CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Σάλκε - Ρεάλ, Βασιλεία - Πόρτο

Preview: Σάλκε - Ρεάλ, Βασιλεία - Πόρτο

Η Σάλκε υποδέχεται την Ρεάλ με το αντίστοιχο ματς πέρσι να έχει λήξει 1-6, ενώ Βασιλεία και Πόρτο τίθενται αντιμέτωπες για πρώτη φορά. Δείτε στοιχεία, δηλώσεις και πιθανές 11άδες για τα ματς των "16" του Champions League (videos)

Φάση των "16", ημέρα δεύτερη η Τετάρτη (18/02), με τις αναμετρήσεις, Σάλκε - Ρεάλ Μαδρίτης και Βασιλεία - Πόρτο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κλείνει μήνα χωρίς γκολ και ο Έντεγκααρντ ίσως γράψει ιστορία, ενώ ο Πάουλο Σόουζα κόντρα στους συμπατριώτες του "κυνηγά" την μεγαλύτερη προπονητική του επιτυχία.

Preview: Σάλκε - Ρεάλ, Βασιλεία - Πόρτο

Σάλκε - Ρεάλ

Μόνο μία φορά έχουν συναντηθεί στο παρελθόν, μόλις πέρσι, επίσης στην φάση των "16". Η Ρεάλ νίκησε με 6-1 στην Γερμανία και με 3-1 στην Ισπανία και τελικά κατέκτησε το Champions League.

Αν καταφέρει η Σάλκε να κάνει την έκπληξη θα προκριθεί στα προημιτελικά για 4η φορά στην ιστορία της (1959, 2008, 2012 οι τρεις πρώτες), ενώ η Ρεάλ αν περάσει θα είναι για 5η συνεχόμενη χρονιά και συνολικά 32η!

Φέρμαν, Κολάσινατς, Γκορέτσκα, Ντράξλερ, Φαρφάν, Ομπάσι και Γκίφερ είναι στο απουσιολόγιο του Ρομπέρτο Ντι Ματέο λόγω τραυματισμών. Βασικός θα είναι ο 19άχρονος τερματοφύλακας, Τίμον Βέλενροϊτερ, κάνοντας ντεμπούτο στην διοργάνωση κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Από την άλλη, ο Κάρλο Αντσελότι δεν έχει στην διάθεσή του τους Σέρχιο Ράμος, Κεντίρα, Μόντριτς, Φάμπιο Κοεντράο και Χάμες Ροντρίγκες. Ο Πέπε επιστρέφει, ο Λούκας Σίλβα δεν αποκλείεται να κάνει ντεμπούτο στην διοργάνωση και μάλιστα ως βασικός, ενώ αν παίξει ο Μάρτιν Έντεγκααρντ θα γίνει ο νεότερος παίκτης του θεσμού (τρεις μέρες νεότερος από τον Σελεστίν Μπαμπαγιάρο).

Οι πιθανές 11άδες

ΣΑΛΚΕ (5-3-2): Βέλενροϊτερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Ματίπ, Νάστασιτς, Φουχς, Κίρχοφ, Χέγκερ, ΚΠ Μπόατενγκ, Τσουπό-Μοτίνγκ, Χούντελααρ.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο, Λούκας Σίλβα, Κρόος, Ίσκο, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Συνέντευξη τύπου των Αντσελότι και Ντι Ματέο...

Preview: Σάλκε - Ρεάλ, Βασιλεία - Πόρτο

Βασιλεία - Πόρτο

Για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική ιστορία Βασιλεία και Πόρτο τίθενται αντιμέτωπες, με έναν Πορτογάλο, τον Πάουλο Σόουζα, να θέλει να οδηγήσει του Ελβετούς για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Πάουλο Σόουζα ως παίκτης των Μπενφίκα (7), Σπόρτινγκ (4) και Παναθηναϊκου (1) έχει παίξει 12 φορές κόντρα στην Πόρτο και έχει 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Αυτή είναι η τρίτη φορά για την Βασιλεία που βρίσκεται στους "16", με την πιο πρόσφατη να θέλουν να την ξεχάσουν όλοι στην ομάδα, καθώς το 2011 έχασαν 0-7 από την Μπάγερν (νίκησαν 1-0 στην ρεβάνς).

Αν η Πόρτο προκριθεί στους "8" της Ευρώπης θα είναι η 8η φορά που θα το καταφέρει, ενώ η τελευταία ήταν την περίοδο 2008-09.

Ο Πάουλο Σόουζα δεν υπολογίζει στον τραυματία, Ιβάν Ιβάνοφ, τον τιμωρημένο, Φάμπιαν Σερ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γκάσι. Ο Τζούλεν Λοπετέγκι δεν έχει στην διάθεσή του μόνο τον Αντριάν Λόπεθ (τραυματίας).

Οι πιθανές 11άδες

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάλτσικ, Τόλαντ Τζάκα, Σαμουέλ, Σούχι, Σαφάρι, Ελνενί, Φράι, Τσούφι, Γκάσι, Ντέρλις Γκονσάλες, Στρέλερ.

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάικον, Μαρκάνο, Αλέξ Σάντρο, Καζεμίρο, Έκτορ Ερέρα, Όλιβερ Τόρες, Μπραχιμί, Κουαρέσμα, Τζάκσον Μαρτίνες.

Δηλώσεις του Πάουλο Σόουζα...

Preview: Σάλκε - Ρεάλ, Βασιλεία - Πόρτο

Τα πρώτα ματς των "16":

Τρίτη (17/02)

Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι 1-1

Σαχτάρ - Μπάγερν 0-0

Τετάρτη (18/02)

Σάλκε - Ρεάλ

Βασιλεία - Πόρτο

Τρίτη (24/02)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα

Γιουβέντους - Ντόρτμουντ

Τετάρτη (25/02)

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο

Άρσεναλ - Μονακό

*ώρα έναρξης 21:45 σε όλα τα ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

8 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

4 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)

Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)

Νανί (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ