CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Champions League (day 5 - part 1)

Preview: Champions League (day 5 - part 1)

Για να προκριθεί απόψε η Τσέλσι θέλει νίκη επί της Σάλκε του... δικού της, Ντι Ματέο. Το εισιτήριο για τους "16" ίσως πάρουν επίσης οι Σαχτάρ και Ρόμα ή ΤΣΣΚΑ. Δείτε πρόγραμμα, βαθμολογίες, στοιχεία και πιθανές 11άδες... (videos)

Πέμπτη αγωνιστική στο Champions League το βράδυ της Τρίτης για τους ομίλους από τον 5ο μέχρι τον 8ο, με τις Μπάγερν, Παρί Σεν-Ζερμέν, Μπαρτσελόνα και Πόρτο να έχουν ήδη πάρει την πρόκριση για τους "16".

Απόψε μπορούν να εξασφαλίσουν εισιτήριο οι Τσέλσι, Σαχτάρ και Ρόμα ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας (αν διασύρει τους Ιταλούς, καλύπτοντας το 5-1 του "Ολίμπικο").

Δύο ματς ξεκινούν στις 19:00, τα ΜΠΑΤΕ - Πόρτο και ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρόμα, ενώ το ιδιαίτερο στοιχείο είναι πως η Τσέλσι για να πάρει πρόκριση θα πρέπει να νικήσει στην Γερμανία την Σάλκε, δηλαδή τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο, τον προπονητή που την οδήγησε στην κατάκτηση του Champions League το 2012.

Preview: Champions League (day 5 - part 1)

Η Μπάγερν και οι άλλοι...

Από την 4η αγωνιστική η Μπάγερν εξασφαλίσει πρόκριση στους "16" και απόψε παίζει στο Μάντσεστερ με την Σίτι, η οποία με 2 βαθμούς είναι στην τελευταία θέση. Από 4 βαθμούς έχουν ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρόμα, οι οποίες θα τεθούν αντιμέτωπες στην Μόσχα, σε ένα ματς που ξεκινά στις 19:00. Αν η Ρόμα πάρει το "διπλό" εξασφαλίζει την 3η θέση (Europa League) και αν αργότερα δε νικήσει η Σίτι τους Βαυαρούς, τότε οι Ρωμαίοι θα εξασφαλίσουν την 2η θέση, πρόκριση δηλαδή στους "16" του CL (το ίδιο και η ΤΣΣΚΑ αν καλύψει το 5-1 της Ρώμης!).

Νοκ-άουτ για την Ρόμα είναι οι Τοροσίδης, Μάικον, Γιανγκά-Μπιβά και Καστάν, ενώ για την ΤΣΣΚΑ οι Νάτχο και Ελμ, με την συμμετοχή του Βέρνμπλουμ να είναι αμφίβολη. Χωρίς Τζέκο, Φερναντίνιο (τιμωρία), Κολάροβ, Νταβίντ Σίλβα και Γιαγιά Τουρέ (τιμωρία) η Σίτι (παίζουν Αγκουέρο και Γιόβετιτς), ενώ η Μπάγερν εκτός είναι οι Αλάμπα, Μπάντστουμπερ, Χάβι Μαρτίνεθ, Λαμ, Πισάρο, Ρέινα, Στάρκε και Τιάγκο Αλκάνταρα (αναμένεται να προλάβει ο Τζερόμ Μπόατενγκ).

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΤΣΣΚΑ: Akinfeev; Mário Fernandes, Ignashevich, V Berezutski, Schennikov; Wernbloom, Dzagoev, Eremenko; Musa, Milanov, Doumbia.

ΡΟΜΑ: De Sanctis; Florenzi (Somma), Manolas, Astori, Holebas; Nainggolan, De Rossi, Keita, Pjanić; Gervinho, Totti.

ΣΙΤΙ: Hart; Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy; Navas, Fernando, Lampard, Milner, Nasri; Agüero.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Neuer; Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat; Alonso; Ribéry, Götze, Müller, Robben; Lewandowski.

Preview: Champions League (day 5 - part 1)

Η Μπαρτσελόνα στην Κύπρο

Ο 6ος είναι ο μοναδικός ξεκάθαρος όμιλος, με Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν-Ζερμέν να έχουν προκριθεί στους "16". Μένει μόνο να δούμε ποιος θα τερματίσει πρώτος και ποιος από ΑΠΟΕΛ και Άγιαξ θα συνεχίσει στο Europa League. Με έναν βαθμό το ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και με δύο βαθμούς ο Άγιαξ παίζει στην Γαλλία με την Παρί ΣΖ.

Χωρίς Χαραλαμπίδη ο Δώνης (αμφίβολος ο Βινίσιους) και χωρίς Ινιέστα, Βερμάλεν ο Λουίς Ενρίκε. Ο Λοράν Μπλαν δεν έχει στην διάθεσή του τους Ντουσέζ, Βεράτι, Καμπάγ, Μπαεμπέκ, Τιάγκο Μότα και Τιάγκο Σίλβα, ενώ για τον Φρανκ ντε Μπουρ τραυματίας είναι ο Φίσερ, τιμωρημένος ο Φέλτμαν και αμφίβολη η συμμετοχή του Σένε.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΑΠΟΕΛ: Chiotis; Antoniades, Carlão, João Guilherme, Mário Sérgio; Efrem, Vinicius, Nuno Morais, Tiago Gomes; Manduca, Sheridan.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ter Stegen; Alves, Piqué, Bartra, Adriano; Rakitić, Mascherano, Rafinha; Suárez, Messi, Neymar.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Sirigu; Van der Wiel, Marquinhos,David Luiz, Maxwell; Rabiot, Chantôme, Matuidi; Pastore, Ibrahimović, Lavezzi.

ΑΓΙΑΞ: Cillessen; Van Rhijn, Moisander, Van der Hoorn, Boilesen; Andersen, Serero, Klaassen; Schöne, Milik, El Ghazi.

Preview: Champions League (day 5 - part 1)

Ο όμιλος "φωτιά" και ο Ντι Ματέο

Ο πλέον αμφίρροπος όμιλος είναι ο 7ος, με την Τσέλσι απλά να έχει εξασφαλίσει την 3η θέση, όμως παίζει στην Γερμανία και αν η Σάλκε νικήσει την πιάνει στην κορυφή (με νίκη βέβαια η Τσέλσι πρόκριση και κορυφή). Στην Πορτογαλία η Σπόρτινγκ υποδέχεται την Μάριμπορ και ο νικητής θα βρεθεί στην 2η θέση, είτε θα είναι σε απόσταση βολής και τους δύο πρωτοπόρους.

Ιδιαίτερο στοιχείο πως ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο αντιμετωπίζει την Τσέλσι, την ομάδα που οδήγησε στην κατάκτηση του Champions League πριν δύο χρόνια. Ο Ιταλός δεν έχει στην διάθεσή του τους Κολάσινατς, Ντράξλερ, Φαρφάν, Ομπάσι, ίσως και τους Σαμ, Γκίφερ, ενώ ο Μοουρίνιο δεν έχει προβλήματα. Ο Έλντον είναι εκτός για την Σπόρτινγκ και αμφίβολοι για την Μάριμπορ οι Βίλερ και Ιμπραΐμι.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΣΑΛΚΕ: Fährmann; Neustädter, Santana, Höwedes; Uchida, Fuchs, Kirchhoff, Boateng, Höger; Choupo-Moting, Huntelaar.

ΤΣΕΛΣΙ: Courtois; Ivanović, Terry, Cahill, Filipe Luís; Fàbregas, Matić; Schürrle, Oscar, Hazard; Costa.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Patrício; Cédric, Sarr, Paulo Oliveira, Jefferson; Adrien, João Mário, André Martins; Mané, Nani, Slimani.

ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Handanovič; Stojanovič, Rajčevič, Arghus, Viler/Šuler; Mertelj, Filipović; Ibraimi/Ndiaye, Sallalich; Tavares, Zahovič.

Preview: Champions League (day 5 - part 1)

Η Σαχτάρ ακολουθεί την Πόρτο

Ήδη στους "16" η Πόρτο, παίζει στις 19:00 με την ΜΠΑΤΕ στην Λευκορωσία, ενώ η Σαχτάρ θα προκριθεί και αυτή μετά τους "δράκους" αν απλά δεν χάσει στην Ουκρανία από την Μπιλμπάο.

Καμία απουσία για Πόρτο, εκτός ο Χάγκους λόγω τιμωρίας και ο Φιλιπένκο λόγω τραυματισμού για την ΜΠΑΤΕ. Ο Μίρτσεα Λουτσέσκου δεν έχει στην διάθεσή του τους Κρίβτσοβ, Όρντετς, ίσως και Αζεβέντο, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε τους Ιραόλα, Αντούριθ και Γκιλιέρμο.

Πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΠΑΤΕ: Chernik; Olekhnovich, Tubić, Gayduchik, M Volodko/Mladenović; Likhtarovich, A Volodko; Baga, Karnitski, Gordeychuk; Signevich.

ΠΟΡΤΟ: Andrés Fernández; Ricardo, Maicon, Marcano, Alex Sandro; Casemiro, Rúben Neves, Óliver Torres; Tello, Quaresma, Aboubakar.

ΣΑΧΤΑΡ: Pyatov; Srna, Kucher, Rakitskiy, Shevchuk; Stepanenko; Douglas Costa, Fernando, Alex Teixeira, Taison; Luiz Adriano.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Iraizoz; De Marcos, Etxeita, Gurpegi, Balenziaga; Mikel Rico, Iturraspe, Beñat; Susaeta, Viguera, Muniain.

Preview: Champions League (day 5 - part 1)

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όλα τα ματς στην 1η μέρα της 5ης αγωνιστικής του Champions League ξεκινούν στις 21:45, εκτός από τα ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρόμα και ΜΠΑΤΕ - Πόρτο που ξεκινούν στις 19:00.

Στην καρτέλα με το πρόγραμμα που ακολουθεί υπάρχει και το τηλεοπτικό κανάλι που μπορείτε να δείτε Live τα ματς.

Σε όσα δεν αναφέρεται κανάλι θα είναι στο "λεπτό προς λεπτό" του Novasports 4, αλλά βέβαια για την εξέλιξη όλων των αγώνων θα ενημερώνεστε και από το LIVE του Sport24.gr...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τρίτης:

Group E

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρόμα (19:00) [Novasports 2]

Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν [Novasports 2]

Group F

ΑΠΟΕΛ - Μπαρτσελόνα [Novasports 1]

Παρί Σεν-Ζερμέν - Άγιαξ [Novasports 6]

Group G

Σάλκε - Τσέλσι [Novasports 3]

Σπόρτινγκ - Μάριμπορ

Group H

ΜΠΑΤΕ - Πόρτο (19:00) [Novasports 3]

Σαχτάρ - Μπιλμπάο

Οι βαθμολογίες

Group E

1. Μπάγερν 12 (11-1)

2. Ρόμα 4 (7-11)

3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 (5-9)

4. Μάντσεστερ Σίτι 2 (4-6)

Group F

1. Παρί Σεν-Ζερμέν 10 (6-3)

2. Μπαρτσελόνα 9 (8-4)

3. Άγιαξ 2 (3-7)

4. ΑΠΟΕΛ 1 (1-4)

Group G

1. Τσέλσι 8 (9-2)

2. Σάλκε 5 (8-9)

3. Σπόρτινγκ 4 (8-8)

4. Μάριμπορ 3 (3-9)

Group H

1. Πόρτο 10 (12-3)

2. Σαχτάρ 8 (14-2)

3. ΜΠΑΤΕ 3 (2-19)

4. Μπιλμπάο 1 (2-6)

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

4 γκολ

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

3 γκολ

Αντριάν Ράμος (Ντόρτμουντ)

Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Ζερβινιό (Ρόμα)

Ντάνι Γουέλμπεκ (Άρσεναλ)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Νανί (Σπόρτινγκ)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Σον Χέουνγκ-Μιν (Λεβερκούζεν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ