CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Ατλέτικο - Ρεάλ, Γιουβέντους - Μονακό

Preview: Ατλέτικο - Ρεάλ, Γιουβέντους - Μονακό

Ρεάλ και Γιουβέντους έχουν υπέρ τους την ευρωπαϊκή παράδοση κόντρα σε Ατλέτικο και Μονακό, όμως Σιμεόνε και Ζαρντίμ... δεν καταλαβαίνουν από αυτά! Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες για τους πρώτους προημιτελικούς του Champions League

Τρίτη του Πάσχα και το Champions League επιστρέφει με την αυλαία να ανοίγει για τα προημιτελικά σε Μαδρίτη και Τορίνο.

Στο ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας η Ατλέτικο υποδέχεται την Ρεάλ με όπλο τα φετινά ματς που είναι αήττητη από την "βασίλισσα", η οποία έχει όπλο την ευρωπαϊκή παράδοση.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή παράδοση και φυσικά το ρόστερ, φαβορί είναι η Γιουβέντους φιλοξενώντας τη Μονακό, αλλά όπως ο Σιμεόνε στο 1ο ζευγάρι, έτσι και ο Ζαρντίμ στο 2ο δεύτερο, είναι ικανός για εκπλήξεις , όπως άλλωστε στο Λονδίνο με την Άρσεναλ.

Preview: Ατλέτικο - Ρεάλ, Γιουβέντους - Μονακό

Ατλέτικο - Ρεάλ

Το ζευγάρι του περσινού τελικού συναντιέται φέτος στα προημιτελικά. Από εκείνο το ματς στην Λισαβόνα έχει να νικήσει η Ρεάλ την Ατλέτικο.

Είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 93' και τελικά επικράτησε 4-1 στην παράταση για να κατακτήσει το 10ο ευρωπαϊκό στην ιστορία της.

Τα μεγαθήρια της Μαδρίτης, εκτ΄ςο του περσινού τελικού έχουν τεθεί αντιμέτωπα άλλη μία φορά στην Ευρώπη, το 1959 στα ημιτελικά, όπου η "βασίλισσα" προκρίθηκε σε τρίτο ματς (από μία νίκη και ίδια τέρματα στα δύο πρώτα).

Φέτος έχουν παίξει 6 φορές και η Ρεάλ δεν έχει καμία νίκη! Η Ατλέτικο νίκησε και στα δύο ματς πρωταθλήματος (για πρώτη φορά μετά το 1951) και είχε από μία νίκη και μία ισοπαλία σε αυτά για το κύπελλο και ισπανικό σούπερ καπ. Μάλιστα, το 4-0 στο "Βιθέντε Καλντερόν" για το πρωτάθλημα είναι η μεγαλύτερη νίκη της επί της Ρεάλ από το 1987.

Η Ατλέτικο βρίσκεται για 7η φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά, ενώ αν προκριθεί στα ημιτελικά θα η 5η της φορά. Η Ρεάλ είναι στους "8" για 5η συνεχόμενη χρονιά και συνολικά 32η, ενώ αν περάσει θα βρεθεί στους "4" της Ευρώπης επίσης για 5η συνεχόμενη χρονιά και συνολικά 26η!

Δεδομένες απουσίες δεν έχει καμία ομάδα, καθώς οι Μάντζουκιτς και Μπέιλ έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους, απλά είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Ραούλ Γκαρθία από την μία και των Κεντίρα, Κοεντράο, από την άλλη.

*διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις του Ντιέγκο Σιμεόνε

*διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις του Κάρλο Αντσελότι

Οι πιθανές 11άδες

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Χεσούς Γκάμεθ, Τιάγκο Μέντες, Μάριο Σουάρεθ, Αρντά Τουράν, Κόκε, Γκριεζμάν, Μάντζουκιτς.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Preview: Ατλέτικο - Ρεάλ, Γιουβέντους - Μονακό
Preview: Ατλέτικο - Ρεάλ, Γιουβέντους - Μονακό

Γιουβέντους - Μονακό

Για δεύτερη φορά στην ιστορία τίθενται αντιμέτωπες Γιουβέντους και Μονακό. Στην πρώτη, το 1998, η Ιταλοί είχαν αποκλείσει τους Μονεγάσκους στα ημιτελικά του Champions League. Νίκησαν 4-1 στο Τορίνο με χατ-τρικ του Ντελ Πιέρο και γκολ του Ζιντάν, ενώ έχασαν 2-3 στην ρεβάνς.

Η "Γιούβε" δεν έχει χάσει ποτέ από Γάλλους στην έδρα της, ενώ η Μονακό δεν έχει νικήσει ποτέ στην Ιταλία!

Για 16η φορά βρίσκεται η "γηραιά κυρία" στους "8" της Ευρώπης και αν περάσει θα παίξει στα ημιτελικά για 10η φορά και 1η μετά το 2003 που είχε χάσει στον τελικό από την Μίλαν.

Η Μονακό την τελευταία φορά που είχε παίξει στα προημιτελικά είχε παίξει και στον τελικό, το 2004 με την Πόρτο, ενώ στους "8" βρίσκεται για 5η φορά. Αν αποκλείσει τους "μπιανκονέρι" θα παίξει στα ημιτελικά για 4η φορά στην ιστορία της.

Μεγάλη απουσία για την Γιουβέντους ο τραυματίας, Πολ Πογκμπά, ενώ από τραυματισμούς προέρχονται οι Πίρλο και Μπαρτζάλι, με τον δεύτερο να είναι αυτός που αναμένεται να ξεκινήσει και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να παίξει 5-3-2 (ή αν θέλετε 3-5-2).

Όσον αφορά στα προβλήματα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, Ρικάρντο Καρβάλιο και Ζερεμί Τουλαλάν θα φανεί την τελευταία στιγμή αν θα παίξουν, ενώ κλασικές είναι οι απουσίες των Λασινά Τραορέ και Τιεμουέ Μπακαγιοκό.

*διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

*διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις του Λεονάρντο Ζαρντίμ

Οι πιθανές 11άδες

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (5-3-2): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Βιντάλ, Ρομπέρτο Περέιρα, Τέβες, Μοράτα.

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Ρικάρντο Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κουρζαουά, Τουλαλάν, Κοντογκμπιά, Ζοάο Μοουτίνιο, Ντιράρ, Μαρσιάλ, Μπερμπάτοφ.

Preview: Ατλέτικο - Ρεάλ, Γιουβέντους - Μονακό

Τα πρώτα ματς των "8":

Τρίτη 14/4

Ατλέτικο - Ρεάλ

Γιουβέντους - Μονακό

Τετάρτη 15/4

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα

Πόρτο - Μπάγερν

*ώρα έναρξης 21:45 σε όλα τα ματς

**ρεβάνς σε μία εβδομάδα

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

8 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

6 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Κάρλος Τέβες (Γιουβέντους)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

4 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Νανί (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ