CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Πόρτο - Λίβερπουλ, Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, center, smiles next to Luka Modric, left, during a training session in Madrid, Spain, Tuesday Feb. 13, 2018. Real Madrid will play Paris Saint Germain Wednesday in a Round of 16, 1st leg Champions League soccer match. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo, center, smiles next to Luka Modric, left, during a training session in Madrid, Spain, Tuesday Feb. 13, 2018. Real Madrid will play Paris Saint Germain Wednesday in a Round of 16, 1st leg Champions League soccer match. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Η Ρεάλ υποδέχεται την Παρί Σεν-Ζερμέν στην τιτανομαχία των "16" του Champions League, ενώ η Πόρτο φιλοξενεί τη Λίβερπουλ στη "μάχη" των λιμανιών. Διαβάστε στοιχεία και πιθανές 11άδες

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως πέρσι ο τελικός του Champions League έπρεπε να είναι μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρί Σεν-Ζερμέν, όπως και αυτοί που είχαν την ελπίδα φέτος να τα... πούνε οι δυο τους στον τελικό.

Η κληρωτίδα όμως έφερε τους συγκεκριμένους συλλόγους αντιμέτωπους στους "16", έτσι το ζευγάρι χαρακτηρίστηκε "πρόωρος τελικός" και απόψε θα δοθεί η πρώτη μεταξύ τους μεγάλη "μάχη" στην ισπανική πρωτεύουσα.

Στο άλλο ματς της ημέρας τίθενται αντιμέτωπα δύο μεγάλα λιμάνια, καθώς η Πόρτο υποδέχεται τη Λίβερπουλ και εμείς απλά να θυμίσουμε πως η πρώτη έχει κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης δύο φορές και η δεύτερη πέντε φορές. Δείτε παρακάτω στοιχεία και πιθανές 11άδες και για τις δύο αναμετρήσεις.

Preview: Πόρτο - Λίβερπουλ, Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν

Πόρτο - Λίβερπουλ

Φαβορί η Λίβερπουλ βάσει ρόστερ, αλλά και βάσει ιστορίας, καθώς έχει δύο νίκες επί της Πόρτο στην Αγγλία και δύο ισοπαλίες στην Πορτογαλία, στις 4 μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Η αγγλική ομάδα θα παίξει σε νοκ-άουτ του Champions League για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια και δεν αναμένεται να έχει εύκολο έργο στο "Dragão" κόντρα στην Πόρτο, η οποία είναι 24 ματς αήττητη, ενώ την τελευταία φορά που αντιμετώπισε Άγγλους νίκησε 5-0 (Λέστερ).

Με τους Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ και Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν στο κέντρο αναμένεται να παρατάξει τους "κόκκινους" ο Γιούργκεν Κλοπ, καθώς είναι τιμωρημένος ο Εμρέ Τζαν, όπως τιμωρημένος είναι και ο Φελίπε για τους "δράκους", έτσι ο Σέρζιο Κονσεϊσάο δίπλα στον Ιβάν Μαρκάνο στο κέντρο της άμυνας πιθανότατα θα βάλει τον Ντιέγκο Ρέγες.

Εκτός του Εμρέ Τζαν, ο Κλοπ δεν έχει στην διάθεσή του και τον Ναθάνιελ Κλάιν λόγω τραυματισμού, ενώ από τραυματισμό προέρχεται και ο Τζο Γκόμεθ.

Πρόβλημα είχε και ο Ιβάν Μαρκάνο, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει για την Πόρτο (τόνισε στη συνέντευξη τύπου πως είναι έτοιμος), ο Αμπουμπακάρ ίσως χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή (ανέτοιμος), ενώ τραυματίας είναι ο Ντανίλο Περέιρα, έτσι αμυντικό χαφ θα παίξει ο Ρικάρντο Περέιρα και την θέση του ως δεξί μπακ θα πάρει ο Μάξι Περέιρα.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΠΟΡΤΟ: José Sá; Maxi Pereira, Marcano, Reyes, Alex Telles; Ricardo, Sérgio Oliveira, Herrera, Brahimi; Marega, Soares.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Oxlade-Chamberlain, Henderson, Wijnaldum; Salah, Mané, Firmino.

Preview: Πόρτο - Λίβερπουλ, Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν

Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν

Η Ρεάλ έχει 9 σερί προκρίσεις στη φάση των "16", ενώ η Παρί Σεν-Ζερμέν πέρσι σε αυτή τη φάση είχε αποκλειστεί απ' την Μπαρτσελόνα στην ιστορικότερη ανατροπή της διοργάνωσης (4-0 στη Γαλλία, 6-1 στην Ισπανία).

Τα κεντρικά πρόσωπα είναι φυσικά οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ, όχι μόνο επειδή είναι απλά δύο από τους τρεις καλύτερους παίκτες στον πλανήτη (ο άλλος βέβαια είναι ο Μέσι), αλλά διότι ήταν έντονη η φήμη πως το καλοκαίρι ο Βραζιλιάνος θα αντικαταστήσει τον Πορτογάλο στους "μερένγκες".

Πριν λίγες μέρες πάντως ο Ρονάλντο υπέγραψε νέο συμβόλαιο και το κλίμα έχει αλλάξει, ενώ όπως αναμενόταν να γίνει αυτήν την χρονική περίοδο... βρήκε τη φόρμα του και στα τελευταία 4 ματς έχει σκοράρει 7 φορές. Το κλίμα πάντως δείχνει να έχει αλλάξει και απ' την πλευρά του Νεϊμάρ, καθώς το... παίζει λίγο περισσότερο οπαδός της Παρί.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν θα βάλει δεξί μπακ τον Νάτσο, καθώς ο Ντάνι Καρβαχάλ είναι τιμωρημένος και αυτό ουσιαστικά είναι το μόνο του πρόβλημα, καθώς δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία οι τραυματισμοί των Βαγιέχο και Θεμπάγιος.

Ο Τιάγκο Μότα δεν θα είναι ούτε στον πάγκο της Παρί, καθώς είναι ανέτοιμος, έτσι ο Ουνάι Έμερι ίσως εμπιστευτεί το νέο απόκτημα, τον Λασανά Ντιαρά, στην τριάδα του κέντρου μαζί με τους Ραμπιό και Βεράτι. Αριστερό μπακ θα είναι ο Γιούρι Μπερτσίτσε, αν τελικά δεν κριθεί έτοιμος να αγωνιστεί ο Λεβέν Κιρζαβά.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΡΕΑΛ: Navas; Nacho, Ramos, Varane, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić; Bale, Ronaldo, Benzema.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Areola; Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Berchiche; Verratti, Diarra, Rabiot; Mbappé, Neymar, Cavani.

PSG's head coach Unai Emery arrives to a news conference at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Tuesday, Feb. 13, 2018. Paris Saint Germain will play Real Madrid on Wednesday in a Champions League Round of 16 first leg soccer match. (AP Photo/Francisco Seco)
PSG's head coach Unai Emery arrives to a news conference at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Tuesday, Feb. 13, 2018. Paris Saint Germain will play Real Madrid on Wednesday in a Champions League Round of 16 first leg soccer match. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Τα πρώτα ματς της φάσης των "16":

Τρίτη 13/2

Γιουβέντους - Τότεναμ 2-2

Βασιλεία - Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Τετάρτη 14/2

Πόρτο - Λίβερπουλ

Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν

Τρίτη 20/2

Τσέλσι - Μπαρτσελόνα

Μπάγερν - Μπεσίκτας

Τετάρτη 21/2

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σαχτάρ - Ρόμα

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**οι ρεβάνς διεξάγονται 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

6 γκολ

Νεϊμάρ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Βισάμ Μπεν Γεντέρ (Σεβίλλη)

Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Φιλίπε Κοουτίνιο (Λίβερπουλ)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

4 γκολ

Ταλίσκα (Μπεσίκτας)

Τζενκ Τοσούν (Μπεσίκτας)

Ντιμιτρί Ομπερλέν (Βασιλεία)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Κιλιάν Εμπαμπέ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Ρομελού Λουκακού (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

3 γκολ

Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

Εντέν Αζαρ (Τσέλσι)

Τίμο Βέρνερ (Λειψία)

Μπερνάρντ (Σαχτάρ)

Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ)

Λορέντσο Ινσίνιε (Νάπολι)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Κορεντέν Τολισό (Μπάγερν)

Σον Χέουνγκ-Μιν (Τότεναμ)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι)

Λεβέν Κιρζαβά (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

PΗOTOS:

AP Photo/Paul White

AP Photo/Francisco Seco

FC Porto twitter

Liverpool FC twitter

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ