CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Λέστερ - Σεβίλλη, Γιουβέντους - Πόρτο

Porto's goalkeeper Iker Casillas, right, and Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon greet each other at the end of the Champions League round of 16, first leg, soccer match between FC Porto and Juventus at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, Feb. 22, 2017. (AP Photo/Paulo Duarte)
Porto's goalkeeper Iker Casillas, right, and Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon greet each other at the end of the Champions League round of 16, first leg, soccer match between FC Porto and Juventus at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, Feb. 22, 2017. (AP Photo/Paulo Duarte) AP

Το 5ο και το 6ο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League θα δοθούν απόψε, με την Πόρτο να φαντάζει δύσκολο να το στερήσει από την Γιουβέντους, ενώ αμφίρροπη είναι η "μάχη" της Λέστερ με τη Σεβίλλη. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες...

Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Ντόρτμουντ είναι στα προημιτελικά του Champions League από την προηγούμενη εβδομάδα και απόψε θα δοθούν δύο ακόμη εισιτήρια για τους "8".

Δύσκολα η Γιουβέντους δεν θα πάρει το ένα από αυτά τα δύο εισιτήρια, καθώς είχε νικήσει 2-0 την Πόρτο στην Πορτογαλία, ενώ η πρόβλεψη στο Λέστερ - Σεβίλλη είναι δύσκολη, καθώς οι Ισπανοί είχαν νικήσει 2-1 στην έδρα τους και ένα γκολ είναι αρκετό για τους Άγγλους στην ρεβάνς, αν κρατήσουν φυσικά το "μηδέν" στην άμυνα.

Preview: Λέστερ - Σεβίλλη, Γιουβέντους - Πόρτο

Γιουβέντους - Πόρτο

Η Γιουβέντους έχει νικήσει 2-0 στο πρώτο ματς του "Dragão", χάρη στα τέρματα των Μάρκο Πιάτσα και Ντάνι Άλβες, έτσι φαντάζει πολύ δύσκολο να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League για 17η φορά στην ιστορία της, ενώ αν η Πόρτο κάνει την ανατροπή θα βρεθεί στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για 9η φορά.

Πόρτο και Γιουβέντους τίθενται αντιμέτωπες πρώτη φορά σε διπλά νοκ-άουτ ματς. Στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1984 οι Ιταλοί είχαν νικήσει 2-1, ενώ στον όμιλο του 2001 είχαν νικήσει 3-1 στην Ιταλία και το ματς στο Πόρτο είχε ολοκληρωθεί χωρίς σκορ.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν υπολογίζει στον Στουράρο, ενώ ίσως στερηθεί και τον Κιελίνι, ενώ ο Νούνο Εσπίριτο Σάντος δεν έχει στις υπηρεσίες του μόνο τον Αλέξ Τέλες, λόγω τιμωρίας.

Οι πιθανές συνθέσεις της UEFA

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Alex Sandro; Marchisio, Khedira; Cuadrado, Dybala, Mandžukić; Higuaín.

ΠΟΡΤΟ: Casillas; Maxi Pereira, Marcano, Felipe, Layún; Danilo, André André, Óliver Torres; Brahimi, André Silva, Soares.

Πρόταση: Ημίχρονο/Τελικό 1/1 (απόδοση 2.50)

Preview: Λέστερ - Σεβίλλη, Γιουβέντους - Πόρτο

Λέστερ - Σεβίλλη

Η Σεβίλλη έχει να βρεθεί στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης από το 1958 (πρώτη και τελευταία φορά) και στη φάση των "16" έχει δύο συμμετοχές και ισάριθμους αποκλεισμούς (2008 και 2010). Προφανώς το 1958 δεν υπήρχαν νοκ-άουτ στους "16".

Ακόμη πιο ιστορική θα είναι ενδεχόμενη πρόκριση της Λέστερ, καθώς για πρώτη φορά παίρνει μέρος σε νοκ-άουτ γύρο και πρώτη φορά παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την άνοιξη, την ώρα που δίνει "μάχη" παραμονής στην Premier League.

Θυμίζουμε πως οι Ισπανοί έχουν το προβάδισμα μετά το 2-1 στην έδρα τους, αλλά το γκολ του Τζέιμι Βάρντι δίνει πολλές ελπίδες στις "αλεπούδες", καθώς με 1-0 προκρίνονται.

Στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς ο Κρεγκ Σέικσπιρ ουσιαστικά δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθως δεν λογίζονται προβλήματα οι απουσία των Μεντί και Ουαγκέ.

Ο Χόρχε Σαμπαόλι θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Τρεμουλινάς, ενώ οι Βιέτο και Ντανιέλ Καρίσο είναι καιρό τραυματίες και είναι μάλιστα εκτός ευρωπαϊκού ρόστερ.

Οι πιθανές συνθέσεις της UEFA

ΛΕΣΤΕΡ: Schmeichel; Simpson, Morgan, Huth, Fuchs; Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton; Okazaki, Vardy.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Rico; Pareja, Rami, Mercado; Mariano, N'Zonzi, Nasri, Escudero; Iborra; Jovetić, Vitolo.

Πρόταση: Under 2.5 (απόδοση 2.12)

Preview: Λέστερ - Σεβίλλη, Γιουβέντους - Πόρτο

Οι ρεβάνς των "16":

Τρίτη (7/3)

Νάπολι - Ρεάλ 1-3 [ 1-3 ]

Άρσεναλ - Μπάγερν 1-5 [ 1-5 ]

Τετάρτη (8/3)

Ντόρτμουντ - Μπενφίκα 4-0 [ 0-1 ]

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν-Ζερμέν 6-1 [ 0-4 ]

Τρίτη (14/3)

Γιουβέντους - Πόρτο [ 2-0 ]

Λέστερ - Σεβίλλη [ 1-2 ]

Τετάρτη (15/3)

Μονακό - Μάντσεστερ Σίτι [ 3-5 ]

Ατλέτικο - Λεβερκούζεν [ 4-2 ]

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**σε αγκύλη το αποτέλεσμα του 1ου ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

11 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

8 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

7 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

AP Photo/Paulo Duarte

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ