CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Μπαρτσελόνα - Τσέλσι

LONDON, ENGLAND - APRIL 18:  Lionel Messi of Barcelona is consoled by John Terry of Chelsea after the final whistle during the UEFA Champions League Semi Final first leg match between Chelsea and Barcelona at Stamford Bridge on April 18, 2012 in London, England.  (Photo by Michael Regan/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - APRIL 18: Lionel Messi of Barcelona is consoled by John Terry of Chelsea after the final whistle during the UEFA Champions League Semi Final first leg match between Chelsea and Barcelona at Stamford Bridge on April 18, 2012 in London, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images) GETTY IMAGES

Με όπλο το 1-0 του Λονδίνου, αλλά και την κακή ψυχολογία της Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι επισκέπτεται το "Καμπ Νόου" το βράδυ της Τρίτης, στην ρεβάνς του ημιτελικού του Champions League. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League στο Μόναχο θα είναι στα χέρια της Μπαρτσελόνα ή της Τσέλσι το βράδυ της Τρίτης.

Η ρεβάνς του ημιτελικού διεξάγεται στο "Καμπ Νόου" στις 21:45, με τους "μπλε" να έχουν νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς στο Λονδίνο.

Αν οι "μπλαουγκράνα" καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση, θα παίξουν για 8η φορά σε τελικό Champions League (European Cup παλαιότερα) στην ιστορία τους (4 τρόπαια - 3 ήττες).

Θα είναι η πρώτη φορά όμως που θα παίξουν για δεύτερη σερί χρονιά, έτσι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο δύο συνεχόμενες σεζόν, μετά την Μίλαν τις περιόδους 1988-89 και 1989-90.

Η Τσέλσι από την άλλη έχει παίξει μόνο μία φορά στον τελικό, αυτόν του 2008, όταν και έχασε στην διαδικασία των πέναλτι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Μόσχα.

Τρίτη σερί ήττα γίνεται;

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από την ήττα με 1-2 μέσα στο "Καμπ Νόου" από την Ρεάλ Μαδρίτης, αποτέλεσμα που σημαίνει πως χάθηκε το πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε πως η ήττα από την Τσέλσι στο Λονδίνο ήταν μόλις 6 μέρες πριν, έτσι η "Μπάρτσα" γνώρισε 2η σερί ήττα μετά από 3 χρόνια. Τότε, τον Μάιο του 2009, είχε χάσει από Μαγιόρκα και Οσασούνα.

Στο "Καμπ Νόου" έχασε μετά από 54 ματς αήττητη, με τελευταία να είναι η Έρκουλες που έφυγε με το "διπλό" στις 11 Σεπτέμβρη του 2010.

Η τελευταία φορά που έχασε δύο σερί φορές στο "Καμπ Νόου" η Μπαρτσελόνα ήταν τον Απρίλη του 2003, από Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Γιουβέντους (ρεβάνς των "8" του CL), ενώ αν χάσει από την Τσέλσι θα ηττηθεί σε 3ο σερί ματς για πρώτη φορά από την 1η Φεβρουαρίου του 2003, όταν είχε χάσει από την Ατλέτικο, ενώ είχαν προηγηθεί οι ήττες από Βαλένθια και Θέλτα.

Σίγουρος ο Γκουαρντιόλα

Σε μία προσπάθεια να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του, ο Πεπ Γκουαρντιόλα εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου απόλυτα σίγουρος για την πρόκριση της ομάδας του.

"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είμαστε στο Μόναχο. Πιστέψτε με όταν λέω ότι θα τα καταφέρουμε αύριο (Τρίτη). Το πιστεύω αυτό για 100 λόγους. Αυτοί οι παίκτες θα νικήσουν την Τσέλσι. Ξέρω ότι πολλοί εύχονται το αντίθετο, αλλά αφήστε μας να πιστεύουμε πως θα προκριθούμε", τόνισε μεταξύ άλλων ο Καταλανός τεχνικός.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Τσέλσι, Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ανέφερε: "Είναι 50-50 οι πιθανότητες για πρόκριση στον τελικό. Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα από το πρώτο ματς, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα. Δεν είναι εύκολο να παίξεις για το 0-0. Η Μπαρτσελόνα θα κάνει ευκαιρίες, όπως κάνει κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά πιστεύω πως και εμείς θα έχουμε ευκαιρίες. Νομίζω έχουμε την ποιότητα για να φτάσουμε στον τελικό".

Επιστροφή Πικέ, το "παλεύει" ο Ντρογκμπά

Οι ήττες στα δύο τελευταία ματς ουσιαστικά αναγκάζουν τον Γκουαρντιόλα να επαναφέρει στην 11άδα τον Ζεράρ Πικέ, με τους δύο άνδρες να δηλώνουν αμφότεροι πως όλα είναι καλά μεταξύ τους (πάντως δεν είναι).

Σε σχέση με το ντέρμπι με την Ρεάλ, από την 11άδα, εκτός του Μαστσεράνο, αναμένεται να βγουν οι Τιάγκο Αλκάνταρα και Τέγιο, για να μπουν οι Αλέξις Σάντσες και Πέδρο (ή ο Φάμπρεγκας).

Κλασικές απουσίες για την ισπανική ομάδα είναι οι Βίγια, Αμπιντάλ και Φοντάς, ενώ ο Ίμπραχιμ Άφελαϊ έχει επιστρέψει, αλλά δύσκολα θα αγωνιστεί.

Στην αντίπερα όχθη, ο σκόρερ του πρώτου ματς, Ντιντιέ Ντρογκμπά, αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο τον κράτησε εκτός της αναμέτρησης με την Άρσεναλ το Σάββατο.

Η συμμετοχή του Ιβοριανού θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ενώ αν τελικά ο προπονητής του δεν θέλει να ρισκάρει, τότε στην 11άδα θα είναι ο Φερνάντο Τόρες.

Ο Νταβίντ Λουΐζ είναι νοκ-άουτ, έτσι παρτενέρ του Γκάρι Κέιχιλ στην άμυνα θα είναι ξανά ο Τζον Τέρι και ας έχει δύο σπασμένα πλευρά από τον πρώτο προημιτελικό με την Μπενφίκα!

Οι πιθανές συνθέσεις

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Αλέξις Σάντσες.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Γκάρι Κέιχιλ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ, Ραούλ Μεϊρέλες, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μάτα, Ντρογκμπά.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ