CHAMPIONS LEAGUE

Προβάδισμα για Μπάγερν, 1-0 την Μπενφίκα

Προβάδισμα για Μπάγερν, 1-0 την Μπενφίκα

Χάρη στο γρήγορο γκολ του Αρτούρο Βιδάλ η Μπάγερν νίκησε με 1-0 την Μπενφίκα στο Μόναχο και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League. Έχασε σπουδαία ευκαιρία ο Μήτρογλου (videos)

Η Μπάγερν επικράτησε με 1-0 της Μπενφίκα στο Μόναχο και έτσι παραμένει το φαβορί του ζευγαριού για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

O Αρτούρο Βιδάλ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά οι "αετοί" δεν τα... έχασαν και μάλιστα έφτασαν δύο φορές κοντά στην ισοφάριση με Ζόνας και Μήτρογλου.

Το κακό για την Μπενφίκα είναι πως στην ρεβάνς της Λισαβόνας δεν θα έχει τον καλύτερο παίκτη της, τον Ζόνας, καθώς συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες, ενώ γενικά η Μπάγερν δεν εντυπωσίασε και στο "Εστάντιο ντα Λουζ"... όλα γίνονται.

Προβάδισμα για Μπάγερν, 1-0 την Μπενφίκα

Μπάγερν - Μπενφίκα 1-0

Σκόρερ: 2' Βιδάλ

Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Την απειρία των περισσότερων της παικτών σε αυτό το επίπεδο πλήρωσε η Μπενφίκα στην αρχή του αγώνα, καθώςμόλις στο 2ο λεπτό η Μπάγερν άνοιξε το σκορ με τον Αρτούρο Βιδάλ.

Ο διεθνής Χιλιανός μέσος έκανε το 1-0 με κοντινή κεφαλιά από την σέντρα του Τζουάν Μπερνάτ από αριστερά, έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, αλλά οι Πορτογάλοι δεν πανικοβλήθηκαν, με την Μπάγερν να χάνει μόνο μία ακόμη καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με τον Έντερσον Μοράες να κάνει την απόκρουση σε πλασέ του Τόμας Μίλερ στην κίνηση, έπειτα από μπαλιά του Τιάγκο Αλκάνταρα στο 20'.

Προβάδισμα για Μπάγερν, 1-0 την Μπενφίκα

Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία για τους "αετούς" ήρθε στο 56', όταν ο Ζόνας απέφυγε στην περιοχή τον Ντέιβιντ Αλάμπα, έκανε το πλάσε από κοντά, αλλά απέκρουσε ο Μάνουελ Νόιερ.

Ο Βραζιλιάνος στο 64' πλάσαρε ξανά από κοντά, η μπάλα χτύπησε σε σώμα του Χάβι Μαρτίνεθ και "στρώθηκε" στον Κώστα Μήτρογλου, όμως ο Έλληνας κλότσησε... αέρα και έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, ενώ στο 70' αντικαταστάθηκε από τον Ραούλ Χιμένες (κλασικά).

Η ρεβάνς στην Λισαβόνα σε 8 ημέρες θα ήταν πολύ διαφορετική αν οι Βαυαροί δεν έχασαν μια ευκαιρία στο 90' από αυτές που δεν συνηθίζουν να χάνουν. Ο Βιδάλ έβγαλε τετ-α-τετ από δεξιά τον Λεβαντόβσκι με τον Έντερσον Μοράες, ο Πολωνός επέλεξε να μην πλασάρει, αλλά να κάνει πάρει στον Λαμ δεξιά για το εύκολο γκολ, όμως ο αρχηγός και η μπάλα δεν συναντήθηκαν ποτέ!

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ (60' Χάβι Μαρτίνεθ), Αλάμπα, Μπερνάτ, Βιδάλ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τόμας Μίλερ (85' Γκέτσε), Ντόουγκλας Κόστα (70' Κομάν), Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Έντερσον Μοράες, Αντρέ Αλμέιδα, Νίλσον-Λίντελεφ, Ζαρντέλ, Ελιζέου, Φέισα, Ρενάτο Σάντσες, Πίτσι (91' Σάμαρης), Γκαϊτάν, Ζόνας (83' Σάλβιο), Μήτρογλου (70' Ραούλ Χιμένες).

"MUNICH, GERMANY - APRIL 05:  Juan Bernat of Bayern Munich takes on Andre Almeida of Benfica during the UEFA Champions League quarter final first leg match between FC Bayern Muenchen and SL Benfica at Allianz Arena on April 5, 2016 in Munich, Germany.  (Photo by Adam Pretty/Bongarts/Getty Images)"
"MUNICH, GERMANY - APRIL 05: Juan Bernat of Bayern Munich takes on Andre Almeida of Benfica during the UEFA Champions League quarter final first leg match between FC Bayern Muenchen and SL Benfica at Allianz Arena on April 5, 2016 in Munich, Germany. (Photo by Adam Pretty/Bongarts/Getty Images)" "BONGARTS/GETTY IMAGES"

Τα πρώτα ματς των προημιτελικών:

Τρίτη

Μπάγερν - Μπενφίκα 1-0

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 2-1

Τετάρτη

Βόλφσμπουργκ - Ρεάλ

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι

*σέντρα στις 21:45 σε όλα τα ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

13 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

7 γκολ

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

6 γκολ

Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Χαβιέρ Ερνάντες (Λεβερκούζεν)

4 γκολ

Χουλκ (Ζενίτ)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)

Φελίπε Πάρντο (Ολυμπιακός)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Γιούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ)

Μπάγερν - Μπενφίκα 1-0 (highlights)

Μπάγερν - Μπενφίκα 1-0 (goal)

Μπάγερν - Μπενφίκα 1-0 (οι καλύτερες ευκαιρίες)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ