CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Μπάγερν - Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Preview: Μπάγερν - Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Σέντρα στα προημιτελικά του Champions League το βράδυ της Τρίτης με τη Μπάγερν να υποδέχεται τη Μπενφίκα και τη Μπαρτσελόνα να φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης. Δείτε στοιχεία, δηλώσεις και πιθανές 11άδες...

Η ώρα για τα προημιτελικά του Champions League έφτασε. Το βράδυ της Τρίτης διεξάγονται οι πρώτες "μάχες" σε Μόναχο και Βαρκελώνη, με τη Μπάγερν να υποδέχεται τη Μπενφίκα και τη Μπαρτσελόνα να φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι ιστορία και η δυναμική δείχνουν Μπάγερν, η οποία όμως φοβάται τους Ζόνας-Μήτρογλου και ο Γκουαρδιόλα χρίζει φαβορί την Μπενφίκα, ενώ στον ισπανικό εμφύλιο η Ατλέτικο έχει αποδείξει πως μπορεί να αποκλείσει τους "μπλαουγκράνα".

Preview: Μπάγερν - Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Μπάγερν - Μπενφίκα

"Είμαι προπονητής της Μπάγερν και εμείς πάντα θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι, αλλά πραγματικά δε νομίζω πως είμαστε το φαβορί", τόνισε εκπλήσσοντας πολλούς ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην συνέντευξη τύπου. "Η Μπενφίκα παίζει καλά και με έχει εντυπωσιάσει. Έχουν πολύ καλά στατιστικά. Ξέρουν πάντα τι πρέπει να κάνουν. Μήτρογλου και Ζόνας είναι πολύ δυνατοί στην περιοχή, έχουν ποιότητα".

Ο Ρουί Βιτόρια από την άλλη είπε τα πράγματα όπως έχουν, καθώς ανέφερε πως η Μπάγερν είναι σε άλλο επίπεδο από την ομάδα του. Ξεκαθάρισε πως θα δώσει τα πάντα η Μπενφίκα, καθώς έχει πίστη, ενθουσιασμό και επιθυμία. Πάνω από όλα όμως θέλει αυτός και οι παίκτες να περάσουν καλά, ευχαριστηθούν τους προημιτελικούς.

Ο Μάνουελ Νόιερ τόνισε πως πρέπει να προσέξουν πολύ οι Βαυαροί τους Ζόνας και Μήτρογλου, καθώς έχουν πετύχει 47 γκολ μαζί φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ αργότερα ο Έλληνας άσος (πήγε επίσης στην συνέντευξη τύπου) τόνισε πως η δουλειά είναι ομαδική, αλλά αυτός και ο Ζόνας θέλουν περισσότερα!

Η Μπάγερν είναι για 27η φορά στα προημιτελικά και 5η σερί, ενώ η Μπενφίκα για 17η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 4 χρόνια. Όσον αφορά στην μεταξύ τους ιστορία, είναι η 4η φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες και στις 3 προηγούμενες σε νοκ-αουτ (2 ματς δηλαδή όπως τώρα) και στις τρεις περιπτώσεις είχαν προκριθεί οι Γερμανοί (1976, 1981 και 1995).

Ο Γκουαρδιόλα δεν έχει στην διάθεσή του τους Τζερόμ Μπόατενγκ και Μπάντστουμπερ, ενώ ανέτοιμοι είναι οι Ρόμπεν και Μπενατιά. Από την άλλη, ο Ρουί Βιτόρια έχει μάθει να ζει με τις απουσίες των έμπειρων, Ζούλιο Σέζαρ και Λουιζάο, αλλά και του Λισάντρο Λόπες.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΠΑΓΕΡΝ: Neuer; Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat; Alonso, Vidal; Coman, Ribéry (Costa); Müller, Lewandowski.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ederson; André Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu; Fejsa, Renato Sanches, Gaitán, Pizzi; Jonas, Mitroglou.

Preview: Μπάγερν - Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο
Preview: Μπάγερν - Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Μόνο μία φορά στα τελευταία 8 χρόνια η Μπαρτσελόνα δεν έχει παίξει στα ημιτελικά του Champions League και αυτή ήταν πρόπερσι (2014), όταν και την είχε αποκλείσει η Ατλέτικο στα προημιτελικά.

Στην μοναδικό τους ευρωπαϊκό... αντάμωμα οι "ροχιμπλάνκος" είχαν πάρει ισοπαλία με 1-1 στην Βαρκελώνη την Πρωταπριλιά (71' Νειμάρ / 56' Ντιέγκο) και νίκησαν με 1-0 οχτώ μέρες αργότερα (5' Κόκε).

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από την ήττα στο "Καμπ Νόου" από την Ρεάλ, έσπασε το αήττητο μετά από 39 ματς και ο Λουίς Ενρίκε παραδέχτηκε πως είχε ξεχάσει πως είναι να χάνεις! Ξέρει φυσικά πόσο επικίνδυνη είναι η Ατλέτικο, την έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές η ομάδα του, αλλά έχει τα... μάτια του ανοικτά, καθώς εκτιμά πως δεν αποκλείεται η ομάδα της Μαδρίτης να παίξει διαφορετικά από ό,τι συνήθως.

Ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε δεν περιμένει εκπλήξεις από την Μπαρτσελόνα, ελπίζει πως αυτή θα αντιμετωπίσει την καλύτερη δυνατή Ατλέτικο και μάλιστα τόνισε πως οι παίκτες του πρέπει να καταλάβουν πως κάθε λεπτό στο γήπεδο θα είναι μια αιωνιότητα!

Σάντρο, Αντριάνο και Ματιέ είναι οι απουσίες για την Μπαρτσελόνα, με την 11άδα του Λουίς Ενρίκε να είναι η κλασική, ενώ ο Σιμεόνε, εκτός του Τιάγκο Μέντες που έχει σπάσει το πόδι του, ίσως δεν έχει στην διάθεσή του και τους Σάβιτς, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Όλιβερ Τόρες και Χεσούς Γκάμεθ.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στους "8" της Ευρώπης για 9η σερί χρονιά και 20ή στην ιστορία της, ενώ η Ατλέτικο για 3η σερί και συνολικά 8η στην ιστορία της.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets; Rakitić, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Oblak; Juanfran, Lucas Hernández, Godín, Filipe Luís; Gabi, Saúl, Augusto, Koke; Griezmann, Torres.

Preview: Μπάγερν - Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο
Preview: Μπάγερν - Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Τα πρώτα ματς των προημιτελικών:

Τρίτη

Μπάγερν - Μπενφίκα

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο

Τετάρτη

Βόλφσμπουργκ - Ρεάλ

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι

*σέντρα στις 21:45 σε όλα τα ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

13 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

7 γκολ

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

6 γκολ

Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Χαβιέρ Ερνάντες (Λεβερκούζεν)

4 γκολ

Χουλκ (Ζενίτ)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)

Φελίπε Πάρντο (Ολυμπιακός)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Γιούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ