε κάθε "δικέφαλος" θα λάβει εισιτήρια για το 24,7% των καθισμάτων. Αντιστοίχως, κάθε φιναλίστ Champions League θα λάβει εισιτήρια για το 23,73% των καθισμάτων του "Ολιμπίνσκι", ποσοστό κατάτι μικρότερο από αυτό του ελληνικού τελικού.

Photo credits: AP Photo/Efrem Lukatsky

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ