CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Champions League (day 5 - part 2)

Preview: Champions League (day 5 - part 2)

Η Λίβερπουλ παίζει στην Βουλγαρία ματς "φωτιά", περιμένοντας όμως και την 5η νίκη της Ρεάλ, όπως ο Ολυμπιακός περιμένει δώρο από Μάλμε. Έτοιμες για πρόκριση Λεβερκούζεν και Άρσεναλ. Δείτε πρόγραμμα, βαθμολογίες, στοιχεία και πιθανές 11άδες... (videos)

Εκτός από την Ατλέτικο που παίζει με τον Ολυμπιακό στην Μαδρίτη, το βράδυ της Τετάρτης άλλες τρεις ομάδες μπορούν να εξασφαλίσουν πρόκριση στους "16".

Αυτές είναι οι Βασιλεία, Λεβερκούζεν και Άρσεναλ. Η πρώτη πάντως θα πρέπει να νικήσει την Ρεάλ του... διψασμένου, Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ η Λίβερπουλ παίζοντας στην Βουλγαρία θα παρακαλά να μην χάσει έστω η Ρεάλ, έτσι ώστε περιμένοντας την Βασιλεία τελευταία αγωνιστική στο "Άνφιλντ" να έχει (θεωρητικά) το πάνω χέρι (αρκεί να μην έχει ηττηθεί από την Λουντογκόρετς).

Περιμένοντας δώρο από την Μάλμε

Την ώρα που Ολυμπιακός θα παίζει στην Μαδρίτη με την Ατλέτικο, η Μάλμε θα υποδέχεται την Γιουβέντους στο άλλο ματς του 1ου ομίλου.

Είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική ομάδα στο συγκεκριμένο ματς θέλει νίκη των Σουηδών, καθώς σε αυτήν την περίπτωση ακόμη και αν χάσει από την Ατλέτικο θα έχει το "πάνω χέρι" για την 2η θέση και νικώντας τελευταία αγωνιστική την Μάλμε στο "Καραϊσκάκης" θα περάσει στους "16" (υπερτερεί σε ισοβαθμία με "Γιούβε").

Βέβαια το να πάρει νίκη η Μάλμε φαντάζει πολύ δύσκολο, όμως παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια στο Champions League η Γιουβέντους δυσκολεύεται σε κάθε έδρα, ενώ ο Κάρλος Τέβες τόνισε πως ο αγωνιστικός χώρος είναι σε τραγική κατάσταση.

Μόνο ο Χάμαρ απουσιάζει από τα πλάνα του Άγκε Χαρέιντε λόγω τραυματισμού. Για τον Μάσιμο Αλέγκρι νοκ-άουτ είναι οι Κουατζού Ασαμόα, Μπαρτζάλι και Μαρτίν Κάσερες, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης οι Πέπε, Εβρά και Ογκμπόνα, αν και είναι στην αποστολή.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΑΛΜΕ: Olsen; Tinnerholm, Johansson, Helander, Ricardinho; Eriksson, Adu, Halsti, Forsberg; Rosenberg, Kiese Thelin.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Padoin; Marchisio, Pirlo, Pogba; Vidal; Tévez, Llorente/Morata.

Preview: Champions League (day 5 - part 2)

Μετά την Ρεάλ... ποιος;

Για για την Ρεάλ το ματς στην Βασιλεία έχει νόημα μόνο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ψάχνει ένα γκολ να φτάσει τον Ραούλ (71), ενώ ο Μέσι ήδη μετράει 74 στην διοργάνωση.

Η "βασίλισσα" με το "4 στα 4" έχει ήδη προκριθεί (πρέπει να χάσει 0-5 για να κινδυνεύει να χάσει την 1η θέση) και οι Ελβετοί είναι στην 2η θέση με 6 βαθμούς, ενώ από 3 έχουν Λίβερπουλ και Λουντογκόρετς που "συγκρούονται" στην Βουλγαρία, όπου ο χαμένος θα αποκλειστεί αν η Βασιλεία καταφέρει απλά να μην χάσει από την Ρεάλ.

Για να μάθουμε από απόψε την ομάδα που θα ακολουθήσει τους Μαδριλένους στους "16" θα πρέπει να νικήσει η Βασιλεία και να μη νικήσει η Λίβερπουλ (η Λουντογκόρετς μειονεκτεί στην ισοβαθμία με τους Ελβετούς).

Ο Πάουλο Σόουζα δεν υπολογίζει στους Ιβάνοφ και Στρέλερ, με την συμμετοχή του Τζάκα να είναι αμφίβολη, ενώ ο Κάρλο Αντσελότι άφησε στην Ισπανία για να ξεκουραστούν τους Πέπε και Κεντίρα, τραυματίες είναι οι Μόντριτς και Χεσέ, αμφίβολος ο Ιγιαραμέντι.

Μόνο ο Μπέζιακ απουσιάζει για την Λουντογκόρετς, αμφίβολος ο Σακό για Λίβερπουλ και εκτός "μάχης" οι Στάριτζ, Μπαλοτέλι, Φλάναγκαν και Σούσο.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Stoyanov; Júnior Caiçara, Terziev, Moţi, Minev; Dyakov, Fábio Espinho, Alexandrov, Abalo, Marcelinho; Hamza.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Mignolet; Manquillo, Škrtel, Lovren, Johnson/Moreno; Lallana, Gerrard, Henderson; Coutinho; Lambert, Sterling.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Vaclík; Schär, Suchý, Safari; Xhaka/Degen, Frei, Elneny, Gashi; Gonzalez, Zuffi; Embolo.

ΡΕΑΛ: Casillas; Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Isco, James; Bale, Ronaldo, Benzema.

Preview: Champions League (day 5 - part 2)

Ξέροντας το αποτέλεσμα στην Ρωσία

Η Μπάγερ αν δεν χάσει από την Μονακό στο Λεβερκούζεν εξασφαλίζει πρόκριση, αλλά αυτό θα το κάνει ακόμη και με ήττα, αρκεί νωρίτερα (19:00) να έχει λήξει ισόπαλο και το Ζενίτ - Μπενφίκα.

Με ισοπαλία λοιπόν στην Ρωσία η Λεβερκούζεν προκρίνεται αυτόματα, χωρίς να έχει παίξει, ενώ σε αυτό το σενάριο αν νικήσει η Μονακό στην Γερμανία, τότε θα είναι πολύ πιθανό στο τέλος να έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην 2η θέση με Μονακό, Ζενίτ και Μπενφίκα.

Για την Ζενίτ απουσιάζει ο Κερζακόβ, για την Μπενφίκα ο Ελιζέου, για την Λεβερκούζεν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Ράιναρτς, για την Μονακό οι Μπόρχα Λόπεθ και Κουρζαουά.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΖΕΝΙΤ: Lodygin; Anyukov, Garay, Lombaerts, Criscito; Witsel, Javi García, Rondón, Shatov, Danny; Hulk.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Júlio César; Maxi Pereira, Luisão, Jardel, André Almeida; Samaris, Enzo Pérez, Niko Gaitán, Eduardo Salvio; Anderson Talisca, Lima.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Leno; Hilbert, Toprak, Spahić, Boenisch; L Bender, Rolfes; Bellarabi, Çalhanoğlu, Son; Kiessling.

ΜΟΝΑΚΟ: Subašić; Fabinho, Carvalho, Raggi, Elderson; João Moutinho, Toulalan, Kondogbia; Ferreira-Carrasco, Berbatov, Dirar.

Preview: Champions League (day 5 - part 2)

Βολική η ισοπαλία στο Λονδίνο

Έχοντας 4 νίκες σε ισάριθμα ματς και εξασφαλισμένη την πρόκριση, η Ντόρτμουντ παίζει στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, όπου με ισοπαλία "κλειδώνει" και την πρωτιά.

Μια χαρά αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία και για την Άρσεναλ, καθώς με έναν βαθμό εξασφαλίσει και αυτή εισιτήριο για τους "16", καθώς η Άντερλεχτ αν νικήσει την Γαλατάσαράι θα είναι 3 βαθμούς πίσω από τους Άγγλους, αλλά μειονεκτεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Πάμε τώρα στις απουσίες... Άρσεναλ: Μεσούτ Εζίλ, Ντεμπουσί, Οσπίνα, Στσέσνι, Γουόλκοτ, Γούιλσιρ, Ντιαμπί (αμφίβολος Γουέλμπεκ). Ντόρτμουντ: Παπασταθόπουλος, Σβεν Μπέντερ, Ρόις, Χούμελς, Κιρχ, Νουρί Σαχίν (αμφίβολος Μπλαστσικόβσκι). Άντερλεχτ: Ματίας Σουάρες, Νάιτινκ (αμφίβολοι Ν'Σακαλά, Ντεφούρ). Γαλατάσαράι: Χακάν Μπαλτά, Τζεμαϊλί.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΑΡΣΕΝΑΛ: Martínez, Chambers, Koscielny, Mertesacker, Gibbs; Arteta, Ramsey; Oxlade-Chamberlain, Alexis Sánchez, Santi Cazorla; Welbeck.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Weidenfeller; Piszczek, Ginter, Subotić, Durm; Kehl, Gündoğan; Grosskreutz, Kagawa, Mkhitaryan; Aubameyang.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Proto; Vanden Borre, Mbemba, Deschacht, Acheampong; Defour/Kljestan, Tielemans; Najar, Praet, Conté; Mitrović.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Muslera; Alex Telles, Chedjou, Semih Kaya, Tarık Çamdal; Felipe Melo, Hamit Altıntop, Selçuk İnan; Sneijder, Yekta Kurtuluş, Burak.

Preview: Champions League (day 5 - part 2)

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όλα τα ματς στην 2η μέρα της 5ης αγωνιστικής του Champions League ξεκινούν στις 21:45, εκτός από το Ζενίτ - Μπενφίκα που ξεκινά στις 19:00.

Στην καρτέλα με το πρόγραμμα που ακολουθεί υπάρχει και το τηλεοπτικό κανάλι που μπορείτε να δείτε Live τα ματς.

Σε όσα δεν αναφέρεται κανάλι θα είναι στο "λεπτό προς λεπτό" του Novasports 4, αλλά βέβαια για την εξέλιξη όλων των αγώνων θα ενημερώνεστε και από το LIVE του Sport24.gr...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης:

Group A

Ατλέτικο - Ολυμπιακός [ΝΕΡΙΤ]

Μάλμε - Γιουβέντους [Novasports 2]

Group B

Λουντογκόρετς - Λίβερπουλ [Novasports 6]

Βασιλεία - Ρεάλ [Novasports 3]

Group C

Ζενίτ - Μπενφίκα (19:00) [Novasports 2]

Λεβερκούζεν - Μονακό [Novasports 7]

Group D

Άντερλεχτ - Γαλατάσαράι

Άρσεναλ - Ντόρτμουντ [Novasports 1]

Οι βαθμολογίες

Group A

1. Ατλέτικο 9 (10-3)

2. Ολυμπιακός 6 (6-7)

3. Γιουβέντους 6 (5-4)

4. Μάλμε 3 (2-9)

Group B

1. Ρεάλ 12 (11-2)

2. Βασιλεία 6 (6-6)

3. Λίβερπουλ 3 (2-6)

4. Λουντογκόρετς 3 (3-8)

Group C

1. Λεβερκούζεν 9 (7-3)

2. Μονακό 5 (1-1)

3. Ζενίτ 4 (3-4)

4. Μπενφίκα 4 (2-5)

Group D

1. Ντόρτμουντ 12 (13-1)

2. Άρσεναλ 7 (9-7)

3. Άντερλεχτ 2 (5-9)

4. Γαλατάσαράι 1 (3-13)

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

4 γκολ

Νανί (Σπόρτινγκ)

Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)

3 γκολ

Αντριάν Ράμος (Ντόρτμουντ)

Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Ντάνι Γουέλμπεκ (Άρσεναλ)

Ζερβινιό (Ρόμα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Σον Χέουνγκ-Μιν (Λεβερκούζεν)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ