CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Μπαρτσελόνα - Μπάγερν

Preview: Μπαρτσελόνα - Μπάγερν

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται στο "Καμπ Νόου" την Μπάγερν το βράδυ της Τετάρτης (21:45) στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Champions League 2014-15. Δείτε στοιχεία, απουσίες και πιθανές 11άδες

Ήρθε η ώρα για τον Πεπ Γκουαρδιόλα να αντιμετωπίσει το δημιούργημά του. Η Μπαρτσελόνα του φίλου του, Λουίς Ενρίκε, φιλοξενεί το βράδυ της Τετάρτης την Μπάγερν Μονάχου, στην πρώτη μεταξύ τους "μάχη" για τα ημιτελικά του Champions League 2014-15.

Η τελευταία φορά που Καταλανοί και Βαυαροί είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους ήταν και πάλι στα ημιτελικά της διοργάνωσης την σεζόν 2012-2013, την χρονιά δηλαδή που ο Γκουαρδιόλα ξεκουραζόταν.

Τότε, οι Γερμανοί είχαν θριαμβεύσει, καθώς πέρασαν στον τελικό με συνολικό σκορ 7-0, επικρατώντας με 4-0 στο Μόναχο και με 3-0 στην Βαρκελώνη.

Έχουν παίξει άλλες 3 χρονιές, δύο ακόμη σε νοκ-άουτ και μία σε όμιλο. Το 1996 στα ημιτελικά του UEFA Cup η Μπάγερν πήρε την πρόκριση, στον όμιλο του CL το 1998 οι Γερμανοί πήραν δύο νίκες, ενώ στην μοναδική φορά που η Μπαρτσελόνα υπερίσχυσε ήταν στα προημιτελικά του Champions League το 2009.

Η Μπάγερν είναι για 4η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά και αναζητά την συμμετοχή της για 11η φορά σε τελικό και το 6ο τρόπαιό της, ενώ η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στους "4" της Ευρώπης για 20ή φορά και ψάχνει τον 8ο τελικό της και το 5ο τρόπαιο.

Λουίς Ενρίκε: "Μου αρέσει η λέξη τρεμπλ"

Γκουαρδιόλα: "Δεν υπάρχει προπονητής και σύστημα για τον Μέσι"

Μέσι: "Μας ξέρει καλά ο Γκουαρδιόλα"

Νόιερ: "Θα δείξω στον Μέσι ποιος είναι το αφεντικό"

Preview: Μπαρτσελόνα - Μπάγερν
Preview: Μπαρτσελόνα - Μπάγερν

Με μάσκα ο Λεβαντόβσκι

Το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα για την Μπαρτσελόνα είναι η απουσία του Ζερεμί Ματιέ λόγω προβλήματος στον αχίλλειο, ενώ για την Μπάγερν απουσιάζουν οι Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Ρόμπεν, Ριμπερί, Ρόντε και Στάρκε (όλοι τραυματίες).

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, όμως αναμένεται να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης των Βαυαρών, φορώντας προστατευτική μάσκα.

Οι πιθανές 11άδες

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπενατιά, Μπερνάτ, Λαμ, Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τόμας Μίλερ, Γκέτσε, Λεβαντόβσκι.

Preview: Μπαρτσελόνα - Μπάγερν
Preview: Μπαρτσελόνα - Μπάγερν

Τα πρώτα ματς των ημιτελικών:

Τρίτη 5/5

Γιουβέντους - Ρεάλ 2-1

Τετάρτη 6/5

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν

*ώρα έναρξης 21:45, ρεβάνς σε μία εβδομάδα

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Κάρλος Τέβες (Γιουβέντους)

6 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο)

4 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)

Νανί (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ