CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Μπάγερν - Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ

Preview: Μπάγερν - Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ

Το βράδυ της Τετάρτης συμπληρώνονται τα προημιτελικά του Champions League με τα τελευταία δύο εισιτήρια να δίνονται σε Μπαρτσελόνα ή Άρσεναλ και Μπάγερν ή Γιουβέντους. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες

Βόλφσμπουργκ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα, Παρί Σεν-Ζερμέν, Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο Μαδρίτης περιμένουν τα μάθουν το βράδυ της Τετάρτης τις τελευταίες δύο ομάδες με τις οποίες θα μπουν στην κληρωτίδα για τα προημιτελικά του Champions League (Παρασκευή 18 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι).

Η φάση των "16" λοιπόν ολοκληρώνεται απόψε με τις αναμετρήσεις, Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ και Μπάγερν - Γιουβέντους, με τους Καταλανούς να είναι μεγάλο φαβορί μετά την επικράτηση με 2-0 στο Λονδίνο, ενώ το 2-2 του Τορίνο υπόσχεται μεγάλη "μάχη" στο Μόναχο, ίσως σε χιονισμένο τοπίο.

BARCELONA, SPAIN - MARCH 15:  Arsene Wenger manager of Arsenal looks on during an Arsenal press conference ahead of their UEFA Champions League round of 16 second leg match against Barcelona at Camp Nou on March 15, 2016 in Barcelona, Spain.  (Photo by David Ramos/Getty Images)
BARCELONA, SPAIN - MARCH 15: Arsene Wenger manager of Arsenal looks on during an Arsenal press conference ahead of their UEFA Champions League round of 16 second leg match against Barcelona at Camp Nou on March 15, 2016 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images) GETTY IMAGES

Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ

Ο Λουίς Ενρίκε προσπαθεί να πείσει τους παίκτες του πως παρά τη νίκη με 2-0 στο Λονδίνο πριν τρεις εβδομάδες η πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League δεν θα είναι εύκολη.

Η Μπαρτσελόνα είναι αήττητη στα 37 τελευταία ματς και έχει 8 σερί νίκες, θυμίζουμε πως είναι η κάτοχος του τροπαίου, ενώ αν δεν γίνει η μεγάλη έκπληξη, θα προκριθεί στους "8" για 9η σερί χρονιά και συνολικά 20ή στην ιστορία της.

Η Άρσεναλ από την άλλη, αν δεν κάνει το θαύμα, θα αποκλειστεί στους "16" για 6η σερί χρονιά, ενώ αν τελικά το θαύμα γίνει, θα βρεθεί στα προημιτελικά για 8η φορά στην ιστορία της.

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει στους Τσεχ, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Καθόρλα, Ροσίτσκι και Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, ενώ ο Κοσιελνί επέστρεψε στις προπονήσεις και αναμένεται να είναι ο παρτενέρ του Μέρτεζακερ στην άμυνα.

Τιμωρημένος είναι ο Πικέ, έτσι μάλλον ο Ματιέ θα είναι με τον Μαστσεράνο στο κέντρο της άμυνας της "Μπάρτσα" ενώ ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει στην διάθεσή του και τους τραυματίες, Ραφίνια και Σάντρο.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ter Stegen; Alves, Mathieu, Mascherano, Alba; Busquets; Rakitić, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ospina; Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Coquelin, Elneny; Campbell, Özil, Sánchez; Giroud.

Preview: Μπάγερν - Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ

Μπάγερν - Γιουβέντους

Η Μπάγερν έχει μία ήττα στα τελευταία 15 ματς, η Γιουβέντους μία στα τελευταία 19 και μετά το 2-2 στο Τορίνο, αναμένεται μεγάλη "μάχη" και στο Μόναχο, παρά τις σημαντικές απουσίες των Ιταλών.

Ντιμπάλα, Μαρκίζιο, Κιελίνι και Μαρτίν Κάσερες είναι εκτός πλάνων του Μαξ Αλέγκρι λόγω τραυματισμών, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μάντζουκιτς.

Αν ο Κροάτης κριθεί έτοιμος, τότε θα παίξει στην επίθεση μαζί με τον Μοράτα. Αν όχι, θα παίξει ο Τζάτζα, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και αλλαγή συστήματος με τον Ισπανό μόνο στην κορυφή.

Κλασικά τα προβλήματα στην άμυνα για τον Γκουαρδιόλα, καθώς οι Τζερόμ Μπόατενγκ και Μπάντστουμπερ είναι τραυματίες, ενώ ο Χάβι Μαρτίνεθ είναι ανέτοιμος. Όσον αφορά στον Φρανκ Ριμπερί και ο ίδιος και ο προπονητής του ανέφεραν στην συνέντευξη τύπου πως είναι μια χαρά και μπορεί να παίξει από την αρχή.

Αν η Μπάγερν τα καταφέρει, θα προκριθεί στα προημιτελικά για 5η σερί χρονιά (8η στις τελευταίες 9 σεζόν) και συνολικά 27η στην ιστορία της. Για την Γιουβέντους θα είναι η 17η πρόκριση στους "8" της Ευρώπης.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΠΑΓΕΡΝ: Neuer; Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat; Vidal, Alonso; Robben, Müller, Costa; Lewandowski.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra; Cuadrado, Khedira, Hernanes, Pogba; Morata, Mandžukić.

Preview: Μπάγερν - Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ

Οι ρεβάνς των "16":

Τρίτη 8/3

Βόλφσμπουργκ - Γάνδη 1-0 [ 3-2 ]

Ρεάλ - Ρόμα 2-0 [ 2-0 ]

Τετάρτη 9/3

Ζενίτ - Μπενφίκα 1-2 [ 0-1 ]

Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-2 [ 1-2 ]

Τρίτη 15/3

Ατλέτικο - Αϊντχόφεν 0-0 [8-7 πέν.] [ 0-0 ]

Μάντσεστερ Σίτι - Ντινάμο Κιέβου 0-0 [ 3-1 ]

Τετάρτη 16/3

Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ [ 2-0 ]

Μπάγερν - Γιουβέντους [ 2-2 ]

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (με λινκ για την ανασκόπηση)

Ο πίνακας των σκόρερς

13 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

6 γκολ

Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

5 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Χαβιέρ Ερνάντες (Λεβερκούζεν)

4 γκολ

Χουλκ (Ζενίτ)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)

Φελίπε Πάρντο (Ολυμπιακός)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Γιούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ