Προς απόσυρση οι αλλαγές στο Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης

Προς απόσυρση οι αλλαγές στο Champions League

Οι αλλαγές στο Champions League που αποφάσισε η UEFA το καλοκαίρι ενδέχεται να μην γίνουν πράξη, κάτι που θα αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα. Δύο οι λόγοι για την ανατροπή.

Οι αποφασισμένες για το 2018 αλλαγές στη διεξαγωγή του Champions League ενδέχεται να μην εφαρμοστούν ποτέ.

Η αθλητική εφημερίδα "Marca" αποκαλύπτει ότι την επόμενη εβδομάδα, στη συνεδρίαση της UEFA, είναι πιθανό να "παγώσει" η διαδικασία αναμόρφωσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τουλάχιστον όσον αφορά στον κύκλο 2018-2021.

Οι αλλαγές θα έδιναν de facto τέσσερις θέσεις στη φάση των ομίλων του τουρνουά στις τέσσερις κορυφαίες χώρες στην κατάταξη της UEFA, οι οποίες εδώ και πολλά χρόνια είναι η Ισπανία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Ιταλία.

Οι πιθανότητες να υπάρξουν εκπρόσωποι μικρότερων χωρών στην τελική φάση του θεσμού μειώνονταν, χωρίς να διευκρινίζεται τι θα συνέβαινε επ' ακριβώς στην προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Στόχος του σχεδίου ήταν να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερα ποσά από τα τηλεοπτικά έσοδα, εξαιτίας της βέβαιης παρουσίας, τουλάχιστον θεωρητικά, κορυφαίων συλλόγων από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου.

Παρ' όλα αυτά, στη συνεδρίαση της UEFA την 26η Αυγούστου, όταν αποφασίστηκε να γίνουν αλλαγές στο Champions League, επικεφαλής της συνομοσπονδίας τελούσε ο Χοσέ Μαρία Βιγιάρ, αντιπρόεδρος και εκτελών χρέη προέδρου, ενώ πλέον στην κεφαλή της UEFA υπάρχει ο εκλεγμένος Αλεκσάντερ Τσέφεριν, ο οποίος αντιτίθεται στη συγκέντρωση τέτοιας δύναμης στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα.

Εξάλλου, τα μικρότερα πρωταθλήματα έχουν εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια για μία τέτοια εξέλιξη και ετοιμάζουν την αντίδρασή τους, η οποία δεν αποκλείεται να είναι απόσπαση από το Champions League και δημιουργία ακόμα και άλλων διοργανώσεων, όπως η Ατλαντική Λίγκα.

Η Ελλάδα μοιάζει ευνοημένη σε περίπτωση που δεν υπάρξει αλλαγή, διότι με το νέο σύστημα πολύ δύσκολα θα είχε εκπροσώπους στα προχωρημένα στάδια της διοργάνωσης.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Οι καυτές Ελληνίδες γυμνάστριες που θα παρακαλάς να λιώσουν το κορμί σου

Γιατί το καλύτερο κίνητρο για να φτιάξεις κορμάρα, είναι σίγουρα μια ωραία γυναίκα να σου φωνάζει να κάτσεις κάτω από την μπάρα.

4 χούντες με καραγκιόζηδες μεγαλύτερους και από τον Παττακό

Οι Φιλιππινέζοι Παττακοί που παραλίγο να σκοτώσουν τους Beatles και τρεις ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24