CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Ντόρτμουντ - Μονακό, Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα

Preview: Ντόρτμουντ - Μονακό, Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα

Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης το Champions League επιστρέφει και τα προημιτελικά ξεκινούν με τα σπουδαία ματς, Ντόρτμουντ - Μονακό και Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες...

Η Μεγάλη εβδομάδα είναι... εβδομάδα Champions League, με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να επιστρέφει με τα προημιτελικά.

Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης λοιπόν διεξάγονται οι δύο πρώτοι προημιτελικοί, με τη Ντόρτμουντ να υποδέχεται τη Μονακό και την Γιουβέντους να φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα.

Ιταλοί και Ισπανοί είχαν τεθεί αντιμέτωποι στον τελικό της διοργάνωσης πριν δύο χρόνια (2015) και η "Μπάρτσα" είχε κατακτήσει το τρόπαιο.

Monaco's Falcao, center, exercises with the team during a training session prior the Champions League quarterfinal, first leg, soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco at the stadium in Dortmund, Germany, Monday, April 10, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Monaco's Falcao, center, exercises with the team during a training session prior the Champions League quarterfinal, first leg, soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco at the stadium in Dortmund, Germany, Monday, April 10, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ντόρτμουντ - Μονακό

Για πρώτη φορά στην ιστορία Ντόρτμουντ και Μονακό θα τεθούν αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ η Μπορούσια βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για 8η φορά και οι Μονεγάσκοι για 6η.

Η Μονακό θα παίξει προημιτελικό για δεύτερη φορά στα τρία τελευταία χρόνια, η Ντόρτμουντ επιστρέφει στα προημιτελικά μετά από δύο χρονιές απουσίας, ενώ στην έδρα της έχει πάρει νίκη και τις τέσσερις τελευταίες φορές σε αυτήν την φάση.

Ίσως ελάχιστοι γνωρίζουν πως ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είχε παίξει στη Μονακό την σεζόν 2010/11, ως δανεικός από τη Μίλαν και είχε σκοράρει δύο φορές σε 19 συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα!

Ο επιθετικός από την Γκαμπόν θα είναι στην κορυφή για την Μπορούσια, όμως ο Τόμας Τούχελ ίσως στερηθεί τον Μάρκο Ρόις, κάτι που θα γίνει σίγουρα με τους Γκέτσε, Σέρλε και Ντουρμ.

Ο Φαλκάο είναι διαθέσιμος για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο, Μπακαγιοκό, και στους τραυματίες, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, Μποσίλια και Καρίγιο.

Τούχελ και Ζαρντίμ είπαν τα ίδια πράγματα στην συνέντευξη τύπου, δηλαδή μίλησαν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για την ομάδα του άλλου, τόνισαν πως είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες πρόκρισης και γκρίνιαξαν λίγο για τα πολλά ματς μέσα στη σεζόν.

Οι πιθανές συνθέσεις της UEFA

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Bürki; Pisczcek, Papastathopoulos, Bartra, Schmelzer; Weigl, Kagawa, Pulišić, Dembélé, Guerreiro; Aubameyang.

ΜΟΝΑΚΟ: Subašić; Fabinho, Raggi, Glik, Mendy; Moutinho, Bernardo Silva, Lemar; Mbappé, Germain, Falcao.

Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang, right, reacts to Ousmane Embele, left, during a training session prior the Champions League quarterfinal, first leg, soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, Germany, Monday, April 10, 2017.  The match is on Tuesday in Dortmund. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang, right, reacts to Ousmane Embele, left, during a training session prior the Champions League quarterfinal, first leg, soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, Germany, Monday, April 10, 2017. The match is on Tuesday in Dortmund. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα

Αυτή θα είναι η 8η φορά που Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα τίθενται αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ η 7η ήταν πριν δύο χρόνια, όταν οι Καταλανοί είχαν νικήσει 3-1 την ομάδα του Τορίνο στον τελικό του Champions League 2014-15.

Δεν έχει χάσει ποτέ στην Ιταλία η "Γιούβε" από την "Μπάρτσα", ενώ οι "μπιανκονέρι" είναι αήττητοι στο "σπίτι" τους στα τελευταία 21 ευρωπαϊκά ματς (12 νίκες, 9 ισοπαλίες).

Μετά την ιστορική πρόκριση επί της Παρί Σεν-Ζερμέν, η Μπαρτσελόνα βρίσκεται για 10η σερί χρονιά στα προημιτελικά, με την επίδοση να αποτελεί φυσικά ρεκόρ. Αυτή είναι η 20ή φορά στην ιστορία της που βρίσκεται στους "8" και η 17η για την Γιουβέντους.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ξεκαθάρισε στη συνέντευξη τύπου πως θα παίξει επιθετικά, δεν θα αλλάξει κάτι και θα αγωνιστούν και 4 της... επίθεσης. Δηλαδή ο Ιγκουαΐν στην κορυφή, ο Ντιμπάλα πίσω του, ο Κουαδράδο δεξιά και ο Μάντζουκιτς αριστερά.

Μοναδική του απώλεια είναι ο Μάρκο Πιάτσα που τραυματίστηκε και δεν θα ξαναπαίξει φέτος, ενώ το πρόβλημα για τον Λουίς Ενρίκε είναι η απουσία του Σέρτζι Μπουσκέτς, λόγω τιμωρίας.

Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο αναμένεται να αφήσει την άμυνα και να παίξει αμυντικό χαφ, καλύπτοντας το κενό του Μπουσκετς, ενώ παρτενέρ του Πικέ θα είναι Ουμτιτί. Οι υπόλοιπες απουσίες για τον Λουίς Ενρίκε είναι οι τραυματίες, Αλέις Βιδάλ, Ραφίνια και Αρντά Τουράν.

Ο Ντάνι Άλβες αναμένεται να είναι στην 11άδα της Γιουβέντους και θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, ενώ θυμίζουμε πως θα συναντηθούν και πάλι τα... φιλαράκια, δηλαδή οι Τζόρτζιο Κιελίνι και Λουίς Σουάρες.

Οι πιθανές συνθέσεις της UEFA

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Buffon; Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Pjanić, Khedira; Cuadrado, Mandžukić, Dybala; Higuaín.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Mascherano, Rakitić, Iniesta; Messi, Neymar, Luis Suárez.

Preview: Ντόρτμουντ - Μονακό, Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα

Τα πρώτα ματς των προημιτελικών:

Μ. Τρίτη

Ντόρτμουντ - Μονακό

Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα

Μ. Τετάρτη

Ατλέτικο - Λέστερ

Μπάγερν - Ρεάλ

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**οι ρεβάνς σε μία εβδομάδα

Ο πίνακας των σκόρερς

11 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

8 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

7 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

AP Photo/Martin Meissner

Photos: FC Barcelona twitter, Juventus FC twitter

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ