CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Ρεάλ - Ντόρτμουντ

Preview: Ρεάλ - Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ θα προκριθεί σε τελικό Champions League για 2η φορά στην ιστορία της ή Ρεάλ για 13η κάνοντας επική ανατροπή στην ρεβάνς του 4-1 στην Γερμανία; Δείτε πληροφορίες και πιθανές συνθέσεις εν όψει της "μάχης" του "Μπερναμπέου" απόψε στις 21:45 (video)

Πριν έξι βράδια η Ντόρτμουντ νίκησε 4-1 την Ρεάλ με 4 γκολ του Λεβαντόβσκι, έτσι απόψε καλείται στην Μαδρίτη να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League.

Η ρεβάνς στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" ξεκινά φυσικά στις 21:45 και όπως και να έχει... θα είναι ιστορική.

Αν η Ντόρτμουντ καταφέρει να προκριθεί, τότε θα παίξει στον τελικό για δεύτερη φορά στην ιστορία της, με πρώτη να είναι αυτή το 1997, όταν πήρε το τρόπαιο νικώντας με 3-1 την Γιουβέντους στο Μόναχο.

Αν από την άλλη η Ρεάλ καταφέρει να προκριθεί θα έχει κάνει φυσικά μία από τις σπουδαιότερες ανατροπές στην ιστορία, ενώ θα παίξει για 13η φορά σε τελικό (έχει 9 τρόπαια σε 12 τελικούς).

Ο Ζοζέ Μουρίνιο στην συνέντευξη τύπου χαρακτήρισε το ματς το σημαντικό της δεκαετίας για την Ρεάλ και ζήτησε από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα μέχρι τελευταίας ανάσας.

Ο Γιούργκεν Κλοπ από την άλλη ανέφερε πως θα ήταν χαζοί στην Ντόρτμουντ αν πίστευαν πως έχουν ήδη προκριθεί στον τελικό και πως η Ρεάλ δεν τους δημιουργήσει προβλήματα στην Μαδρίτη.

Ρεάλ - Ντόρτμουντ (21:45)

Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Το ρεπορτάζ των Ισπανών αναφέρει πως πιθανότατα θα έχει δύο αλλαγές στην 11άδα ο Ζοζέ Μουρίνιο σε σχέση με το πρώτο ματς.

Η μία θα είναι σίγουρα η επιστροφή του Άνχελ ντι Μαρία, έτσι ο Μεσούτ Εζίλ θα επιστρέψει στον κεντρικό ρόλο του, αλλά μάλλον από 11άδα θα βγει ο Κεντίρα και ο Μόντριτς, ο οποίος απλά θα γυρίσει λίγο πιο πίσω και θα παίξει δίπλα στον Τσάμπι Αλόνσο.

Με τον Μόντριτς αντί του Κεντίρα ο Πορτογάλος τεχνικό προσπαθεί να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ η άλλη αλλαγή, αν γίνει, θέλει τον Εσιέν να παίζει δεξί μπακ, τον Σέρχιο Ράμος να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Βαράν και τον Πέπε να μένει στον πάγκο.

Θυμίζουμε πως ο Άλβαρο Αρμπελόα ακόμη δεν έχει ξεπεράσει απόλυτα τον τραυματισμό του, όπως και ο Μαρσέλο, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε το πρόβλημα που τον άφησε εκτός του ντέρμπι με την Ατλέτικο και οι γιατροί έχουν δώσει την άδεια να αγωνιστεί κανονικά.

Στην Ντόρτμουντ ο Γιούργκεν Κλοπ αναμένεται να παρατάξει την ίδια 11άδα με το πρώτο ματς, αλλά ίσως του χαλάσει τα σχέδια ο Λούκας Πίστσεκ.

Ο Πολωνός δεξιός μπακ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο πιθανότατα θα ξεπεράσει και θα αγωνιστεί, αλλά θεωρητικά πρέπει τελευταία στιγμή να δώσουν το ΟΚ οι γιατροί.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Μεσούτ Εζίλ, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκιουντογάν, Μπλαστσικόβσκι, Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόβσκι.

Γιούρκεν Κλοπ & Ιλκάι Γιουντογάν στην συνέντευξη τύπου...

Preview: Ρεάλ - Ντόρτμουντ

Σέρχιο Ράμος & Ζοζέ Μουρίνιο στην συνέντευξη τύπου...

Preview: Ρεάλ - Ντόρτμουντ
Preview: Ρεάλ - Ντόρτμουντ

Ο πίνακας των σκόρερς:

12 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

10 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

8 γκολ

Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

5 γκολ

Οσκάρ (Τσέλσι)

Ζόνας (Βαλένθια)

Αλάν (Μπράγκα)

Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

4 γκολ

Κλαούντιο Πισάρο (Μπάγερν)

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ)

Ουίλιαν (Σαχτάρ)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Ελιζέου (Μάλαγα)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Ντόρτμουντ - Ρεάλ 4-1 (highlights)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ