CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Ατλέτικο - Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Σίτι - Ντινάμο Κιέβου

Preview: Ατλέτικο - Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Σίτι - Ντινάμο Κιέβου
© IAN HODGSON

Με Γιαγιά Τουρέ και όλα της τα αστέρια η Μάντσεστερ Σίτι αναμένεται απόψε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "8" του Champions League, ενώ Ατλέτικο και Αϊντχόφεν διεκδικούν το άλλο εισιτήριο. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες για τις ρεβάνς των "16"

Βόλφσμπουργκ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα και Παρί Σεν-Ζερμέν προκρίθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στα προημιτελικά του Champions League, όλες με δεύτερη νίκη, σενάριο που φαντάζει το πιθανότερο για την Μάντσεστερ Σίτι το βράδυ της Τρίτης.

Αν γίνει αυτό, ακόμη και με ήττα δηλαδή, θα είναι ιστορικό για τους "πολίτες", οι οποίοι είχαν επικρατήσει στην Ουκρανία με 3-1 της Ντινάμο Κιέβου.

Στο άλλο ζευγάρι της βραδιάς, η Ατλέτικο υποδέχεται την Αϊντχόφεν στη Μαδρίτη, έχοντας ελαφρύ προβάδισμα έπειτα από το 0-0 στην Ολλανδία.

Preview: Ατλέτικο - Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Σίτι - Ντινάμο Κιέβου

Ατλέτικο - Αϊντχόφεν

Ο στόχος του Φίλιπ Κοκού στο πρώτο ματς επετεύχθη. Ήταν να κρατήσει το "μηδέν", καθώς έλειπε και ο Λουκ ντε Γιονγκ, έτσι επιθετικά οι δυνατότητες ήταν περιορισμένες.

Δεν θα αλλάξει πολύ το στυλ παιχνιδιού της πρωταθλήτριας Ολλανδίας στην ρεβάνς, το μυαλό θα είναι στην άμυνα, ποντάροντας σε κάποια αντεπίθεση και στην εκτελεστική δεινότητα του αρχηγού που θα είναι στην κορυφή. Άλλωστε, οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ δίνει την πρόκριση στην PSV.

Ο Κοκού δεν αρνήθηκε στην συνέντευξη τύπου πως πρώτος στόχος για απόψε είναι το 0-0 που θα οδηγήσει στα πέναλτι, ενώ δεν έχει στην διάθεσή του τους Γκαστόν Περέιρο (τιμωρία) και Σίμον Πόουλσεν (τραυματισμός).

Όσον αφορά στον Ντιέγκο Σιμεόνε, δεν υπολογίζει στους Τιάγκο Μέντες και Στέφαν Σάβιτς, ενώ τόνισε πως μάλλον θα παίξει με 4-3-3.

Αν η Ατλέτικο λοιπόν προκριθεί στα προημιτελικά θα το καταφέρει για 8η φορά στην ιστορία της και πρώτη φορά για 3η σερί. Η 8η φορά θα είναι και για την Αϊντχόφεν, η οποία έχει να φτάσει στους "8" της Ευρώπης από το 2011.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luís; Koke, Gabi, Saúl; Carrasco, Griezmann, Fernando Torres.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Willems; Guardado, Pröpper, Van Ginkel; Narsingh, Locadia, Luuk de Jong.

Preview: Ατλέτικο - Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Σίτι - Ντινάμο Κιέβου

Μάντσεστερ Σίτι - Ντινάμο Κιέβου

Με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε για πρώτη φορά στους "16" του Champions League, το έκανε φέτος για τρίτη σερί χρονιά και είναι έτοιμη για πρώτη φορά να προκριθεί στα προημιτελικά.

Η νίκη με 3-1 στο Κίεβο δίνει σαφές προβάδισμα στους "πολίτες" και ο Χιλιανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως δεν θα κουράσει παίκτες, θα παίξει η καλύτερη δυνατή 11άδα και ο Γιαγιά Τουρέ που ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε.

Ντελφ και Ντε Μπράινε είναι οι απουσίες για τον Πελεγκρίνι, ενώ για τον Σεργκέι Ρεμπρόβ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Ντανίλο Σίλβα, ενώ νοκ-άουτ είναι οι Ρίμπκα, Ριμπάλκα, Μοροζιούκ, Μοράες, Πέτροβιτς, Μπούρντα και Μιακούσκο.

Ο Ρεμπρόβ υποσχέθηκε πως οι παίκτες του παλέψουν για τη νίκη (χωρίς νίκη σε 13 ματς στην Αγγλία) και αν καταφέρουν και κάνουν το θαύμα, τότε η Ντινάμο θα βρεθεί στις καλύτερες 8 ομάδες της Ευρώπης για 9η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 17 χρόνια (1999).

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Hart; Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy; Fernandinho, Touré; Navas, Silva, Sterling; Aguero.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Shovkovskiy; Vida, Khacheridi, Dragovic, Antunes; Veloso, Buyalskiy, Garmash, Yarmolenko, Gusev; Teodorczyk.

Dynamo Kiev's players Vitaliy Buyalskyi (C) and Oleksandr Yakovenko (R) take part in a training session at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on March 14, 2016.  
Manchester City play Dynamo Kiev in a UEFA Champions League last 16, second leg football match at the Etihad Stadium on March 15. / AFP PHOTO / OLI SCARFFOLI SCARFF/AFP/Getty Images
Dynamo Kiev's players Vitaliy Buyalskyi (C) and Oleksandr Yakovenko (R) take part in a training session at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on March 14, 2016. Manchester City play Dynamo Kiev in a UEFA Champions League last 16, second leg football match at the Etihad Stadium on March 15. / AFP PHOTO / OLI SCARFFOLI SCARFF/AFP/Getty Images AFP/GETTY IMAGES

Οι ρεβάνς των "16":

Τρίτη 8/3

Βόλφσμπουργκ - Γάνδη 1-0 [ 3-2 ]

Ρεάλ - Ρόμα 2-0 [ 2-0 ]

Τετάρτη 9/3

Ζενίτ - Μπενφίκα 1-2 [ 0-1 ]

Τσέλσι - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-2 [ 1-2 ]

Τρίτη 15/3

Ατλέτικο - Αϊντχόφεν [ 0-0 ]

Μάντσεστερ Σίτι - Ντινάμο Κιέβου [ 3-1 ]

Τετάρτη 16/3

Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ [ 2-0 ]

Μπάγερν - Γιουβέντους [ 2-2 ]

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (με λινκ για την ανασκόπηση)

Ο πίνακας των σκόρερς

13 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

6 γκολ

Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

5 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Χαβιέρ Ερνάντες (Λεβερκούζεν)

4 γκολ

Χουλκ (Ζενίτ)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)

Φελίπε Πάρντο (Ολυμπιακός)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Γιούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ