CHAMPIONS LEAGUE

Πάουλο Σέρτζιο στο Sport24.gr: "Προβάδισμα στην έδρα της Μπάγερν"

Πάουλο Σέρτζιο στο Sport24.gr: "Προβάδισμα στην έδρα της Μπάγερν"

Ο πρώην σταρ της Μπάγερν και παγκόσμιος πρωταθλητής (1994), Πάουλο Σέρτζιο μιλάει στο Sport24.gr για το Mπάγερν-Ρέαλ, το Μουντιάλ, θυμάται τον Παναθηναϊκό, ενώ αναρωτιέται εάν ο Ρεχάγκελ είναι ακόμη στην Εθνική!

Ο Πάουλο Σέρτζιο ξεκίνησε την ευρωπαϊκή καριέρα του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν (1993-1997) προερχόμενος από την Κορίνθιανς.

Στις "ασπιρίνες" έμεινε για μία τετραετία (121 συμ./47 γκολ) καταφέρνοντας ως δεύτερος επιθετικός να κληθεί στη σελεσάο κατακτώντας το Μουντιάλ στα γήπεδα της Αμερικής το 1994.

Το 1997 μεταπήδησε στη Ρόμα όπου αγωνίστηκε για δύο σεζόν (64 συμ./24 γκολ). Ο Πάουλο Σέρτζιο Νασιμέντο επέστρεψε στη Γερμανία το 1999 φορώντας τα χρώματα της Μπάγερν (77 συμ./21 γκολ).

Με τους Βαυαρούς κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, μολονότι αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Βαλένθια (2001) αλλά και το πρωτάθλημα Γερμανίας.

Πάουλο Σέρτζιο στο Sport24.gr: "Προβάδισμα στην έδρα της Μπάγερν"

Ο παλαίμαχος διεθνής Βραζιλιάνος με αφορμή την επαναληπτική αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Champions League της πρώην ομάδας του κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για πρώτη φορά σε ελληνικό μέσο.

"Η Αλιάντζ Αρίνα θα παίξει τον ρόλο της. Είναι έδρα με όλη την σημασία της λέξης. Αλλά και η Ρεάλ μπορεί να σκοράρει, γιατί έχει τους παίκτες. Είναι δυο ομάδες με έμπειρους παίκτες, ωστόσο θα δώσω ένα προβάδισμα στην έδρα", τονίζει ο Πάουλο Σέρτζιο κάνοντας λόγο και για τα συστατικά που θα κρίνουν την τιτανομαχία του Μονάχου.

"Το άγχος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Έχω παίξει και το ξέρω, είσαι λίγο πριν τον τελικό και λογικό είναι να έχεις άγχος. Για παράδειγμα ο Ριμπερί στο πρώτο παιχνίδι ήταν κακός.

Ο Ριμπερί είναι βαρόμετρο για την Μπάγερν. Από την άλλη ο Ρονάλντο ήταν καλός. Οι παίκτες τέτοιας κλάσης ανάλογα με την απόδοση τους καθορίζουν, κρίνουν και το παιχνίδι".

Ο Πάουλο Σέρτζιο κατέθεσε και τα προγνωστικά του για το προσεχές Μουντιάλ που διεξάγεται στη χώρα του χρήζοντας ως φαβορί τη "σελεσάο".

Πάουλο Σέρτζιο στο Sport24.gr: "Προβάδισμα στην έδρα της Μπάγερν"

"Φαβορί για το Μουντιάλ, οι συνήθεις ομάδες που είναι κάθε τέσσερα χρόνια. Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία και Αργεντινή. Ένα κλικ στην Βραζιλία που είναι και οικοδέσποινα. Παίζει ρόλο η έδρα, όπως έχουμε δει σε μερικά Μουντιάλ αλλά όχι τον απόλυτο.

Σύμφωνα με τον πρώην παίκτη της Μπάγερν Μονάχου, υπάρχουν ομοιότητες στην τωρινή Βραζιλία σε σχέση με την ομάδα του 1994 όπου αποτελούσε μέλος της.

"Μοιάζει η Βραζιλία με αυτή που πήρε το Μουντιάλ το 1994 και ήμουν μέλος της.

Ο Φελιπάο παίζει το ίδιο σύστημα και όπως και τότε ευκαιρίες δεν δημιουργούν μόνο οι επιθετικοί. Και τώρα όπως και τότε υπάρχουν παίκτες ποιότητας που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι. Είμαι αισιόδοξος".

Ο Πάουλο Σέρτζιο Νασιμέντο, τονίζει στο Sport24.gr πως μπορεί να μην είχε ποτέ πρόταση από την Ελλάδα, ωστόσο θυμάται τον Παναθηναϊκό και τα ματς με την Μπάγερ Λεβερκούζεν για το Κύπελλο Κυπελλούχων την σεζόν 1993/1994.

Πάουλο Σέρτζιο στο Sport24.gr: "Προβάδισμα στην έδρα της Μπάγερν"

"Από την Ελλάδα, θυμάμαι μια φορά ότι είχα παίξει με μία από τις δυο μεγάλες ομάδες της χώρας, αυτή που έχει πράσινες και άσπρες ρίγες (σ.σ.: Παναθηναϊκός) και θυμάμαι που όλο το γήπεδο ήταν όρθιο και χειροκροτούσε. Ενενήντα λεπτά. Όλοι όρθιοι. Ωραίες εικόνες.

Δεν έχω επισκεφτεί την Ελλάδα αλλά θα ήθελα πολύ να το κάνω γιατί έχω δει φωτογραφίες και είναι μια πολύ όμορφη χώρα".

Πάουλο Σέρτζιο στο Sport24.gr: "Προβάδισμα στην έδρα της Μπάγερν"

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος επιθετικός αναφέρθηκε και στην εθνική Ελλάδας αν και οι γνώσεις του, ήταν περιορισμένες.

"Έχετε προπονητή ακόμη εκείνον τον Γερμανό;"Όχι δεν τον γνωρίζω τον Φερνάντο Σάντος αλλά από ότι ξέρω ο όμιλος είναι δύσκολος. Η Κολομβία είναι το απόλυτο φαβορί και μετά παίζεται η δεύτερη θέση".

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης που έπαιξαν στο πλευρό του Πάουλο Σέρτζιο, ενώ ως σπουδαιότερο αντίπαλο μνημονεύει τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ποιους ξεχωρίζει όμως ο Βραζιλιάνος;

"Καλύτερος συμπαίκτης; Είναι πολλοί...Ρονάλντο, Ρομάριο, Ματέους, Σούστερ, πολλοί δεν θέλω να αδικήσω κανένα. Καλύτερος αντίπαλος με διαφορά ήταν πάντως ο Ζινεντίν Ζιντάν".

Πάουλο Σέρτζιο στο Sport24.gr: "Προβάδισμα στην έδρα της Μπάγερν"

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Μπάγερ Λεβερκούζεν θεωρεί πως είναι ακόμη νωρίς για τον Νεϊμάρ προκειμένου να φτάσει στο επίπεδο των Μέσι και Ρονάλντο.

"Από τους Μέσι, Ρονάλντο, Νεϊμάρ νομίζω ότι οι δύο πρώτοι μπορούν να αλλάξουν την εξέλιξη της αναμέτρησης. Είναι λόγω εμπειρίας. Έχουν βρεθεί πολλές φορές σε παρόμοιες καταστάσεις και το γνωρίζουν πως να το κάνουν."

Ο Πάουλο Σέρτζιο, ο οποίος παρουσιάζει στη Βραζιλία ένα δημοφιλές τηλεοπτικό σόου για ποδοσφαιριστές θυμήθηκε για λογαριασμό του Sport24.gr τον Φρανσέσκο Τότι, την εποχή που καθιερωνόταν στην Ρόμα πριν από περίπου 17 χρόνια.

"Ο Τότι φαινόταν ότι θα είχε την εξέλιξη που είχε μπορεί να ήταν μικρός, αλλά φαινόταν τα πάντα και η τεχνική και η ηγετική του ικανότητα και η επαφή του με το γκολ".

Δείτε ένα εκπληκτικό γκολ του Πάουλο Σέρτζιο με τη φανέλα της Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ