CHAMPIONS LEAGUE

ΠΑΟΚ - Μέταλιστ 0-2

ΠΑΟΚ - Μέταλιστ 0-2

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος όμως σπατάλησε ένα κάρο ευκαιρίες, τελικά βρέθηκε πίσω στο σκορ από πέναλτι (42') και δεν κατάφερε να αντιδράσει, χάνοντας με 2-0. Ο Ντέβιτς πέτυχε και τα δύο γκολ, που απομακρύνουν το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ (video)

Ο ΠΑΟΚ έχασε με 0-2 από την Μέταλιστ στην Τούμπα, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα.

Το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε, όμως, στο 42' ο Βίτορ και μετέτρεψε σε γκολ ο Ντέβιτς έκοψε τα φτερά του "Δικεφάλου", που στο δεύτερο μέρος δεν παρουσιάστηκε με την ίδια φρεσκάδα και με ένα δεύτερο τέρμα του Σέρβου επιθετικού στο 72' βρίσκεται, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την απειρία του σε αυτό το επίπεδο και το γεγονός ότι η Μέταλιστ ήταν πιο έτοιμη, κάτι που φάνηκε όσο κυλούσε ματς. Επίσης, οι σκόρερ του ΠΑΟΚ την Τρίτη (30/7) ήταν σε κακή μέρα, ενώ αποδείχτηκε, ακόμη, ότι λείπει και ένας ηγέτης από την άμυνα. Ο "Δικέφαλος", πάντως, έδειξε ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο και ότι ο χρόνος κυλά υπέρ του.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Πολ Φαν Μπέκελ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Γεωργιάδης (66' Βούκιτς), Λάζαρ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Λούκας (55' Ολίσε), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (77' Νέτσιντ)

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλένκοβιτς, Βιλάγκρα, Μολέδο, Αζεβέδο, Πάπα, Εντμαρ, Ντιέγκο Σόουζα (62' Μπλάνκο), Σόσα (90' Κρασνοπόροβ), Τόρες, Μάρλος, Ντέβιτς (77' Κριστάλντο)

Κίτρινες κάρτες: Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Βίτορ, Πάπα

Κόκκινες κάρτες: -

Σκόρερ: Ντέβιτς 43' πεν., 72'

Το ματς

Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε σχηματισμό 4-4-2 με τους Χακόμπο κάτω από τα γκολπόστ, τον Κίτσιου δεξί μπακ, τον Λίνο αριστερό, τους Κατσουράνη και Βίτορ ως στόπερ, τους Λάζαρ και Τζιόλη κεντρικά χαφ, τον Γεωργιάδη αριστερά, τον Λούκας δεξιά και τους Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη στην κορυφή. Στο ξεκίνημα η κατοχή ήταν μοιρασμένη και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να γνωριστούν.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ

Στο 5' ο Σαλπιγγίδης τρύπησε την άμυνα της Μέταλιστ, μπήκε από δεξιά, πάσαρε στον Λούκας το πλασέ του Ισπανού όμως πάνω στην κίνηση έκοψε σωτήρια ο Μολέδο. Ο Λούκας εκτέλεσε έξυπνα φάουλ στο 7', αλλά πριν η μπάλα φτάσει στο κεφάλι του Αθανασιάδη και πάλι ο Μολέδο επενέβη και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 11' ήρθε ακόμη μία φαρμακερή εκτέλεση φάουλ από τον Λούκας, όμως τελικά ο Ντισλένκοβιτς πρόλαβε να μπλοκάρει.

Τα στημένα ήταν το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ και στο 15' ο Λίνο γέμισε την μπάλα στην περιοχή της Μέταλιστ, όμως, ο Ντισλένκοβιτς απέκρουσε με υπερένταση και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Τζιόλης έβγαλε τετ α τετ τον Γεωργιάδη, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός άνοιξε, όμως, πολύ το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον πορτιέρο των Ουκρανών να μπλοκάρει.

Στο 20' ο Λούκας έστρωσε με το κεφάλι την μπάλα στον Τζιόλη, ο Ελληνας μέσος σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Ακόμη μία τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 30', όταν ο Λίνο βγήκε μόνος από τα αριστερά, πάσαρε στον Κλάους ο οποίος απέναντι από τον Ντισλένκοβιτς δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε.

Πέναλτι και 0-1

Η Μέταλιστ βγήκε από το καβούκι της στο 41', ο Βιγιάγκρα σέντραρε επικίνδυνα από τα δεξιά, όμως, οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έδιωξαν σε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό σε αναμπουμπούλα μέσα στα καρέ του ΠΑΟΚ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Βίτορ, ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Ντέβιτς κόντρα στην ροή του ματς άνοιξε το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η Μέταλιστ απείλησε πρώτη στο δεύτερο μέρος. Ο Σόσα μπήκε από τα αριστερά στο 50', σέντραρε για τον Μάρλος, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο. Ο Λούκας εκτέλεσε κόρνερ στο 52', ο Βίτορ πήρε την γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του Ντισλένκοβιτς. Ο Λάζαρ στο 64' πάσαρε στον Ολίσε έξω από την περιοχή, ο Λιβεριανός σούταρε, δεν ανησύχησε, όμως, τον Ντισλένκοβιτς.

Το καθάρισε ο Ντέβιτς

Μία αντεπίθεση ήταν αρκετή για να βάλει η Μέταλιστ γερά θεμέλια πρόκρισης. Στο 71' ο Αζεβέδο έβγαλε τετ α τετ τον Ντέβιτς, ο Χακόμπο βγήκε, ο Σέρβος τον πέρασε και πλάσαρε σε κενή εστία γράφοντας το 0-2. Ο Σαλπιγγίδης στο 88' βρέθηκε απέναντι από τον Ντισλένκοβιτς, το σουτ, όμως, του έμπειρου επιθετικού απέκρουσε ο πορτιέρο των Ουκρανών. Στις καθυστερήσεις η Μέταλιστ βρέθηκε μία ανάσα από το 0-3, αλλα΄ο Κριστάλντο με εξουδετερωμένο τον Χακόμπο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

MVP

Ο Μάρκο Ντέβιτς που όποτε του δόθηκε η ευκαιρία σκόραρε και έδωσε σαφές προβάδισμα στον Μέταλιστ.

Απογοήτευση

Η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ που φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων για ένα τέτοιο ματς

ΠΑΟΚ - Μεταλίστ 0-2 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ