CHAMPIONS LEAGUE

Ποσό μαμούθ από Ισπανία για τις νέες ώρες του Champions League

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon is beaten by Real Madrid's Casemiro scoring his side's 2nd goal during the Champions League Final soccer match between Juventus and Real Madrid at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales, Saturday, June 3, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon is beaten by Real Madrid's Casemiro scoring his side's 2nd goal during the Champions League Final soccer match between Juventus and Real Madrid at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales, Saturday, June 3, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Η πλατφόρμα "Mediapro" θα καταβάλλει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τα δικαιώματα του νέου κύκλου Champions League, στο οποίο αλλάζουν μέχρι και οι ώρες των αγώνων.

Η ισπανική πλατφόρμα "Mediapro", μέσω της οποίας εκπέμπει το δίκτυο "beIN Sports Spain" στη χώρα, κέρδισε τον διαγωνισμό για τα δικαιώματα προβολής του νέου κύκλου του Champions League, με διπλάσια προσφορά από τη μεγαλύτερη που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη.

Η "Mediapro" ανέκτησε τα δικαιώματα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για το 2018-2021 καταβάλλοντας συνολικά 1.100.000.000 ευρώ, την ώρα που το "Sky Deutschland" στη Γερμανία ανανέωσε με 600.000.000 ευρώ, το "BT" στη Μεγάλη Βρετανία με 455.000.000 ευρώ, το "SFR" στη Γαλλία θα πληρώσει 350.000.000 ευρώ και το "Sky Italia" στην Ιταλία θα προβάλλει το προϊόν μόλις για 290.000.000 ευρώ.

Η αύξηση 77% σε σχέση με το προηγούμενο ισπανικό συμβόλαιο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αναμένεται να καλυφθεί με κατακόρυφη αύξηση των συνδρομών του "beIN Sports Spain", που λειτουργεί στη χώρα από το 2015.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Champions League δεν θα μεταδίδεται στην Ισπανία ούτε στο ελάχιστο από ελεύθερο κανάλι. Στην προηγούμενη συμφωνία, υπήρχε ένας αγώνας την Τρίτη που μεταδιδόταν από "Atresmedia" και "TV3". Τα δύο κανάλια, μαζί με "Movistar", "Mediaset" και "TVE" έχασαν στον διαγωνισμό από τη "Mediapro".

Σημειώνεται ότι σε αυτόν τον κύκλο αλλάζουν οι ώρες μετάδοσης των αγώνων της διοργάνωσης. Από την καθιερωμένη ώρα Ελλάδας 21:45, τα παιχνίδια (πλην εξαιρέσεων που αφορούν καιρό ή συγκεκριμένους λόγους) θα μεταδίδονται σε δύο ζώνες. Δύο από τα οκτώ κάθε αγωνιστικής ημέρας θα μεταδίδονται στις 20:00 και τα υπόλοιπα έξι στις 22:00 τις Τρίτες και τις Τετάρτες.

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ