CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Champions League (day 6 - part 2)

Preview: Champions League (day 6 - part 2)

Φινάλε των ομίλων του Champions League απόψε, με τις Πόρτο, Κοπεγχάγη, Λιόν και Σεβίλλη να διεκδικούν τα τελευταία 2 εισιτήρια για τους "16", ενώ Ρεάλ και Ντόρτμουντ συγκρούονται στη Μαδρίτη με έπαθλο την κορυφή! Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες

Ολοκληρώνεται απόψε η φάση των ομίλων του Champions League 2016-2017, με την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής στους τέσσερις τελευταίους ομίλους (E, F, G και H).

Οι 14 από τις 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στην διοργάνωση είναι ήδη γνωστές και τέσσερις σύλλογοι το βράδυ της Τετάρτης διεκδικούν τα 2 εναπομείναντα εισιτήρια.

Το ένα εισιτήριο διεκδικούν στον 7ο όμιλο (G) οι Πόρτο και Κοπεγχάγη, ενώ το άλλο διεκδικούν στον 8ο όμιλο (H) οι Λιόν και Σεβίλλη.

Λιόν και Σεβίλλη μάλιστα τίθενται αντιμέτωπες στην Γαλλία και φυσικά αυτό είναι το ματς της βραδιάς, ματς που μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο COSMOTE SPORT 6HD .

Ρεάλ και Ντόρτμουντ "συγκρούονται" στη Μαδρίτη με έπαθλο την κατάκτηση της κορυφής, ενώ Τότεναμ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα δώσουν "μάχη" στο Λονδίνο για το ποια θα συνεχίσει στο Europa League.

Μία ακόμη μαγική ποδοσφαιρική βραδιά προμηνύεται στα κανάλια της COSMOTE TV, όπου υπάρχει η επιλογή "λεπτό προς λεπτό" του COSMOTE SPORT 1HD για αυτούς που θέλουν άμεσα να δουν κάθε γκολ.

Λεβερκούζεν - Μονακό

Λεβερκούζεν και Μονακό έχουν αμφότερες προκριθεί στους "16" του Champions League, με τους Μονεγάσκους να έχουν εξασφαλίσει την κορυφή, καθώς έχουν 4 βαθμούς περισσότερους.

Φόλαντ, Μεχμέντι, Καμπλ, Μπέντερ και Μπελαραμπί δεν υπολογίζονται από τον Ρόγκερ Σμιντ, λόγω τραυματισμού, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Εμέρ Τοπράκ.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα ξεκουράσει τους Φαλκάο, Μπερνάρντο Σίλβα, Φαμπίνιο, Γκλικ και Σιντιμπέ, ενώ τραυματίας είναι ο Σούμπασιτς, έτσι στο τέρματα θα βρίσκεται ο Ντε Σάνκτις.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Leno; Henrichs, Jedvaj, Dragović, Wendell; Havertz, Aránguiz, Baumgartlinger, Brandt, Hakan Çalhanoğlu, Hernández.

ΜΟΝΑΚΟ: De Sanctis; Jemerson, Diallo, Mendy, Raggi; Dirar, Moutinho, Bakayoko, Boschilia; Carrillo, Germain.

Preview: Champions League (day 6 - part 2)

Τότεναμ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

"Μάχη" για το Europa League στο Λονδίνο, με την Τότεναμ να έχει έναν βαθμό περισσότερο από την ΤΣΣΚΑ, έτσι η ομάδα της Μόσχας μόνο με το "διπλό" μπορεί να πάρει την 3η θέση και να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Λαμέλα, Ντέιβις και Γιάνσεν δεν είναι στην διάθεση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ενώ για τον Λεοντίν Σλούτσκι απουσιάζουν οι Τσάουνα, Πομαζούν και Ερεμένκο (τιμωρημένος).

Αυτό το ματς θα είναι το 301ο και τελευταίο του Λεοντίν Σλούτσκι στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ μετά από 7 χρόνια παρουσίας στην ομάδα του στρατού!

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΤΟΤΕΝΑΜ: Lloris; Trippier, Wimmer, Carter-Vickers, Rose; Winks, Carroll; N'Koudou, Onomah, Son; Kane.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Akinfeev; Nababkin, V. Berezutski, A. Berezutski, Schennikov; Natcho, Golovin, Tošić, Wernbloom, Milanov; Traoré.

Preview: Champions League (day 6 - part 2)

Ρεάλ - Ντόρτμουντ

Στον 6ο όμιλο έχουμε "μάχη" κορυφής στη Μαδρίτη. Ρεάλ και Ντόρτμουντ έχουν προκριθεί στους "16", οι Ισπανοί έχουν 11 βαθμούς και οι Γερμανοί 13. Νίκη της Ρεάλ σημαίνει κατάκτηση της 1ης θέσης, ενώ ισοπαλία και "διπλό" σημαίνουν πρωτιά για τους Βεστφαλούς.

Στο 50ό του ματς στον πάγκο της Ρεάλ ο Ζινεντίν Ζιντάν θα στερηθεί τους Μπέιλ, Κρόος και Μοράτα, ενώ ο Τόμας Τούχελ τους Γκέτσε, Μπούρκι, Γκερέιρο, Σούμποτιτς, Καγκάουα, Νουρί Σαχίν και Σβεν Μπέντερ.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΡΕΑΛ: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Kovačić, Casemiro, Modrić; Vázquez, Benzema, Ronaldo.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Weidenfeller; Ginter, Papastathopoulos, Bartra; Piszczek, Schmelzer; Weigl, Castro; Dembélé, Reus; Aubameyang.

Preview: Champions League (day 6 - part 2)

Λέγκια - Σπόρτινγκ

Η Λέγκια υποδέχεται την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και μόνο με νίκη την προσπερνά και παίρνει αυτή την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League. Η Πορτογάλοι έχουν 3 βαθμούς και οι Πολωνοί έχουν έναν.

Ο Γιάτσεκ Μαγκιέρα δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο, Σιμάνσκι και ίσως στερηθεί και τους Γκιλιέρμε, Χλούσεκ, ενώ ο Ζόρζε Ζεζούς έχει δύο τιμωρημένους, τους Βιέιρα και Ζοάο Περέιρα, δύο τραυματίες, τους Τζόελ Κάμπελ και Στσελότο, αλλά και έναν νοκ-άουτ με ίωση, τον Άλαν Ρουίς.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΛΕΓΚΙΑ: Malarz; Bereszyński, Pazdan, Rzeźniczak, Hlousek; Guilherme, Moulin, Odjidja-Ofoe, Radović, Kucharczyk; Prijović.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Rui Patrício; Ricardo Esgaio, Coates, Ruben Semedo, Zeegelaar; Wiliam Carvalho, Adrien Silva, Gelson Martins, Bruno César, Bryan Ruiz; Bas Dost.

Preview: Champions League (day 6 - part 2)

Πόρτο - Λέστερ

Η Λέστερ παίζει αδιάφορη στο Πόρτο, καθώς έχει προκριθεί και έχει εξασφαλίσει την κορυφή. Το μόνο ίσως ενδιαφέρει τους Άγγλους είναι να διατηρήσουν το αήττητο (έχουν 4 νίκες και μία ισοπαλία).

Όσον αφορά στους "δράκους", είναι στην 2η θέση με 8 βαθμούς, η Κοπεγχάγη έχει 6, έτσι αν νικήσουν τη Λέστερ θα προκριθούν.

Ακόμη και με ήττα μπορούν να περάσουν, αν οι Δανοί δεν νικήσουν στο Μπριζ, ενώ με ισοπαλία η Πόρτο θα αποκλειστεί από το Champions League αν νικήσει η Κοπεγχάγη, καθώς μειονεκτεί στην ισοβαθμία.

Το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο είναι ο Οταβίνιο, ενώ ο Ρανιέρι θα ξεκουράσει τους Σλιμανί, Χουτ, Βάρντι, Μαχρέζ και Κιγκ (τραυματίες οι Σμάιχελ και Καπούστκα, αμφίβολη η συμμετοχή του Μεντί).

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΠΟΡΤΟ: Casillas; Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Layún; Corona, Danilo, Óliver Torres, Brahimi; Diogo Jota, André Silva.

ΛΕΣΤΕΡ: Zieler; Hernández, Morgan, Wasilewski, Chilwell; Gray, Drinkwater, Mendy, Albrighton; Musa, Okazaki.

Preview: Champions League (day 6 - part 2)

Μπριζ - Κοπεγχάγη

Η Μπριζ έχει μόνο ήττες, αυτό είναι φυσικά το τελευταίο ευρωπαϊκό της ματς για φέτος και θέλει απλά να μην τελειώσει τον όμιλο χωρίς βαθμό, καθαρά για λόγους γοήτρου.

Η Κοπεγχάγη παίξει ξεκάθαρα για τη νίκη, μόνο αυτή μπορεί να την δώσει την πρόκριση, συνδυασμό όμως με αποτυχία της Πόρτο (να μη νικήσουν δηλαδή οι Πορτογάλοι την Λέστερ).

Δεν είναι στην διάθεση του Μισέλ Πρεντ'ομ οι Ένχελς, Ντιαμπί, Ντε Μποκ και Ισκιέρδο, ενώ ο Στάλε Σόλμπακεν πήγε στο Βέλγιο χωρίς τους Αμάνκουα και Σανταντέρ.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΠΡΙΖ: Butelle; Van Rhijn, Poulain, Denswil, Cools; Vormer, Simons, Vanaken; Limbombe, Vossen, Refaelov.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Olsen; Ankersen, Johansson, Jørgensen, Augustinsson; Falk, Delaney, Kvist, Toutouh; Cornelius, Verbič.

Preview: Champions League (day 6 - part 2)

Λιόν - Σεβίλλη

Μεγάλο ματς στην Γαλλία, με την Λιόν να υποδέχεται την Σεβίλλη, έχοντας τρεις βαθμούς λιγότερους και την Γιουβέντους να έχει ήδη προκριθεί.

Η Λιόν για να προκριθεί πρέπει να νικήσει με δύο γκολ διαφορά (ή περισσότερα). Τότε θα προσπεράσει την Σεβίλλη στην ισοβαθμία!

Στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην Ισπανία η Σεβίλλη είχε νικήσει 1-0, αλλά νίκη με το ίδιο σκορ για τη Λιόν δεν φτάνει, καθώς θα αποκλειστεί στην διαφορά τερμάτων (το 2ο κριτήριο μετά τα μεταξύ τους ματς).

Αν η Σεβίλλη πάρει το "διπλό", εκτός από την πρόκριση θα κατακτήσει και την κορυφή, αν η Γιουβέντους δε νικήσει τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Ζαλέ και Μαμάνα είναι στο απουσιολόγιο του Μπρουνό Ζενεσιό, ενώ σε αυτό του Χόρχε Σαμπαόλι είναι οι Τρεμουλινάς, Κάρλος Φερνάντεθ και ο τιμωρημένος, Φράνκο Βάσκες (αμφίβολη η συμμετοχή του Ντανιέλ Καρίσο).

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΛΙΟΝ: Lopes; Rafael, Yanga-Mbiwa, Diakhaby, Rybus; Darder, Gonalons, Tolisso; Ghezzal, Lacazette, Valbuena.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Sergio Rico; Mercado, Pareja, Rami; Mariano, N'Zonzi, Nasri, Escudero; Sarabia, Vietto, Vitolo.

Preview: Champions League (day 6 - part 2)

Γιουβέντους - Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ έχει μόνο ήττες και φυσικά απόψε τερματίζεται η φετινή της ευρωπαϊκή πορεία.

Η Γιουβέντους έχει προκριθεί στους "16" του Champions League, αλλά θέλει τη νίκη, με την οποία θα εξασφαλίσει την κορυφή.

Ακόμη και με ήττα (ή ισοπαλία) πάντως η "Γιούβε" μπορεί να τερματίσει πρώτη, αρκεί να μη νικήσει η Σεβίλλη στο Λιόν.

Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Ντάνι Άλβες και Πιάτσα είναι τραυματίας, ενώ δύσκολα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα χρησιμοποιήσει τον ανέτοιμο, Ντιμπάλα. Όσον αφορά στον Ιβάιλο Πέτεφ, δεν υπολογίζει στους Ζόνας, Λόβρεν (τιμωρημένοι), Άντολιτς και Γκονσάλο Σάντος (τραυματίας), ενώ σπασμένη μύτη έχει ο Ματσέλ.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Buffon; Sturaro, Benatia, Rugani, Evra; Lemina, Hernanes, Marchisio; Cuadrado, Mandžukić, Higuaín.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Livaković; Stojanovič, Sigali, Benković, Pivarić; Soudani, Knežević, Gojak, Pavičić, Ćorić; Fernandes.

Preview: Champions League (day 6 - part 2)

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όλα τα ματς στην 2η μέρα της 6ης αγωνιστικής του Champions League ξεκινούν στις 21:45.

Στην καρτέλα με το πρόγραμμα που ακολουθεί υπάρχει και το τηλεοπτικό κανάλι που μπορείτε να δείτε Live τα ματς.

Σε όσα δεν αναφέρεται κανάλι θα είναι στο "λεπτό προς λεπτό" του COSMOTE SPORT 1HD, αλλά βέβαια για την εξέλιξη όλων των αγώνων θα ενημερώνεστε και από το LIVE του Sport24.gr...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης:

Group E

Λεβερκούζεν - Μονακό [COSMOTE SPORT 3HD]

Τότεναμ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας [COSMOTE SPORT 4HD]

Group F

Ρεάλ - Ντόρτμουντ [COSMOTE SPORT 2HD / ΕΡΤ1]

Λέγκια - Σπόρτινγκ [COSMOTE SPORT 8HD]

Group G

Μπριζ - Κοπεγχάγη

Πόρτο - Λέστερ [COSMOTE SPORT 7HD]

Group H

Λιόν - Σεβίλλη [COSMOTE SPORT 6HD]

Γιουβέντους - Ντίναμο Ζάγκρεμπ [COSMOTE SPORT 5HD]

Τα αποτελέσματα της Τρίτης:

Group A

Παρί Σεν-Ζερμέν - Λουντογκόρετς 2-2

Βασιλεία - Άρσεναλ 1-4

Group B

Ντινάμο Κιέβου - Μπεσίκτας 6-0

Μπενφίκα - Νάπολι 1-2

Group C

Μπαρτσελόνα - Γκλάντμπαχ 4-0

Μάντσεστερ Σίτι - Σέλτικ 1-1

Group D

Μπάγερν - Ατλέτικο 1-0

Αϊντχόφεν - Ροστόβ 0-0

Οι βαθμολογίες

Group A

1. Άρσεναλ 14 (18-6)

2. Παρί Σεν-Ζερμέν 12 (13-7)

3. Λουντογκόρετς 3 (6-15)

4. Βασιλεία 2 (3-12)

Group B

1. Νάπολι 11 (11-8)

2. Μπενφίκα 8 (10-10)

3. Μπεσίκτας 7 (9-14)

4. Ντινάμο Κιέβου 5 (8-6)

Group C

1. Μπαρτσελόνα 15 (20-4)

2. Μάντσεστερ Σίτι 9 (12-10)

3. Γκλάντμπαχ 5 (5-12)

4. Σέλτικ 3 (5-16)

Group D

1. Ατλέτικο 15 (7-2)

2. Μπάγερν 12 (14-6)

3. Ροστόβ 5 (6-12)

4. Αϊντχόφεν 2 (4-11)

Group E

1. Μονακό 11 (9-4)

2. Λεβερκούζεν 7 (5-4)

3. Τότεναμ 4 (3-5)

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (4-8)

Group F

1. Ντόρτμουντ 13 (19-7)

2. Ρεάλ 11 (14-8)

3. Σπόρτινγκ 3 (5-7)

4. Λέγκια 1 (8-24)

Group G

1. Λέστερ 13 (7-1)

2. Πόρτο 8 (4-3)

3. Κοπεγχάγη 6 (5-2)

4. Μπριζ 0 (2-12)

Group H

1. Γιουβέντους 11 (9-2)

2. Σεβίλλη 10 (7-3)

3. Λιόν 7 (5-3)

4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (0-13)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

3 γκολ

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ