CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Μονακό - Γιουβέντους

Preview: Μονακό - Γιουβέντους

Η Μονακό υποδέχεται τη Γιουβέντους στο "Stade Louis II", στην πρώτη μεταξύ τους "μάχη" για τα ημιτελικά του Champions League. Διαβάστε στοιχεία, δηλώσεις και πιθανές 11άδες...

Έπειτα από το πρώτο ντέρμπι της Μαδρίτης και το σόου του Κριστιάνο Ρονάλντο, έφτασε η ώρα για την πρώτη μονομαχία στα ημιτελικά του Champions League μεταξύ Μονακό και Γιουβέντους.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει οδηγήσει τους Μονεγάσκους για 4η φορά στην ιστορία τους στους "4" της Ευρώπης, επιστρέφοντας στα ημιτελικά μετά από 13 χρόνια, όταν είχαν φτάσει στο μοναδικό τους τελικό το 2004 και είχαν χάσει από την Πόρτο (1994 και 1998 οι πρώτες παρουσίες στα ημιτελικά).

Η Γιουβέντους βρίσκεται στην 4άδα για 12η φορά και φιλοδοξεί να παίξει σε τελικό για 2η φορά στα 3 τελευταία χρόνια. Αν τα καταφέρει θα είναι ο 9ος τελικός της "γηραιάς κυρίας", ενώ στους 8 που έχει αγωνιστεί έχει κατακτήσει δύο φορές την κορυφή της Ευρώπης (1985, 1996).

Στις προηγούμενες 11 φορές που η ιταλική ομάδα έπαιξε στα ημιτελικά, μόλις μία φορά πήρε εκτός έδρας νίκη, ενώ αυτή είναι η τρίτη φορά που έχουμε το συγκεκριμένο ζευγάρι νοκ-άουτ ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Και οι δύο ήταν για το Champions League και οι δύο είχαν βρει νικήτρια την Γιουβέντους, στα ημιτελικά της σεζόν 1997-1998 και στα προημιτελικά της σεζόν 2014-2015.

Πριν δύο χρόνια λοιπόν, ο πρώτος προημιτελικός ήταν στο Τορίνο, η "Γιούβε" είχε νικήσει 1-0 με πέναλτι του Αρτούρο Βιδάλ και η ρεβάνς στο Μονακό ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Ζαρντίμ και Αλέγκρι

"Ελπίζω πως θα γίνουμε η πρώτη ομάδα που νικάει φέτος τη Μονακό στην έδρα της σε αυτή την διοργάνωση. Παίζουν ποδόσφαιρο... κατά μέτωπο και είναι αρκετά διαφορετική ομάδα από αυτήν που αντιμετωπίσαμε πριν δύο χρόνια", τόνισε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Preview: Μονακό - Γιουβέντους

"Όπως το πιστεύει ο Μπουφόν για την Γιουβέντους, έτσι πιστεύω κι εγώ πως η Μονακό θα σκοράρει στην ρεβάνς του Τορίνο. Βάλαμε 3 γκολ στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι και της Ντόρμουντ, αλλά και δύο στην έδρα της Τότεναμ", τόνισε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, αφού είπε τα καλύτερα για την Γιουβέντους.

Preview: Μονακό - Γιουβέντους

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε πως η συμμετοχή του Μπακαγιοκό θα εξαρτηθεί την τελευταία στιγμή και πως πιθανότατα θα χρειαστεί προστατευτική μάσκα (έχει σπάσει τη μύτη του).

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή και του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και νοκ-άουτ είναι οι Μποσίλια και Καρίγιο, ενώ ο Αλέγκρι δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο, Σάμι Κεντίρα και στους τραυματίες, Μάρκο Πιάτσα, Ντανιέλε Ρουγκάνι.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΟΝΑΚΟ: Subašić; Mendy, Jemerson, Glik, Touré; Fabinho, Bakayoko, Bernardo Silva, Lemar; Mbappé, Falcao.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Buffon; Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Pjanić, Marchisio; Cuadrado, Dybala, Mandžukić; Higuaín.

Τα πρώτα ματς των ημιτελικών:

Τρίτη

Ρεάλ - Ατλέτικο 3-0

Τετάρτη

Μονακό - Γιουβέντους (21:45)

*οι ρεβάνς σε μία εβδομάδα

Ο πίνακας των σκόρερς

11 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

10 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

8 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

7 γκολ

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Κιλιάν Εμ'Μπαπέ (Μονακό)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Σαούλ (Ατλέτικο)

Άλβαρο Μοράτα (Ρεάλ)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Αρτούρο Βιδάλ (Μπάγερν)

Σίνζι Καγκάουα (Ντόρτμουντ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

photos: juventus.com / as monaco twitter

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ