CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Ντόρτμουντ - Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ

From left to right: FC Barcelona's Lionel Messi, Neymar, Javier Mascherano and Sergio Busquets attend a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, Spain, Tuesday, March 7, 2017. FC Barcelona will play against Paris Saint Germain in a Champions League round of 16, second leg, soccer match on Wednesday. (AP Photo/Manu Fernandez)
From left to right: FC Barcelona's Lionel Messi, Neymar, Javier Mascherano and Sergio Busquets attend a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, Spain, Tuesday, March 7, 2017. FC Barcelona will play against Paris Saint Germain in a Champions League round of 16, second leg, soccer match on Wednesday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο ελληνικός εμφύλιος και το "Mission: Impossible". Δηλαδή Ντόρτμουντ - Μπενφίκα και η προσπάθεια της Μπαρτσελόνα να ανατρέψει το 4-0 της Παρί Σεν-Ζερμέν. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου πήραν τα δύο πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Champions League το βράδυ της Τρίτης και απόψε δύο ακόμη ομάδες θα βρεθούν στους "8".

Για να αποκλείσει η Μπαρτσελόνα την Παρί Σεν-Ζερμέν θα πρέπει να κάνει κάτι ιστορικό, να γίνει η πρώτη ομάδα που θα προκριθεί αν και το αποτελέσματα του πρώτου ματς ήταν 4-0 σε βάρος της!

Στο άλλο ματς της βραδιάς, το γκολ του Μήτρογλου στη Λισαβόνα χωρίζει Μπενφίκα και Ντόρτμουντ (1-0). Ο Μητρογκόλ και ο Σάμαρης ή ο Παπασταθόπουλος θα παίξουν στα προημιτελικά, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, Μίχαελ Σκίμπε, θα είναι στο ματς του Ντόρτμουντ.

Preview: Ντόρτμουντ - Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ

Ντόρτμουντ - Μπενφίκα

Ο Κώστας Μήτρογλου έχει μεγαλώσει στη Γερμανία και δίνει εκεί απόψε ένα από τα σπουδαιότερα ματς της καριέρας του. Το δικό του γκολ θυμίζουμε είναι αυτό που κάνει τη διαφορά μέχρι τώρα, καθώς ο Έλληνας στράικερ είχε χαρίσει τη νίκη στη Μπενφίκα επί της Ντόρτμουντ στο πρώτο ματς της Λισαβόνας (1-0).

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που τίθενται αντιμέτωποι οι σύλλογοι, η πρώτη ήταν στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1963-1964. Η Μπενφίκα είχε νικήσει 2-1 στη Λισαβόνα, αλλά η Ντόρτμουντ επικράτησε 5-0 στη ρεβάνς και προκρίθηκε.

Αν οι "αετοί" προκριθούν στα προημιτελικά θα είναι η τρίτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια που το καταφέρνουν, ενώ για την Μπορούσια θα είναι η τρίτη φορά στην δεκαετία.

Η Μπενφίκα στους ομίλους ήταν η ομάδα που προκρίθηκε με τους λιγότερους βαθμούς (8), ενώ η Ντόρτμουντ πέτυχε 21 γκολ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Champions League.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για ομάδες που έχουν κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης, η Μπορούσια το 1997 και οι "αετοί" δύο φορές, το 1961 και το 1962.

Μάρκο Ρόι, Μάριο Γκέτσε, Σβεν Μπέντερ και Ζεμπάστιαν Ρόντε είναι τραυματίες, ενώ ίσως και ο Ραφαέλ Γκερέιρο να μην είναι στην διάθεση του Τόμας Τούχελ, ενώ ο Ρουί Βιτόρια δεν υπολογίζει στους τραυματίες, Λιούμπομιρ Φέισα και Φιλίπε Αουγκούστο.

Οι πιθανές συνθέσεις της UEFA

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Bürki; Piszczek, Sokratis, Bartra; Durm, Dembélé, Weigl, Guerreiro, Schmelzer; Aubameyang, Schürrle.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ederson; Nélson Semedo, Luisão, Lindelöf, Eliseu; Samaris, Pizzi, Salvio, Živković; Jonas, Mitroglou.

Preview: Ντόρτμουντ - Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα - Παρί ΣΖ

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν-Ζερμέν

"Αν μία ομάδα μπορεί να βάλει σε μας 4 γκολ, τότε εμείς μπορούμε να βάλουμε 6 γκολ σε αυτήν", τόνισε ο Λουίς Ενρίκε, με τον προπονητή της Μπαρτσελόνα να πιστεύει στην μεγάλη ανατροπή ή τουλάχιστον αυτό θέλει να δείξει.

Το 2013 και το 2015 η Μπαρτσελόνα είχε αποκλείσει στα προημιτελικά την Παρί Σεν-Ζερμέν, η οποία από την άλλη δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στη φάση των "16". Το 1995 ήταν η πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι, με τους Γάλλους να αποκλείουν τους Καταλανούς και να περνούν στα ημιτελικά για πρώτη και τελευταία φορά!

Αν η Παρί Σεν-Ζερμέν προκριθεί θα βρεθεί στα προημιτελικά για 5η σερί χρονιά, ενώ αν τα καταφέρει η Μπαρτσελόνα θα κάνει ρεκόρ με 10η σερί παρουσία στους "8".

Ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει στην διάθεσή του τους Αλέις Βιδάλ και Ματιέ Μποντμέρ, ενώ ο Ουνάι Έμερι αντιμετωπίζει ζητήματα με τους Τιάγκο Μότα και Άνχελ Ντι Μαρία, των οποίων η συμμετοχή είναι αμφίβολη, αλλά ο Αργεντινός αναμένεται να ξεκινήσει.

Οι πιθανές συνθέσεις της UEFA

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ter Stegen; Piqué, Mascherano, Umtiti; Sergi Roberto, Busquets, Rakitić, Iniesta; Messi, Neymar, Suárez.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Trapp; Meunier, Thiago Silva, Marquinhos, Kurzawa; Matuidi, Rabiot, Verratti; Di María, Lucas, Cavani.

Paris Saint Germain's players attends a training session at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, March 7, 2017. FC Barcelona will play against Paris Saint Germain in a Champions League round of 16, second leg, soccer match on Wednesday. (AP Photo/Manu Fernandez)
Paris Saint Germain's players attends a training session at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, March 7, 2017. FC Barcelona will play against Paris Saint Germain in a Champions League round of 16, second leg, soccer match on Wednesday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Οι ρεβάνς των "16":

Τρίτη (7/3)

Νάπολι - Ρεάλ 1-3 [ 1-3 ]

Άρσεναλ - Μπάγερν 1-5 [ 1-5 ]

Τετάρτη (8/3)

Ντόρτμουντ - Μπενφίκα [ 0-1 ]

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν-Ζερμέν [ 0-4 ]

Τρίτη (14/3)

Γιουβέντους - Πόρτο [ 2-0 ]

Λέστερ - Σεβίλλη [ 1-2 ]

Τετάρτη (15/3)

Μονακό - Μάντσεστερ Σίτι [ 3-5 ]

Ατλέτικο - Λεβερκούζεν [ 4-2 ]

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**σε αγκύλη το αποτέλεσμα του 1ου ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

3 γκολ

Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

AP Photo/Manu Fernandez

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ