CHAMPIONS LEAGUE

Ιστορική νίκη η Ντόρτμουντ, 8-4 τη Λέγκια

Ιστορική νίκη η Ντόρτμουντ, 8-4 τη Λέγκια

Η Ντόρτμουντ νίκησε 8-4 τη Λέγκια σε ένα ματς γεμάτο με ιστορικά ρεκόρ, ενώ στη Μαδρίτη θα διεκδικήσει την κορυφή, με την Ρεάλ να προκρίνεται μετά τη νίκη με 2-1 επί της Σπόρτινγκ (videos)

Το πιο παραγωγικό ματς στην ιστορία του Champions League ήταν το αποψινό (22/11) στην Βεστφαλία, καθώς η Ντόρτμουντ νίκησε 8-4 τη Λέγκια, ενώ η Ρεάλ εξασφάλισε και αυτή την πρόκριση στους "16" του Champions League, καθώς νίκησε 2-1 την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα.

Το ματς με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του θεσμού ήταν το 8-3 της Μονακό επί της Ντεπορτίβο το 2003, ενώ ΕΔΩ μπορείτε αναλυτικά να διαβάσετε όλα τα ρεκόρ από την σπουδαία αναμέτρηση στην Γερμανία.

Ο Καγκάουα σκόραρε δύο φορές σε 77 δευτερόλεπτα και ο Μάρκο Ρόις πέτυχε χατ-τρικ στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του τον Μάιο, ενώ η Μπορούσια την τελευταία αγωνιστική θέλει να μην χάσει στη Μαδρίτη για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Όσον αφορά στην Ρεάλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε σπίτι του, αλλά δεν σκόραρε όπως είχε κάνει και στα 3 προηγούμενα ματς κόντρα στην Σπόρτινγκ, την ομάδα που τον ανέδειξε.

Ιστορική νίκη η Ντόρτμουντ, 8-4 τη Λέγκια

Ντόρτμουντ - Λέγκια 8-4

Σκόρερς: 17' και 18' Καγκάουα, 20' Σαχίν, 29' Ντεμπελέ, 32' και 52', 81' Πάσλακ, 92' αυτ. Ρζεζνίτσακ / 10' και 24' Πρίγιοβιτς, 57' Κουχάρτσικ, 83' Νίκολιτς

Γήπεδο: "Westfalenstadion", Ντόρτμουντ

Διαιτητής: Μάρτιν Στρέμπεργκσον (Σουηδία)

Η Λέγκια έκανε το λάθος να ανοίξει το σκορ με τον Πρίγιοβιτς στο 10', με τον Καγκάουα να κάνει ανατροπή με δύο γκολ σε 77 δευτερόλεπτα (17' και 18'), ενώ το 3-1 έκανε ο Νουρί Σαχίν στο 20'.

Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε ξανά στο 24' και στο 32' το σκορ ήταν 5-2 και φυσικά πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού μπήκαν 7 γκολ στα πρώτα 32 λεπτά, με το ημίχρονο στο Μονακό - Ντεπορτίβο το 2003 να είναι 5-2, αλλά διαμορφώθηκε στο 45'.

Ουσμάν Ντεμπελέ και Μάρκο Ρόις είχαν πετύχει το 4ο και το 5ο γκολ των Γερμανών. Ο Τόμας Τούχελ έψαξε το ρεκόρ, καθώς έβαλε στο ματς τον Ομπαμεγιάνγκ στο 70', με τον Γκαμπονέζο να έχει δοκάρι, ενώ έκανε την ασίστ στο 92' στον Ρόις που διαμόρφωσε το τελικό 8-4, πίστεψε πως έκανε χατ-τρικ, αλλά τελικά το τέρμα χρεώθηκε αυτογκόλ στον Ρζεζνίτσακ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Ρόντε, Γκίντερ, Μπάρτρα (62' Ντουρμ), Πάσλακ, Νουρί Σαχίν (70' Ομπαμεγιάνγκ), Καγκάουα, Γκονσάλο Κάστρο, Πούλισιτς, Ουσμάν Ντεμπελέ (72' Σέρλε), Ρόις.

ΛΕΓΚΙΑ: Τσιέζνιακ, Μπερεσίνζκι, Τσερβίνσκι, Πάζνταν, Ρζεζνίτσακ, Κοπσίνσκι, Γκιλιέρμε (55' Γιοντλόβιετς), Κουχάρτσικ, Οτζίτζα-Οφόε (75' Νίκολιτς), Ράντοβιτς, Πρίγιοβιτς (69' Βιετέσκα).

Ιστορική νίκη η Ντόρτμουντ, 8-4 τη Λέγκια
Ιστορική νίκη η Ντόρτμουντ, 8-4 τη Λέγκια
© BONGARTS/GETTY IMAGES

Σπόρτινγκ - Ρεάλ 1-2

Σκόρερς: 80' πέν. Άντριεν Σίλβα / 29' Βαράν, 87' Μπενζεμά

Γήπεδο: "José Alvalade", Λισαβόνα

Διαιτητής: Γουίλι Κόλουμ (Σκώτια)

Με... κατά λάθος ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ραφαέλ Βαράν στο 29ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την Ρεάλ, όμως χρειάστηκε προσπάθεια στα τελευταία λεπτά για το "διπλό".

Από προσπάθεια του Τζόελ Κάμπελ κέρδισε πέναλτι η Σπόρτινγκ, με το οποίο ο Άντριεν Σίλβα στο 80' ισοφάρισε σε 1-1, αλλά με τρομερή κεφαλιά του Καρίμ Μπενζεμά η Ρεάλ νίκησε 2-1, έτσι δεν εξασφάλισε απλά την πρόκριση (αρκούσε ο βαθμός), αλλά έμεινε ζωντανή στην διεκδίκηση την πρωτιάς (υποδέχεται τελευταία αγωνιστική τη Ντόρτμουντ που έχει 2 βαθμούς περισσότερους).

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Κοάτες, Ρούμπεν Σεμέντο, Ζέεχελααρ, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν Σίλβα, Μπράιαν Ρουίς (67' Στσελότο), Ζέλσον Μαρτίνς, Μπρούνο Σέζαρ (62' Τζόελ Κάμπελ), Ντοστ (77' Αντρέ).

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο (71' Φάμπιο Κοεντράο), Μόντριτς, Κόβατσιτς, Ίσκο, Μπέιλ (58' Μάρκο Ασένσιο), Λούκας Βάθκεθ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

*κόκκινη 64' Ζοάο Περέιρα

Ιστορική νίκη η Ντόρτμουντ, 8-4 τη Λέγκια
Ιστορική νίκη η Ντόρτμουντ, 8-4 τη Λέγκια
© REUTERS
Ιστορική νίκη η Ντόρτμουντ, 8-4 τη Λέγκια

Η βαθμολογία

1. Ντόρτμουντ 13 (19-7)

2. Ρεάλ 11 (14-8)

3. Σπόρτινγκ 3 (5-7)

4. Λέγκια 1 (8-24)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η τελευταία αγωνιστική (7/12)

Λέγκια - Σπόρτινγκ

Ρεάλ - Ντόρτμουντ

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Ντόρτμουντ - Λέγκια 8-4

Σπόρτινγκ - Ρεάλ 1-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ